lørdag 16. juli 2011

Skinny jeans; pass på passformen!

En alternativ overskrift som jeg vurderte, som også fortjener sin plass i innlegget, er: "Stramme bukser: God og dårlig passform."
Tingen er at, selv om de fleste tilfeller er slik at gutter kan bruke strammeRE bukser, er det også tilfeller hvor gutter bruker FOR stramme bukser.

PASSFORM er stikkordet som er alfa omega for klær, IKKE "stramme". Poenget er at klæra, da spesielt bukser, skal følge kroppens konturer på en avslappet måte. Du har riktignok gutter som meg og Andy som er vandrende strekmenn og som da kler veldig stramme bukser som sitter kliss inntill kroppen, men det er forebeholdt de som er veldig tynne og som liker å kle seg litt rocka, som eksemplifisert på bildet under:

Som en tynn gutt var det en enorm trøst og åpenbaring for meg å lære av Alexander, en av Gode Vibbers grunnleggere sammen med Andreas, at det faktisk kan være kult og stilig å kle seg etter ens tynne figur; jeg trudde kun muskler var det som var viktig!

Det du derimot ikke vil er å bli seendes ut som han her:


Jeg kan vise enda et bilde, om ikke værre, om hvordan stramme bukser, da stramme på feil steder, kan gå feil:


Som jeg skrev over, buksene skal følge kroppens konturer avslappet. Slik buksene strammer på bildene over er langt i fra avslappet. Skinny jeans KAN være kult, men pass på at du har kroppsbygningen til det skal du bruke dem(og at du prøver ut en buksemodell som passer!). For folk flest er det mer safe å se på et innlegg som jeg allerede har skrevet om passform på bukser, som dere kan lese mer om her. Se på bildene der, og se hvordan jeg har skrevet om god og dårlig passform på buksene.

Et viktig NB før jeg avslutter innlegget er at slimfit-bukser ikke nødvendigvis er skinny-jeans. Mange normalbygde gutter kan bruke bukser som er slimfit, man må bare passe på størrelsen og modellen av bukser og se hvordan den sitter på deg på prøverommet; som med de fleste klesplagg må man prøve seg frem for å se hva som sitter bra på ens kropp. Ikke la deg villede av størrelser eller navn på buksene, forskjellige modeller sitter annerledes selv om de har like mål. Jeg har selv bukser i en størrelse som sitter strammere enn et annet par som har mindre mål!

- Lars

3 kommentarer:

  1. Hahaha, toit like tiger!:D

    SvarSlett
  2. Synes Levis 514 er en ok modell for oss ikkestrekmenn Fin etterfølgende (er det ett ord?) passform, uten å klistre. Finner de aldri her til lands da.

    SvarSlett
  3. Hva med oss litt mer bulky menn da?

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...