torsdag 10. mars 2011

Kleine dater

Jeg ble sittende å se "Paradise hotel" med ei venninne i går. Under forkosten deres var det en fyr som var så heldig at han fikk ta med seg akkurat hvem han ville på date. Tingen er at jeg har lovet meg selv å ikke se for mye på det programmet, for jeg blir alltid sittende å analysere hva guttene burde gjøre, hva de gjør feil etc. Men nå som skaden allerede er gjort kjører jeg bare på: Når daten var ferdig var han drithappy. Han følte alt hadde gått kjempebra, og han var sikker på at hun følte det samme. Av det lille vi fikk se fra daten var det derimot to ting jeg reagerte på, som er klassiske feil gutter gjør på date.

Da de kom til stranda, der daten skulle være, sto det to hester der. Han sa han aldri hadde ridd en hest og var skikkelig redd dyr. Greit nok så langt. Feilen er at han brukte den lille detaljen til å prøve å bonde med henne så hardt som mulig. Det han egentlig kommuniserte var: "Vi har så lite å prate om, så jeg skviser ut alt jeg kan utav dette med at jeg aldri har ridd en hest, sånn det ikke skal bli kleint!".

Jenter merker sånt. For å ta et helt annet eksempel: Du står i en bar, stikker bort til en jente og sier at du har en helt lik t-skjorte som henne. Hun VET det er et påskudd for å komme i kontakt med henne. Hun VET du bare sier det for å "ha noe prate om". Les denne og denne artikkelen, dersom du vil lese mer om samme greia.

En annen ting jeg reagerte på er at han ikke lar mannen som er ansatt ta ut stolen for dama men skal gjøre det selv. Det strider vel litt imot det han sa tidligere om at han bare skulle gjøre daten vennskapelig og casual? Her havner han også i "jeg prøver å imponere og gjøre ting romantiske ting"-rollen. Missforstå meg rett, litt romantikk er ikke galt så lenge det ikke kommer fra denne imponerende rollen. Det må være genuint.

Overall fikk jeg inntrykk av at han følte daten hadde gått litt bedre enn det hun følte. Men det er mitt syn på saken, var det noen av dere som så episoden og som har noe å tilføye?


Jenter: Har du vært på noen kleine dater?
Gutter: Hva er du mest usikker på når det gjelder dater?
- Andy

6 kommentarer:

 1. Meredith Grey10.03.2011, 13:26

  Jeg har nesten bare vært på kleine dater. Å møte opp på date med en gutt som første gang du møter han planlegger middag og kino, er dømt til å gå dårlig. Å lage hollywood-film-stemning i Norge er bortimot umulig etter mine erfaringer!

  SvarSlett
 2. Hei. Fant bloggen på VGNETT for noen dager siden og må bare si det står utrolig mye bra her. Fortsett slik :D

  SvarSlett
 3. Jeg har stort sett bare vært på kleine dater, alle er gutter jeg har truffet fra nettet, faktisk :D Det har stort sett endt opp med at jeg ikke følte det helt store for noen av de, mens de har blitt håpløst betatt/forelska i meg -etter EN date. Litt for intenst :) Det er virkelig gutter som ikke har "skjønt det der med jenter og sånn", og etter at jeg begynte å lese bloggen deres ser jeg bare fler og fler feil gutta gjør for å imponere ei jente..

  SvarSlett
 4. Ble med en fyr jeg møtte på byen på date. Vi hadde ikke snakket på lenge og han inviterte meg med på filmkveld. Hjemme hos noen venner hos han. Vennene var kule de, i motsetning til han.

  Stakkars fyr; Skikkelig nervøs og skulle gjøre alt så bra. Ble dritkleint! Heldigvis ringte tlf midt under daten så jeg fikk en unnskyldning for å dra hjem. "Venninna mi var blitt dumpet og trengte trøst".

  SvarSlett
 5. Synes det var påfallende hvordan han konstant grep etter ordet, og aldri lot henne slippe til i monologen hans. Dette var imo den største blunderen.

  SvarSlett
 6. Jeg er jente og har merket maange ganger hvordan gutter kommer og snakker med meg eller spør spørsmål om ting som er helt ... uninteressante!
  Har for tiden en "stalker" på skolen som hele tiden spør "Har du gjort leksene idag, da?" "Har du øvd på prøven i dag, eller?"

  En dag sa jeg faktisk i fra til han. Han spurte om jeg hadde gjort leksene -igjen- og jeg sa "du spør meg alltid om det" på en litt sånn skal-du-ikke-finne-noe-annet-snart-måte.
  Han sa "hmm... tja.." *laang pause* "jeg får vel finne på noe annet å spørre om da". Det ble en lang stillhet hvor blikket hans flakket mellom meg og vegg og tak og gulv.
  Jeg gikk.

  Poenget er:
  Spar på kruttet, gutter :-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...