tirsdag 5. juli 2011

Sjekking som idrett?

Vi i 0330 har et litt annet syn på dette med sjekking og tiltrekning enn det som er gjengs i samfunnet ellers.

Vi mener at sjekking er noe man kan lære gjennom erfaring og øvelse; vi mener man kan gjøre mye for å bli en mer tiltrekkende person, og det UTEN å gå på akkord med "seg selv".

Let's face it; mange gutter HAR allerede en agenda hvor de jobber for å bli mer attraktive hos jenter. Det dreier seg kanskje om å forsøke å skaffe seg penger, trene seg bolesvær, søke berømmelse, ta en spesiell utdannelse man har tro på at jenter digger eller kjøpe en fet bil. Gjerne flere av de overnevnte i kombinasjon. Jeg vet at jenter ofte blir overrasket over dette, men seriøst... dere vil ikke TRO hvor mye av det gutter gjør som ihvertfall delvis er motivert utifra et ønske om å bli mer attraktiv hos damene (selv om det selvsagt er få som tør å innrømme det, også ovenfor seg selv).

For all del; det er viktig å holde seg i form og å investere litt i en karriere man kan trives med og som gir en noe tilbake. Men er det virkelig hele oppskriften dersom man vil få bedre resultater med jenter? Vi mener nemlig det er noen viktige faktorer gutter på dette sporet ofte har oversett.

Faktorer som faktisk er så viktige at det ikke kommer til å hjelpe så mye å oppnå de overnevnte tingene (eller som man ihvertfall kommer til å trenge MYE penger og berømmelse for å kompensere for;) Vi snakker om hvordan man oppfører seg... om strategiene man har for å finne og starte samtaler med jenter... hvordan man står, går og snakker... hva man velger å si... hvordan man kler seg... alle disse ubevisste tingene, alle de nonverbale signalene gutter går rundt og sender ut uten å vite om dem, men som jenter plukker opp og reagerer på.

For, hvis du tenker deg om: når du kikker rundt deg, hender det noensinne at du ser en jente og lurer på "hvorfor i ALLE DAGER er HUN DER sammen med HAN?!" Kjenner du en fyr som har draget uten at du klarer å forstå hvorfor? En som hverken er spesielt kjekk eller rik? En som jentene sier at "det er noe med"? Du føler kanskje du er en bedre fyr enn han på alle måter... men ALLIKEVEL ender han alltid opp med å treffe en dame?

Utgangspunktet vårt var som følger: istedenfor å bli sure og bitre når vi så/traff slike gutter ble vi NYSGJERRIGE. Vi ville LÆRE og FORSTÅ, vi ville lure fra dem triksene deres! Det er så lett å avskrive sånne gutter som sleazy møkkamenn, og jentene som liker dem som billige slusker... men hva oppnår man egentlig da? Man beskytter egoet sitt, men man sitter fremdeles hjemme alene, sur og bitter.

Det er ihvertfall punkt en. Punkt to er at vi ser på sjekking litt som en idrett; det dreier seg tross alt om å gjøre noe som mange vil betegne som ganske vanskelig og skummelt. Idrettsspsykologi er en samling kunnskap som er utviklet for å hjelpe folk å prestere over gjennomsnittet i situasjoner hvor de er under press; dere som har forsøkt å gå bort til en fremmed jente på byen, høres det kjent ut?;) De samme prinsippene kan brukes til å gjøre en vanlig gutt over gjennomsnittlig flink men jenter.

Et av de viktigste grunnprinsippene man kan lære fra idretten er at det er viktig å TRENE PÅ DET MAN VIL BLI GOD TIL!

Hvis du vil bli sterk på brytematta er funksjonelle øvelser som etterligner bevegelsene man bruker i bryting mye bedre enn benkpress og bicepscurl. Det vil si; hvis du vil bli flink til å sjekke trenger du å øve på, ja nettopp, sjekking. På å prate med ekte jenter, i den virkelige verden! Du må ikke kaste deg hodestups ut i noe, though; hvis man er fersk skihopper er kanskje ikke skiflyvningsbakken i Vikersund stedet å begynne. Å finne den riktige balansen mellom å pushe seg selv, men ikke for mye, er utrolig key; det å forsøke å kurere sterk sjenanse ved å anbefale folk å gå nedover gata med en dildo teipet fast i panna, slik enkelte gjør, er i beste fall komisk misforstått og i verste fall skadlig. Det er som å sende sjuåringen ut Vikersundbakken med et klapp på ryggen og en sprut med smøreolje under hver ski... det er slik man SKAPER angst og fobier, ikke kurerer dem.

Man kan bryte prosessen med å gå ut og med å snakke med fremmede jenter opp i steg. Dersom du synes det er VELDIG skummelt bør stegene altså være små; dersom du føler deg komfortabel kan de være større. Det er viktig å lage et forskjellig "treningsopplegg" for en gutt som allerede har en del erfaring og en som er helt fersk og synes sjekking er veldig skummelt.

Et annet viktig psinsipp fra idretten, som vi forøvrig alt har vært inne på, er å SVELGE STOLTHETEN SIN og henge med noen som er flinkere enn deg. Ingenting kommer til å gi mer fremgang raskere. Du trenger ikke droppe de gamle vennene dine (du vet, de som aldri gikk bort til jenter, var evig single og som syntes alle som "sjekker" er teite?;)... men du kan godt supplere med noen nye.

Det å håndtere nervøsitet på riktig måte er også viktig. Tror du toppidrettsutøvere er heeelt kalde og rolige før den store finalen? Selvsagt ikke! De er dritnervøse, men de bruker nervøsiteten til noe positivt. Det kan du også gjøre... bruk den nervøse energien din til å bli den søte gutten som snakker med jenta han liker selv om det egentlig er litt skummelt! Jenter DIGGER den gutten. Tvil, nervøsistet og spenning er en del av det å skulle prestere... aksepter det, bruk det og og fokuser på oppgavene dine.

Det å ha en GAMEPLAN er også noe vi kjenner fra idretten. Ha en strategi på forhånd; for hvordan du skal velge ut den du vil snakke med, for hvor du skal stå, for hva du skal gjøre dersom samtalen går bra, for hvordan du skal ta nummeret og for hva du skal gjøre dersom samtalen IKKE går bra.

Det kommer til å spare deg for masse tvil og usikkerhet. Det siste leder oss inn på et poeng som kanskje er det viktigste av alle, og en av de innstillingene som VIRKELIG skiller tapere fra vinnere her i livet; det finnes ingen nederlag, det finnes bare erfaring. Det er kjipt når ting går dritt, men sett deg ned, tenke over det som skjedde... hva kan du lære av dette? Hva kan du gjøre for at det ikke skjer igjen? I Gode Vibber bruker vi skjematiske feilsøkningsverktøy, så teknisk og nerdete det enn høres ut, for hjelpe oss med å identifisere problemer og hvordan man kan løse dem til neste gang.

Det virker umiddelbart som en søkt sammenligning, men sjekking har faktisk masse til felles med idretten. Lykke til... og ha det gøy på trening;)

- Sondre

6 kommentarer:

 1. Bra post, men maa si meg uenig i den biten her,

  "Det å ha en GAMEPLAN er også noe vi kjenner fra idretten. Ha en strategi på forhånd; for hvordan du skal velge ut den du vil snakke med, for hvor du skal stå, for hva du skal gjøre dersom samtalen går bra, for hvordan du skal ta nummeret og for hva du skal gjøre dersom samtalen IKKE går bra."

  Mener det er alt for detaljert selv, provde en gang for lenge siden aa gaa mer i detalj i planene mine. Men det endte bare opp med at jeg ble satt ut eller irritert naar alt ikke gikk etter planen.

  Mener selv at det er mye bedre aa ha en losere plan for hva man skal gjore, eks...

  "Finn en fin jente, snakk med henne og se om hun er kul. Hvis hun er kul vis interesse, hvis hun ikke er svaert negativ til din interesse ta nummeret, snakk litt mer med henne saa stikk videre"

  Detaljene tar jeg som det kommer, slik vet jeg alltid hvor jeg vil med interaksjonen uten aa overtenke smaa ting.


  Ellers er nettavisene til dagbladet/vg/aftenposten veldig morsomme for aa se hva folk tenker om sjekking. Hver gang tema relatert til sjekking kommer opp er det alltid noen karer som snakker om at man drar damer hvis man bare har .

  SvarSlett
 2. @VB: Er enig i at man ikke bør overtenke alt for mye og at man ikke burde planlegge alt for detaljert. Eneste forskjell mellom din "gameplan" og Sondres er at han har med "hva skal jeg gjøre dersom vi liker hverandre?". Med andre ord har han en konkret plan for å ta telefonnummeret.

  Dagbladet skrev jo om mangemillionæren Lars som hadde møtt drømmedama i Danmark, men som GLEMTE/ikke tenkte på å be om telefonnummeret! Så han i etterkant ble nødt til å rope ut i norske medier istedet. Hvis han på forhånd hadde tenkt "neste gang jeg møter noen jeg liker så skal jeg spørre om telefonnummeret" så hadde han husket på å gjøre det i situasjonen.

  SvarSlett
 3. "I Gode Vibber bruker vi skjematiske feilsøkningsverktøy"

  I form av hva, og er det mulig å få dette verktøyet? :)

  SvarSlett
 4. Der kunne jeg nok ha formulert meg klarere ja, VB... jeg har tidligere skrevet mye om hvordan det å ha detaljerte planer for hva man skal si er lite lurt. Men det å ha en plan for hvordan man identifiserer jentene man velger å gå bort til og en plan for hvordan man skal få en bra posisjon (slik at du f.eks. ikke ender på kanten av en sofa med alle de andre på den ene siden av deg) er eksempler på planlegging som er BRA. Det er ikke så detaljert at man blir rigid og frustrert over at realiteten ikke alltid blir slik man har planlagt, men det er nok til at man ikke går på smellene man ellers ville ha gjort (ved f.eks. å åpne jenter som er midt i en engasjert samtale eller havne på gal kant av sofaen, jmf. over).

  Det er akkurat som idrett; Northug planlegger selvsagt ikke hvert stavtak, men han har generelle og overordnede strategiske planer, og han har tenkt på hva som kan gå galt og har en plan for hva han skal gjøre hvis det skjer.

  Junker: Noe må vi jo spare til bootcamp;)

  SvarSlett
 5. Alltid motiverende å prøve å bli bedre på sjekking etter å ha lest bloggen deres, spesielt etter kvelder der jakten ikke har gått så bra. Man plukker absolutt opp noen tips bare ved å lese innleggene deres.

  Stå på!

  SvarSlett
 6. Tror jeg bare definerer gameplan annerledes enn det du gjor, jeg ser ikke paa de tingene som en del av min overordnede/game plan. Min gameplan er vanligvis bare helt lose begrep saa tar jeg detaljene som de kommer.

  Naar jeg ser "ha en plan for aa identifisere damer man skal aapne" tenker jeg paa guttene som sitter i et hjorne aa scouter etter X antall IOIs for de torr aa gaa bort til en dame.

  Og posisjonering er noe jeg mener man ikke kan planlegge siden du kan aldri 100% bestemme hvordan dama er posisjonert naar du aapner. Man kan selvfolgelig ha smaa planer som,

  "hvis hun sitter saa setter jeg meg ned ved siden av henne, er det ikke plass saa setter jeg meg paa huk hvis det er naturlig eller faar henne til aa reise seg opp/stjeler plassen hennes saa hun kan sitte paa fanget mitt"

  Men jeg ville ikke sagt det er en del av min overordnede plan, det er mer haandtering av "krise" situasjoner.

  Men jau, er vel bare en definisjons sak. Saa lenge man faar ting gjort er det ravende likegyldig :)

  @Andreas
  Husker den historien om Lars, den var sykt lattis.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...