fredag 25. mai 2012

Hvorfor vil han ikke mer enn å bare ha sex?


En viktig ting å vite om menn, som antageligvis ikke bare forklarer mye men som også forbereder deg en del til fremtidige møter med menn, er at sex ikke er en investering for menn. Tenk litt på den evolusjonære delen av det; for en mann koster sex energien for gjennomføringen av det, energien for å produsere sædcellene, også til slutt tiden det tar å gjennomføre det. Deretter tenk på hva kvinner investerer, eller i verste fall kan ende opp med å investere. For kvinner kommer i tillegg muligheten for 8-10 måneder med en unge voksende i magen samt faren og belasningen med fødsel. Det er ikke fint lite akkurat.

Det råder liten tvil om at menn går fortere og lettere til sengs med kvinner enn omvendt, og jeg tror at den evolusjonære forklaringen på det er ganske spot on. For menn er det en god reproduksjonsstrategi å parre seg med mange og trenger strengt tatt ikke å være kresne sånn sett; det er ingen trussel eller frykt om barnebidrag eller andre samfunnsordninger i våre dypeste instinkter som holder følelsene og den seksuelle interessen vår igjen. For kvinner er det en stor risiko å parre seg med "feil" mann, jenter MÅ være kresne. Menn må ikke det, hvertfall ikke når det kun er et spørsmål om valg av sexpartner.

Evolusjonært kan menn i teorien få flere barn daglig mens kvinner kan få ett barn per år, og det er begrenset til bare en viss periode av livet. Investeringen for menn er liten, men for kvinner, hvis de blir gravide, er investeringen og risikoen stor.

Sex er ingen investering for menn, og vi menn knytter oss generelt sett ikke emosjonelt i like stor grad som kvinner gjør av å ha sex. I mange tilfeller er det ingen emosjonell endring hos menn overhodet etter sex alene. Så, det å ha sex er IKKE et virkemiddel for å få en mann til å bli dypere tiltrukket til deg.

Sex er ikke en bekreftelse på forelskelse eller ønske om en kjæreste. I beste fall er det en bekreftelse på at han syntes du er opphissende, men dette er en veldig overfladisk tiltrekning som alene ikke holder i lengden. For at han skal ønske noe mer må det også være en dypere tiltrekning i bildet, det holder ikke med at han bare syntes at "du er heit".

-Lars

5 kommentarer:

 1. Denne posten burde vært publisert på 0330 også: for jenter kan sex være en stor investering. Eller i hvert fall litt mer risiko enn for en gutt. Det virker som det er vanskelig for gutter å forstå - at det ikke alltid handler om at de er usexy eller at tilfeldig sex ikke alltid er bare gøy.

  SvarSlett
 2. Ja,det er nok mange jenter som blir såret etter sex,jeg tror det beste for å unngå sånt,er å holde seg unna de som har et "mangfoldig"sexliv,eller legge unna følelser,og selv ha sex for sexens skyld,og ikke bli for fort forelska i gutten,for noen holder på å "teste"/date jenter i månedsvis,og da er det dumt for en jente å falle for en gutt som viser "kjæreste"følelser og ikke bare "pulevenn"følelser.

  :-)

  Er enig i at mange gutter kanskje ikke har en forståelse hvorfor jenter "føler seg brukt/blir såret"etter et par netter sammen,og at hvis man IKKE ønsker et forhold må man være klar på det,og vise det fra begynnelsen av.

  SvarSlett
 3. Fordi de liker å beite på flere steder på en gang. Og ha mulighetene oppe :)

  SvarSlett
 4. Jeg var i et seksuelt forhold i lengre tid med en mann, uten noe følelser involvert. Jeg fikk meg annen kjæreste og det gikk mange år uten at jeg møtte ham. Nå er jeg singel igjen og har begynt å møte min pulevenn. Vi møtes kun helger, gjerne i forbindelse med alkohol (på fest eller dagen derpå), men det hender at vi melder litt ellers. Problemet er at jeg denne gangen har begynt å bli lysten på noe mer. Har dette toget gått, eller er det mulig å utvikle seg fra kun puling, til et forhold...? Dette er en mann i begynnelsen av 40-åra som aldri har vært i et forhold, og som er ganske vant til å bare tenke på seg selv. Han er ikke emosjonelt interessert i meg nå, for han har ikke noe behov for å møte meg ellers. Men er det noe jeg kan gjøre for å gjøre meg selv mer interessant?

  SvarSlett
  Svar
  1. Toget har på ingen måte gått, men som det går frem i artikkelen får han ikke mer FØLELSER av at dere har sex sammen. For å utvikle emosjonell tikning må dere finne på andre ting sammen (istedet for eller i tillegg til sex).

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...