tirsdag 29. mai 2012

Hvordan ikke sjekke opp jenter

Huff, stakkars. Jenny ristet på hodet. Han ønsket seg jo bare en kjæreste, han var bare ekstremt klønete i måten han gikk frem på. Hun så opp på meg. Han burde vært på kurs hos dere. Ja, svarte jeg. Men tenkte du over hva du egentlig sa til han? Jenny så forvirret ut. Hva mener du?

Jenny hadde vært på et utested med en venninne da en gutt hadde kommet bort til henne like ved dansegulvet. Han smilte. Hun smilte tilbake. Har du kjæreste? spurte han. Nei.. Hvordan det? Jenny så seg rundt etter venninna. Jeg er singel og har lyst på kjæreste, og jeg synes du var veldig søt, fortsatte han. Jenny så skeptisk på han. Jeg tror ikke du er helt min type altså, sa hun så skånsomt hun klarte. Men pleier du å spørre jenter så direkte? Han så oppgitt ut. Jeg har spurt fem jenter om det tidligere i dag, og ingen vil. Jenny så bekymret bort på han. Du kan ikke gå rundt og spørre fem jenter om de vil bli sammen med deg. Da føler jo ikke jeg meg så veldig spesiell? Han så forvirret ut. Åja.

Jeg skrudde av laptopen og satte meg ned på senga ved siden av Jenny. Problemet er at han nå går rundt og tror at at feilen han gjorde var å snakke med fem jenter på samme kveld. Han kommer jo til å tro at han bare bør prøve seg på en jente i halvåret. Problemet var jo egentlig at han snakket om å bli sammen alt for fort. Jenny sperret opp øynene. Å neeei. Stakkars fyr.

Det er en hel del ting vi gutter lærer oss om jenter i oppveksten. Spilleregler for hvordan bra gutter skal være i forhold til jenter. Det som ofte er frustrerende er da å se at de gutta som ikke følger de spillereglene som jentene selv har satt er de samme gutta jentene ender opp med å velge.

Her er noen "regler" og forestillinger mange gutter ofte har:

1. Er man forelska er det best å være ærlig og fortelle det rett ut til den man liker.
2. Er man forelska i noen er det dårlig gjort å prøve seg på andre samtidig.
3. Sex er noe man har i et forhold.
4. Har man sex uten å være sammen har man lurt jenta.
5. Jenter liker egentlig ikke sex, men de kan godt ha det med noen de er glad i.
6. De fleste gutter som snakker med jenter på byen er bare ute etter sex.
7. Kysser man er man så og si sammen, ihvertfall er forhold neste skritt.
8. Det er umoralsk å flørte med flere jenter samtidig.
9. Jenter liker gutter som kan vise følelser (gjerne gråte).
10. Jenter liker gutter som kan snakke om følelser.
11. Det er bare drittjenter som kan falle for playere.
12. Det er bare drittjenter som har one-night-stands.

Ofte er det en sammenheng mellom hvor mange jenter man kjenner og hvor få regler man fremdeles tror på. Jo mer erfaring man får og jo eldre man blir, jo mer ser man nemlig at:

1. Er man forelska er det best å holde litt igjen og gi den andre rom til å utvikle sine egne følelser tilbake.
2. Selv om man er forelska kan det ofte være sunt å flørte med andre så lenge man ikke er sammen (ofte kan man bli mer sikker på at den man liker virkelig er spesiell, eller man oppdager at man kanskje har idealisert vedkommende litt for mye).
3. Jenter får ofte lyst på forhold etter å ha hatt sex sammen en stund.
4. De fleste jenter har ofte sex med gutter de ikke er sammen med, og så lenge man er ærlig og ryddig kan mange jenter være veldig fornøyd med å bare ha sex.
5. Jenter liker ofte sex bedre enn gutter.
6. De fleste gutter er både åpne for sex og for forhold.
7. Jenter kan i blant kline med gutter på byen bare for moro og uten å legge alt for mye i det.
8. Jenter liker gutter som har evnen til å flørte med jenter generelt, og vil ha en gutt andre jenter også vil ha.
9. De fleste jenter synes egentlig det er litt turn-off med gutter som gråter.
10. Jenter LIKER at gutter kan snakke om følelser, men TENNER på gutter som ikke gjør det.
11. De samme jentene som sier at de ikke liker playere, har masse (bra og dårlig) erfaring med nettopp playere.
12. De fleste jenter har hatt one-night-stands og synes tanken er spennende. Det gjør de ikke til dårligere jenter, det betyr bare at de er normalt kåte.

-Andreas

PS: Har du sterke meninger om temaet så svarer jeg deg gjerne i kommentarfeltet under :)

12 kommentarer:

 1. Hmm.. Er det altså slik at jenter tenner på gutter som ikke snakker om følelser? Dem digger gutter som er er ''røffe'' og ikke så følsomme? det er jo greit nok, men da regner jeg med at det kun er snakk om å ikke prate om følelser og ikke VISE følelser? jeg mener jenter generelt er jo veldig følsomme.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg setter det kanskje litt på spissen, men det er snakk om å PRATE om følelser ja. Her er jenter veldig individuelle, men poenget er bare at mange gutter forsøker å prate MER om følelser enn de egentlig ville gjort naturlig. Det er unødvendig. Det er ikke galt å snakke om følelser i seg selv, så lenge man ikke blir OVERfølsom. Kvinner vil (generelt) ha en mann som klarer å holde hodet kaldt og være rasjonell i situasjoner hvor hun kanskje blir veldig følsom. For mange jenter kan det føles trygt å ha en kjæreste som sier "Slapp av, det her ordner vi" når noe kjipt eller traumatisk skjer. Det kan oppleves litt kjipt om mannen friker ut og blir veldig emosjonell i en sånn situasjon.

   Slett
  2. Jenter vil ha seg med rundbrennende badboys med vaskebrett, men ha en god snill gutt de kan sitte i armkroken til og snakke med følelser om. De fleste jenter innser en eller annen gang mellom 25 og 30 år at badboysene ikke fungerer i lengden og at de må nøye seg med en normal mann.

   Satt litt på spissen, men det er ganske beskrivende så lenge det er snakk om å bli kjent med jenter du treffer på et utested. I andre sosiale arenaer - vennemiddager, turer med turistforeningen, politikken osv,. er det derimot langt lettere å være normal mann og få napp.

   Slett
 2. Grunnen ti lat jeg forresten spørte om det forrige spørsmålet er fordi jeg selv var en gutt som verken SNAKKET eller VISTE følelser til eksen. Det slo meg hardt tilbake.

  SvarSlett
  Svar
  1. Problemet er bare at mange menn uten så mye erfaring med jenter åpner seg alt for fort og både snakker og viser alt for mye følelser alt for tidlig. Generelt sett er det ofte bedre å VISE at man er glad i jenta istedet for å SI det hele tiden.

   Slett
 3. Haha. Jeg forstår ikke hvorfor jenter har vært med på å sette disse spillereglene. Vil de ikke sine brødre, sønner og kompiser sitt beste?

  Høres ut som de tipsene jeg fikk av jenter første gang jeg begynte å date. Det måtte jo gå galt :)

  Bra artikkel forresten!

  SvarSlett
 4. Såklart vil dem sine brødre, sønner og kompiser sitt beste. Men dem vil først og fremst sitt eget beste, gå etter guttene dem er tiltrukket av :)

  SvarSlett
 5. Dere er geniale!

  SvarSlett
 6. Anonym 22:37:

  Tror du misforsto litt.

  Det jeg mener er hvorfor gir mødre, veninner osv. slike råd: "Er man forelska er det best å være ærlig og fortelle det rett ut til den man liker."

  Funker jo sjeldent ;)

  SvarSlett
 7. Det sætter lidt tingene i perspektiv :)

  SvarSlett
 8. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 9. Subtile kvinner – finnes det noe mindre interessant? Hmm.... Nei ikke for meg.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...