onsdag 4. mai 2011

3 grunner til at KLEIN stemning oppstår dagen derpåI dag har jeg tenkt å gjøre verden til et bedre sted å leve for meg selv. Intensjonen med innlegget er rett og slett egoistisk, men konsekvensen vil (forhåpentligvis) bli seier for begge parter (både deg og meg). Irritasjonsmomentet mitt er at ofte når jeg kommer i prat med jenter om sex og one-night-stands sier jenta: "Men jeg har så sykt dårlig erfaring med at det blir kleint dagen derpå". Min eksepsjonelle idé er å lære dere hvorfor det blir kleint, slik at jeg over tid vil møte på færre og færre av disse jentene.

I løpet av hele tjue sekunders betenkningstid (så ikke skyt meg om dere har andre innspill til hvorfor det fort blir slik) har jeg kommet fram til et par ting som kan være med å skape denne såkalte kleine stemningen.


1. Du er ikke den samme kule personen som hun ble med hjem.


Årsak: Mest sannsynlig alt for høyt alkoholinntak. En annen mulig årsak: Det sykt høye energinivået du hadde på nattklubben kvelden før har falmet av i løpet av natten, og du prøver desperat (og for så vidt  forgjeves) å matche det samme energinivået du hadde kvelden før i håp om at det var det jenta likte. Det kan jeg forøvrig tenke meg kan skape en ganske så klein stemning.


Tips og triks: Slapp av! Jenta liker deg allerede, ellers hadde hun (mest sannsynlig) ikke blitt med deg hjem. Ta ting sakte og forsiktig. Spør om hun vil ha et glass vann, lag litt kaffe, prat om hva hun skal gjøre i dag etc. I tillegg er dette en meget bra mulighet til å bli enda bedre kjent. Hvordan synet hennes på sex, utdanning og hobbyer er som regel noe jeg finner ut dagen derpå. Hvis hun halvsover, og jeg er lys våken liker jeg forresten å legge munnen min på armen hennes og blåse for å lage en søt prompelyd. Alltids en fin og sjarmerende måte å vekke henne på. Det kan også være lurt å tenke på at senga, på en søndags morgen, IKKE er en nattklubb. Partystemningen kan derfor spares til en bedre anledning.


2. Hun hadde ikke forventa at de tre andre kompisene dine som du bor med på tur står i døra til soverommet for å gratulere deg med gårsdagens fangst.


Dette velger jeg å putte under "årsaker du til dels ikke har kontroll over".

Mulige løsninger: Flytte? Si ifra til de du bor med at dersom du har med ei jente hjem er det ikke noe big deal?


3. Jenta forventa ikke at du skulle spørre henne om dere skulle gifte dere morningen etterpå.


Satt litt på kanten, men veldig mange gutter forandrer seg fra å være han kule (litt) tilbakeholdne fyren på byen til å være sikker på at dette er jenta han skal gifte seg med. Og oppførselen forandres deretter.

Å anta at dere er kjærester etter at jenta har blitt med deg hjem kan lage en ganske så klein stemning. Hva du egentlig kommuniserer ved å oppføre deg deretter: "Da det er så sjeldent jeg har med meg noen hjem, eller i det hele tatt kommer i kontakt med jenter er det best om jeg bare kjører på alt jeg kan med hunher. Man vet jo aldri hvor mange år det er til neste gang jeg får med meg ei ny jente hjem..."


___________________________________________________
 
Det er sikkert mange flere mulige grunner til at denne stemningen kan oppstå, så kjør på i kommentarfeltet om du også har lyst til å møte færre av disse jentene. Jenter kan vel muligens også ha noen bra tips.

Har du noen gang opplevd skikkelig klein stemning dagen derpå?


- Andy

9 kommentarer:

 1. Jeg(jente) har en svært enkel og effektiv taktikk for å unngå det; Nemlig å komme seg hjem i løpet av natta. Vil man bli bedre kjent, får man heller avtale lunsj ellernoe. Tror mye av grunnen til at det er så kleint dagen etter rett og slett er fordi man ikke akkurat er i toppform. Noen er sikkert det, men ikke alle. Jenter føler seg gjerne stygge, har kanskje ikke fått fjernet sminken, føler de lukter vondt, osv osv osv. Ei jente som føler seg jævlig, er ikke særlig komfortabel heller, og det er lite du kan gjøre med det. Riktignok, å spørre om hun vil ha et glass vann og å prate litt, er en god tilnærming. Da føler hun seg ihvertfall bittelitt mer komfortabel :) Hvis du virkelig vil sikre deg, så kan du jo alltids ha noen ekstra tannbørster liggende og faktisk; en pakke sminkefjerner servietter. Skyld på ei rotete søster som alltid glemmer ting om du må. Hun kommer ihvertfall til å føle seg bedre ;)

  SvarSlett
 2. Jævla bra svart, anonym, skulle akkurat til å si det samme... er så typisk for mange gutter at de alltid tenker at "hvis det blir kleint så er det fordi jeg må gjøre noe annerledes"! Også kommer de på kurs og spør hva det var de gjorde feil, hva de kan gjøre annerledes neste gang osv... når den egentlige årsaken til at ting blir kleint som regel er det anonym skriver over, nemlig at JENTA føler det er kleint og gutten plukker opp at hun synes noe er galt (uten helt å skjønne hva det er) for så å bli usikker (shit, hun liker meg nok ikke allikevel nå som hun er edru!) Lær dere å se ting litt fra jenters perspektiv, gutta... prøv å tenke hvordan du selv hadde følt det dersom du var henne, det kan ofte være veldig lærerikt.

  Så les det anonym skriver to ganger... jenta føler seg ufresh, har pulehår og mascara i hele trynet, og i tillegg er hun kanskje redd for at du synes hun er slutty siden hun ble med hjem!

  What tro do? Vel, forvent at hun kanskje er litt utrygg på seg selv og litt rar dagen etterpå, og ikke la det gjøre at du også blir utrygg på deg selv og rar. Digger tipset til anonym om å ha sminkefjerne-servietter liggende, jeg pleier å si "shit, jeg har kamel-ånde!" eller noe tilsvarende, ta en Frisk og spørre om hun vil ha også (har de alltid liggende ved senga). Hvis du har en tannbørste liggende og spør "vil du pusse tenna?" kommer hun til å tenke at du spør fordi du synes hun lukter vondt. Tilby henne å låne en pysjbukse og en stor t-skjorte... du kan tom. fikse litt mat hvis du virkelig vil være gentlemann (selv om jenta ofte egentlig gjerne vil hjem, så ikke legg noe press på henne om å bli... si noe ala "jeg skal lage litt mat, du kan godt bli og spise hvis du vil, hvis du vil stikke er det null stress det også".)

  Hvis du VIRKELIG vil go the extra mile (og samtidig vise at det ikke er første gang du har med en jente hjem samt at du skjønner jenter litt bedre enn gjennomsnittsgutten) så tilby henne å låne joggebukse, hettegenser, et par joggesko og en bag til greiene hennes som hun kan ha på seg på hjemvei, så hun slipper walk of shame i høye hæler og kjole på bussen søndag morgen. Dette er selvsagt best egnet hvis du har lyst til å treffe henne igjen, ellers blir det fort dyrt;)

  SvarSlett
 3. Jeg er saa enig i punkt 3, dette var noe jeg gjorde feil selv en periode. Jeg var usikker paa hva slags forventinger jenta hadde etter sex (ie. Jeg trodde alltid jenter ville ha forhold eller mer siden det er det filmer har fortalt meg) og i stede for bare aa prate med henne og finne ut hva hun ville videre tok jeg alltid alt for mye initiativ.

  Jeg husker ikke hvor jeg learte det men jeg leste et sted at det beste aa gjore naar du vil mer var bare aa presentere det som et veldig casual forslag.

  Saa i stede for aa anta at hun vil mer har jeg starta aa sporre noe ala,
  "I would like to see you again. And even if we don't have sex again I still want to be friends with you because I think you are awesome"

  Har enda ikke faatt et nei paa den og det blir nesten uten unntak alltid sex igjen.

  Etter aa ha kommet meg over den gropa saa har stemningen for det meste vaert god for min del.

  SvarSlett
 4. Et tips til gutta; Ikke ta med dere jenta i høye hæler, kjole og masse sminke hjem. Skal dere ha ei slik jente, bli med HENNE hjem. De færreste jenter vil nok ta i mot tilbudet om å låne klær og greier, og bruker neppe samme størrelse som deg. Stadig flere jenter går faktisk på byen i jeans og flate sko, men kan gjerne være pynta uansett. Da slipper man det kleine med klærne dagen etter. Dessuten er det stor sjanse for at det er ei mer avslappa jente du har med å gjøre. Til sommeren er det jo greit, da går mange i shorts, enkle sommerkjoler osv. Ikke fult så kleint i gå i en søndagsmorgen! :) Du kan selvfølgelig tilby henne å låne ei t-skjorte hvis hun har en veldig pynta topp osv.

  og vil du treffe henne igjen - Følg henne til bussen, gi henne en klem og ett kyss. De færreste gutter gjør såpass, og hun sitter igjen med ett mer positivt inntrykk enn "han ville bare ha en ting, faen ta han".

  SvarSlett
 5. Eg har ikkje opplevd dette selv (lover!), men en kompis av en kompis var med ei jente hjem til kollektivet. Det ble ikke noe på ham og dagen etterpå sto (!) han på kjøkkenet mens de som bodde der spiste frokost. For guds skyld, vit når det er på tide å stikke hjem!

  SvarSlett
 6. Må bare si at det er et veldig godt tips til dere gutter det med at hvis du vil se henne igjen, følg henne til bussen og gi henne en klem og et kyss!

  SvarSlett
 7. Ta pilowtalken å snakk om ALT, litt griserier er bra... Er hun ikke noe å spare på, ikke ta pilowtalken for det er sterke saker som jenter ELSKER!

  SvarSlett
 8. Det blir kleint: hvis du gjør det kleint.
  Det er mitt favorittslogan. Hvis du gjør det kleint, blir det kleint. Kan lett unngås ved å rett og slett være litt laidback og ikke stresse eller være tydelig ukomfortabel. Fake it, make it, whatever. Bare ikke utstrål skamfull ONS*anger og unngå blikkontakt mens du fyker ut av leiligheten med strømpebuksa i veska og maskara på haka.
  Alle ovenfor har herlige forslag som i bunn og grunn ender opp i at dersom man vil ha det kleint, så får man det også dødskleint.

  Og gutter: bruker dere ikke MSN lenger?
  Det er absolutt ingen som helst grunn til at jeg lurer :)

  SvarSlett
 9. Bra du følger med. Vi skal skjerpe oss, kjære :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...