lørdag 5. mai 2012

Jenter som liker TV-spill: Gamer-jenter-Kan vi dra til bake til arkadehallen en dag? spurte hun. Selvfølgelig, svarte jeg. Men jeg tror vi prøvde alt som var verdt å spille der?

Hun så opp på meg.

-Jeg har lyst til å runne House of the Dead 4.

Som jeg har skrevet om i et tidligere innlegg på guttebloggen vår, 0330, er jeg eks-data-nerd og en enda større eks-TV-spill-nerd. Jeg har Playstation3, men jeg er på ingen måte like fanatisk gamer som jeg var før. Men det hender at nerden i meg blir skikkelig happy. Og det er når gamle nerdefantasier går i oppfyllelse. Som for eksempel å ha en jente som DIGGER å spille TV-spill. For meg er det lite som er mer drømmejente-materiale enn det.

I blant har jeg nesten vært flau over å være gamer. Noen jenter sidestiller det å like å spille TV- og dataspill med å være ekstremt umoden. Men ikke denne jenta. Hun var om mulig MER fanatisk opptatt av spill enn meg. Hun maste om å dra på arkadehallen for å spille co-operative skytespill, og hun ELSKET å sitte inntil meg og se meg spille Mario Galaxy på Wii'en. Hennes.

Og nå sto vi her med hver vår lyseblå og lyserosa maskingevær i plastik og plafret løs på siste boss i House of the Dead 4.Jeg husker The Gathering på nittitallet. Vi var 3000 svette gutter i samme vikingeskip. Og omtrent 8 jente-lignende skapninger. Det har skjedd et generasjonsskifte. Kanskje er det på grunn av internett, kanskje er det på grunn av at spillene har forandret seg. Men det er altså blitt ganske vanlig med jenter som liker å spille. Gamer-chicks.

-Jeg tror ikke han er død enda, sier hun. Jeg tipper det er en ekstra runde.

Tankene går tilbake til dagene jeg brukte på å runne Sega Megadrive-spill i kjellern sammen med broren min idet siste boss i House of the Dead 4 deiser i bakken for siste gang.

-Andreas

3 kommentarer:

 1. Mmmm... disse mytiske skapningene finnes, og noen av de er til og med skikkelig pene. Jeg har møtt noen av sistnevnte :)

  SvarSlett
 2. Syntes egentlig ikke gamer jenter er så spesielt jeg, jeg mener, helt siden jeg var liten har jeg og alle venninne mine alltid spilt diverse tv-spill o.l.. Både sammen på jentekvelder og alene. Det kan da vel ikke være veldig unikt, hvert fall ikke hvor jeg kommer fra :p Har alltid syntes det har vært kjempekoselig å sitte å se på når kjæresten min spiller også.

  (Nå har de fleste i gjengen min (av de som liker å spille) ofte storebrødre. Kanskje det har noe å si?)

  SvarSlett
 3. Ser dette er et gammelt innlegg, men som Cartman en gang sa: "whatevah, I do what I want!". Her (i en middels by m.26000 innbyggere) blir det sett ned på å være jente og gamer samtidig, så har hittil ikke opplevd noen fordeler med å være dette 'mystiske vesenet' :p På Internettet (!) blir jeg enten kjefta bittert på av andre jenter som mener jeg kun er ute etter oppmerksomhet og at det ikke erenbigdealomglol, eller så blir jeg ikke trodd til å være hverken hunkjønn eller "normal"(les: ikke creepy kattekvinne som snakker kawaii). Anyways, jeg forstår hva du mener, blir fort ekstra interessert når gutten bekrefter kjennskap til spill :D
  Keep up the good work! Klem fra gamerjenta

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...