fredag 8. juli 2011

Er det positivt å bli kalt "søt"?

Det er på tide at vi oppklarer det en gang for alle. Og jeg trenger DIN hjelp.

Hva betyr det egentlig når folk kaller deg søt? Og hva legger du i det når du kaller andre det? Og viktigst av alt: Er det positivt?Gutter: Liker du om en jente kaller deg "søt"? Hva legger du i det når du kaller jenter for "søte"?


Jenter: Liker du når en gutt kaller deg "søt"? Og hva mener du egentlig når du kaller en gutt for "søt"?

-Andreas (nysgjerrig)

29 kommentarer:

 1. Det er yesyes når en gutt kaller deg søt! Det er nono å bli kalt deilig. Når jeg kaller en gutt søt så kan det jo bety så mye egentlig! Men det er absolutt positivt. Men så kommer det jo egentlig an på når og hvor det brukes da.

  Jente

  SvarSlett
  Svar
  1. Gutter skal ikke bli kalt søte,de skal kalles skjekke!,Men jenter derimot kan man kalle søte..En gutt er jo ikke søt,han er skjekk å se på mens ei jente er enten nydelig,vakker eller søt å se på.

   Slett
 2. Når jeg kaller en jente for "søt", er det et kompliment på positiv utstråling. (Kunne like gjerne ha sagt "du lyser så fint" eller noe slikt.) Blir jeg kalt "søt" av en jente tolker jeg det på samme måten.

  SvarSlett
 3. Hvis jeg sier til venninnen mine at en fyr er "så søt", så vil det si at han har en fin personlighet og at jeg liker han. Det er mye forskjellig som gjør en gutt søt, personlig synes jeg feks det er søtt når en gutt er veldig kjekk, men litt sjenert og ikke "vet" selv at han er hot og kan få alle han vil ha. Ydmykhet, altså. At en jente sier at du er søt betyr ikke at hun ikke synes du er barsk/tøff/mandig osv. En søt gutt er en gutt som har fått meg i godt humør, som er koselig å være rundt og som gjør/sier fine ting. Er ikke det positivt så vet ikke jeg! Skjønner at man som gutt kan føle seg litt uvel med å bli kalt søt, fordi det ikke er så "mandig", men uansett hvor barsk du er, så vil en jente som har blitt betatt av deg finne ting hun liker - som hun synes er SØTT og sjarmerende og som hun kan se på som tegn på at du er en snill person som kommer til å behandle henne bra. Så synes ikke dere skal tenke så mye på akkurat dette begrepet. Jeg kan bare snakke for meg selv, men det ligger hvertfall veldig i min natur å kalle en gutt jeg liker "søt", det er en ren refleks. Jeg prøver ofte å stoppe meg, og finne et annet ord, men det er bare fordi jeg vet at mange gutter er uvel med å bli kalt "søt".

  Den eneste andre konteksten jeg kan komme på bortsett fra søt personlighet/oppførsel, er å bruke "søt" som kontrast til noe annet når det kommer til utseende. F eks "han var mer søt enn kjekk", som betyr at gutten kanskje ikke ser ut som en typisk modell/barsk hunk, men at han har et sjarmerende ansikt som du synes er pent likevel. Kanskje om gutten ser litt ung ut også, eller har litt feminine trekk (smal kjeve f eks). Dette kan være en parallell til at gutter noen ganger kategoriserer noen jenter som utelukkende søte mens andre er sexy (tenk Reese Witherspoon vs. Megan Fox).

  SvarSlett
 4. Det er veldig koselig når en gutt kaller deg søt:) Men om det er snakk om referanser til utseende og man får høre sør, istedetfor pen er det litt nedtur.

  Hvis jeg kaller en gutt søt er det for det meste ment som tull. Men det er sjeldent noe jeg gjør ovenfor en gutt jeg faktisk er interessert i. Det blir mer slikt som jeg sier til guttevenner!

  SvarSlett
 5. enig med jente over!
  yesyes når en gutt kaller deg søt!
  og når jeg kaller en gutt søt kan det bety mye, dog alltid positivt, men på forskjellig måte...
  er for eksempel forksjell på "barsk søt" og "stusselig søt" (:

  SvarSlett
 6. Først og fremst: flott spørsmål å dra fram for diskusjon FORDI ordet "søt" er et kraftig virkemiddel å bruke når man kommuniserer med andre.

  Som gutt kan jeg bare svare for oss menn, og jeg vil tørre påstå at de fleste gutter(menn) misliker å bli kalt "søt", da snakker jeg spesielt om SJEKKING.

  For meg er evnen til å vise maskulinitet, som i motsetning til femininitet, veldig viktig når jeg skal flørte (+ en leken/gøy tone).

  Som sagt er søt et bra virkemiddel. Hvorfor? Fordi adjektiv har en tendens til å sette folk i bås (eller roller). satt (ekstremt)på spissen: Sier noen at du er "kul", oppfører du deg kult. Sier noen at du er "teit", oppfører du deg teit.

  Hvis en jente sier til en gutt: "Du er såå søt!", vil det i mine øyne virke som om det tar bort maskuliniteten(badboy-mentaliteten), og det kan også føre til at gutten føres inn i en rolle som "den søte" (kompis withouth benefits/vitsemaker etc.).

  Når det kommer til jenter kan jeg, som sagt, bare svare fra en gutts perspektiv. Her ser jeg heller at ordet søt passer fint med dagens idealer av femininitet.

  SvarSlett
 7. Å kalle et gutt før søt, blir litt som å kalle en jente for kjekk. Det er en positive beskrivelser av en person, men hvis man tolker det utseendemessig er ikke dette noe en gutt vil bli beskrevet som. En jente som er søt referer både til utseendet og personligheten. Gjerne en jente som smiler mye og har en herlig utstråling til sitt søte ytre, en person man rett og slett får lyst til å gi en god bamseklem til. En jente som er pen / digg / deilig, er i mine øyne kun en beskrivelse av at hennes ytre. Det er fryktelig mange jenter som er pene/digge/sexy, men som har ræva og kald personlighet. Derfor bør jenter egentlig være veldig glad for å bli kalt søt, for dt betyr at hun er bra på både ut- og innside.

  SvarSlett
 8. Jeg har akkurat fått meg en herlig kjereste som kaller meg søt hele tiden, "Å du er bare så søt og herlig!!! hihi..." - "sludder og vrøvl!" sier jeg,"jeg er ikke søt... Jeg er KJEKK og SEXY!! :P"
  "Nei du er supersøt! Det bestemmer jeg!" sier hun med en ertende tone og et herlig frekt smil, "og jeg elsker deg for det!:D"... Og det i seg selv er jo igrunn ganske søtt (yes, pun intended!:D) så det går helt greit;) selv om jeg er en "badboy"

  Mine to øre:)

  MVP =)

  SvarSlett
 9. Jeg har en kamerat som HATER å bli kalt søt. Han vil heller bli kalt 'kjekk og macho'.

  Jeg tror at mange gutter misforstår det å bli kalt søt i forhold til hvordan jenter mener det.

  En ting som er viktig å understreke, er at det er en STOR forskjell på søt og kjekk, som også kan brukes i kombinasjon. Dette er allerede diskutert mye over. Hvis jeg sier at noen er 'søt', går det mer på personlighet, og gjerne et litt barnslig uttrykk(ikke nødvendigvis). Regner med at det er dette gutter reagerer negativt på, hvis de gjerne vil se macho og badboy ut? ..(Noen syn på dette?)

  Kjekk er noe jeg vil kalle en fyr som har utstråling, en som vet hvor han står, og som tydelig er sikker på seg selv og har et utseende jeg liker. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, er litt vanskelig å sette ord på. Likevel er det ikke et problem for meg å se på en fyr og vurdere på stående fot om han er kjekk eller søt eller en blanding.

  Men kjekk er hvertfall et uttrykk som beskriver noe veldig overfladisk, i hvert fall på den måten jeg bruker det. Jeg vil si at det er ment på samme måten som å kalle en jente 'fin', altså ganske overfladisk, selv om det også kan beskrive personligheten til personer.

  Søt, som andre over også har sagt, tenker jeg blir mer feminint, (Ikke tenk at dette er galt!) og går mer på å beskrive en gutt både på innsiden og utsiden som en følsom og omtenksom person (både som venn, og som kjæreste).

  ...Litt usikker på om dette gir mening.

  SvarSlett
 10. jeg tar det som regel positivt å bli kalt søt. mye pgr av at når jeg har blitt fortalt at jeg var søt har jeg spurt hva de mener med det, og bare fått positive ting. når jeg kaller en jente søt f.eks på byen så betyr det som regel, hun hadde ett søtt annsikt/uskyldig/bra utstråling. det kan være mange jenter jeg ikke er interesert i som fortsatt kan være veldig ¨søte¨ sexy/deilig/pen o.l er mer positivt iforhold til hva jeg sier. bruke rofte søt på jenter jeg prater med som jeg ikke er interesert/tiltrukket av men som ha en bra personlighet (ikke alltid)

  SvarSlett
 11. Dette kommer jo helt an på sammenhengen og hva du ser i den personen som kaller deg søt. Er du på byen og snakker med en gutt for første gang og han kaller deg søt er det positivt fordi det gir vinner til at han både ser og hører deg, men om det kommer for tidlig høres det bare falskt og kvalmt ut. Det spørs også hvordan jeg stiller meg i forhold til personen, om jeg ønsker å være yndig og søt og vil at han skal "beskytte" meg, eller om jeg er ute etter sex eller ego boost. Det handler vel litt om gutten er kjærestemateriale eller ikke.

  Jeg liker best å bruke ordet for å sette pris på de små rare tingene med en jeg liker. Og det er helst slik jeg vil at det skal brukes mot meg (du er så søt når du er så konsentrert når du lager pose-brownies). Når det kommer til utseende kaller jeg aldri en gutt søt når han hører på, og selv vil jeg helst bli kalt søt om jeg har på meg kjole og skal i åttiårsdag - ikke om jeg er usikker på om det jeg har på meg er rett når jeg skal møte kompisene hans for første gang.

  Noe sånt.

  SvarSlett
 12. Før jeg hadde lest noe som helst PU og var rimelig tafatt, hendte det at de relativt få jentene som likte meg kalte meg "søt".

  Det har ikke skjedd i det siste. Får jeg noen komplimenter nå, så er jeg "kjekk". I de tilfellene hvor jeg ikke får komplimenter, så oppfattes jeg kanskje bare som ufordragelig og selvgod ;)

  SvarSlett
 13. Etter min mening er det ofte litt negativt når en jente kaller meg søt.
  Grunnen til dette er at jeg forstår det slik at en søt person er en du mest sannsynlig ikke vil ha sex med første kvelden, eller etter få møter(kan tolkes forskjellig og ikke alltid en negativ ting...), noe som ofte er målet. Selv om jeg selvsagt også er interessert i å bli kjent med nye folk.
  Vil si det er to unntak. Det ene er hvis det blir brukt andre ord som kan veie opp(kjekk, handsome etc). Det andre er at du kan fortsatt gå fra å være søt til noe mer.

  Ser at mange skriver veldig mye positivt når de kaller en person søt, men er det kun dette ordet som blir brukt, er det slik jeg ser det i forbindelse med vennskap, eller i beste fall kjæreste materiell(sex etter dere har blitt bedre kjent opplegg). Se på ordene som er brukt i kommentarene over for å beskrive ordet søt, og spør deg selv hvorvidt de fleste av disse er noe du ville brukt på en person du bare har møtt et fåtall ganger, og hatt sex med?

  Vil heller blir kalt kjekk, føler i motsetning til Maren at det går på generell utstråling, "verdi", personlighet, utseende og oppførsel.

  Når jeg kaller ei jente søt, er det derimot litt mer positivt. Det vil utelukkende si at du er en hyggelig person å omgås med og at du har pent utseende, men kan også være at jeg ser på deg som litt uskyldig og naiv.

  Når dette er sagt, så kommer det selvsagt alltid an på måten en sier det.

  SvarSlett
 14. "søt" er et begrep som åpenbart kan bety mye forskjellig for forskjellige personer i forskjellige sammenhenger... det er, slik jeg ser det, forbundet med det å på en eller annen måte vise sårbarhet. Det er kanskje den mest undervurderte flørteteknikken som finnes;)

  SvarSlett
 15. Helt enig med deg Eddie, kjekk er et begrep for meg som er veldig vidt, og godt kan bety alle faktorene du har sagt :)
  Er bare veldig vanskelig å definere det, fordi jeg bruker det i så mange ulike sammenhenger, og kan nyansere det på så mange ulike måter. ...om det gjør det klarere? :)

  SvarSlett
 16. Jeg kaller ofte gutter for søte hvis de har ett bra utseende og i tillegg en bra personlighet... Er personligheten derimot ikke så tiltalene bruker jeg heller ordet kjekk. Så fra min munn er "søt" absolutt å foretrekke for dere gutta ;)

  Og jeg tar det som regel som ett kompliment og blir glad når gutta kaller meg for søt :)

  SvarSlett
 17. Jente her:
  Når jeg bruker søt om jente er hun rett og slett ett herlig menneske. En søt jente viser sine gode sider, samtidig som hun smiler med øynene.
  En søt jente er en venninne jeg er glad i :)

  En søt gutt er en herlig gutt. En herlig guttevenn.

  SvarSlett
 18. femininist (22)10.07.2011, 15:15

  Å kalle noen søt er for meg synonymt med "bare søt", ihvertfall i sammenhengen "han/hun er søt". Er det at noen har gjort noe søtt f.eks "han/hun var så søt i går" er meningen positiv.

  Jeg kaller noen søt om jeg ikke vil være uhøflig og ikke har noe annet positivt å si om personen. Hater å bli kalt søt og prøver å unngå å kalle andre søte.

  Synes det er like negativt for begge kjønn. Ikke fordi det er negativt å gjøre søte ting, men fordi det for meg konnoterer "bare søt".

  SvarSlett
 19. Når venner spørr meg om en fyr jeg har møtt;
  "hvordan var han? er han kjekk?"

  "ja, han var kjempe grei. Han er ikke kjekk-kjekk, men han er veldig søt" det blir en negativ og positiv greie, som er vanskelig å forklare. :)

  nå er det jo også sånn at gutten du dater skal jo være litt kjekk, så når du vet at han ikke holder den "standarden" jentegjengen har av hva som definerer en gutt som kjekk, "unnskylder" man seg med; "jaaa, er er utrolig grei, og søt" når de spør hvordan han er og om han er kjekk.. :P

  SvarSlett
 20. Bruker ordet søt ganske sjelden da dette etter mitt hode ikke har noe spesielt bærekraftig mening. Om det brukes er det som oftest ment med at hun har ett søtt ansikt.

  -som gutt setter jeg pris på å få ett annet komplement enn type 'søt'. Vi vil høre noe mer maskulint-talk:)

  SvarSlett
 21. Jeg får høre at jeg er søt hele tiden, og synes selvsagt at det er hyggelig. På en annen side synes jeg kanskje ikke ordet har noen veldig kraftig betydning, det er bare fordi jeg er morsom og grei jeg blir kalt det, på en måte. Blir langt gladere av å bli kalt deilig, i motsetning til den første anonyme her oppe.

  En gutt jeg kaller søt er en snill og morsom gutt. En jeg sannsynligvis ikke er keen på å ligge med!

  SvarSlett
 22. Enig i mye av det som blir sagt over, men i tillegg synes jeg ordet "søt" er sinnsykt bra å bruke i sjekke-sammenheng nettopp fordi det er så vagt. Man skaper en spenning, og personen man forteller det til blir som regel usikker på hva man faktisk mente med det. "Mente han at jeg var søt, som i søt, rar og morsom?" "Mente han at jeg var søt som i pen og sjarmerende?". Dette kan da følgelig brukes til din fordel, jmf siste blogginnegg av Sondre ("Nachspiel"), hvor man kan komme langt med å være vag/tvetydig :)

  male, 25

  SvarSlett
 23. søt bruker jeg å kaller gutter som er snille, sjarmerende og som jeg liker på kompis måten. kaller aldri en gutt jeg er intressert i, søt! dersom en jente kaller deg søt, vil jeg påstå etter mine erfaringer at hun liker deg godt som en venn, men en hookup er uaktuelt!

  SvarSlett
 24. Helt konkret: jeg har to attraktive veninner jeg kunne tenkt meg å ha sex med. De er begge er pene, men hun ene er i tilegg søt. Hun er muligens litt mer naiv, ler oftere og en mindre kynisk og "slem" person enn hun andre. (humor som går på andres bekostning osv.) Hun som ikke er søt har en frekkere/spissere tone og er mer bevisst og sikker på sin egen attraktivitet. Jeg foretrekker helt klart jenter som er søte, men alt for søt kan bli slitsomt i lengden også. Når jeg kaller jenter søt er det verken negativt eller positivt (i forhold til hvor attraktiv en jente er) bare en personlighetsbeksrivelse.. Hos gutter ser jeg på det som motsetning til kjekk/barsk, og hater selv å bli kalt det.

  SvarSlett
 25. Jeg blir ofte kalt søt og uskyldig, og jeg føler ikke at det blir vanskeligere for det om, å få meg noe.

  Jeg er gutt forresten.

  SvarSlett
 26. Jeg som jente elsker å bli kalt "søt" av gutter, det er som noen over her skrev at det har både med personlighet og utseende å gjøre. Når jeg kaller en gutt søt så mener jeg ikke det motsatte av kjekk/barsk, mere noe han er i tilegg.. jeg vil si at søt går litt mere på personlighet enn kjekk/barsk som jeg forbinder med utseende, og kaller de jeg vil noe med ofte for søte... hvis jeg får ett "du er så søt pus!<3" så svarer jeg ofte "aww<3 ikke så søt som deg <3", og det er BARE POSITIVT!:D så gutter; hvis en jente sier du er søt trenger det ikke bety at du ikke er barsk/mandig, men at du har verdens beste personlighet og at du har et ekstra glimt i øyet i tillegg... ;)

  SvarSlett
 27. Jeg eslker å bli kalt søt! kanskje fordi jeg er søt :) handler vel litt om personligheten, litt uskyldig og sjenert kanskje, ikke døds seriøs og en smule barnslig. Søte jenter er vel de jeg velger om jeg er keen på forhold, mens de mer frekke/usøte jenter er mer ons

  SvarSlett
 28. kaller hu deg søt så har hu lyst på the D .... det kan jeg bekrefte med en gang hvertfall dem jenter jeg kjenner di kaller meg søt til og med bare visst det er et gangs ligg tillfeller sånn som hu kommer bort til meg hun sier du er søt jeg sier skal vi gå hjem til deg og ha one night stand og hun sier ja vær gang det har aldri bommet på meg rett fram ekke vanskeligere en det men jeg er selvsikker også da så som gutt så syntes jeg ordet SØT er absoulutt bare knæsjt og ikke femi i det hele tatt

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...