søndag 15. mai 2011

Hvorfor du skal unngå logoer

Du har sikkert sett dem. De kule gutta som går med t-skjorter med WESC, D&G eller Tiger of Sweden plantet utover brystet. V-hals genser hvor det står med blokkbokstaver "GANT". Jeg kan ikke engang starte og beskrive hvor idiotisk det er. De går rundt som vandrende reklameplakater.


Forestill deg dette scenarioet: Du er i butikken du har valget mellom en plain hvit v-hals t-skjorte og en rund hals t-skjorte med D&G stående midt på. Hvis du tar en plain v-hals t-skjorte velger du å være stilfull og kjøre det laidback. Tar du D&G t-skjorten er motivasjonen utelukkende fordi du tror at det er credz å ha et eksklusivt merke. Newsflash: Å kjøpe dyre merker for å vise det til andre er patetisk! Å kjøpe stilfulle plagg uten skrytefaktor gjør at du er STILFULL.


Det verste jeg vet er merker som ikke engang har tatt seg bryet å lage en logo til merket sitt. Gant er at av de. De har skamløst skrevet logoen utover skjortene og genserne. Vet dere hvem andre som skriver logoen med bokstaver på klærne sine? Rørleggerkjeder, El-kjeder, og andre firmaer som kjøper klær med en hensikt: reklame. Å gå med klær som logoflasher er bare tryhard. Under ser du eksempler på hvor harry det er.
Det kan imidlertidig virke som jeg bannlyser logoer helt, noe jeg absolutt ikke gjør. T-skjorter og piqueter er eneste plagg jeg aksepterer logoer på. Men de bør være stilfulle, og det bør virke som du har logoen der fordi du syns den er kul, ikke fordi du vil vise at du går med et eller annet merke. Under ser du eksempler på t-skjorter med logoer som jeg syns er stilfulle.Hva synes dere om logoflashing?

- Kim

9 kommentarer:

 1. Kjenner meg virkelig igjen her. Mange av vennene mine som nekter å en genser med mindre det står Gant på den. Trist!

  SvarSlett
 2. Vitenskapen er uenig med smaken din :)
  Hvorfor du SKAL bruke klær med logoer:
  http://www.economist.com/PrinterFriendly.cfm?story_id=18483423

  SvarSlett
 3. Hmm pleier aa bruke en del t-skjorter med logoer, men aldri fra merkevarer. Siden jeg alltid har vaert en geek har jeg masse t-skjorter som jeg har kjopt over nettet fra dvs. steder.

  Gjerne med obskure referanser til diverse filmer, spill eller tegneserier. Er ikke alle jeg bruker til vanlig naar jeg er ute, men et par av de passer bra under et annet plagg.

  http://www.lastexittonowhere.com/

  Er en av mine favoritt sider for t-skjorter med logoer, i stede for en kjip film tittel saa har de heller logoen eller referanser til noe som eksisterer i filmen.

  En jeg bruker ofte,
  http://www.lastexittonowhere.com/shop/product/ludovico-technique/

  Det har funket ok for meg, jeg har ikke helt sans for stil og klaer saa pleier vanligvis aa bare slenge paa en lysere skjorte over en morkere t-skjorte. Det har skjedd flere ganger at jenter har kommet bort og spurt meg hvor t-skjorta er fra. Selv om jeg kunne sikkert like gjerne gaatt bedre kledd med noe annet interessant paa meg som de kunne kommentere paa hvis de ville ha kontakt.

  SvarSlett
 4. Synes du har helt rett her! Plain hvit er bedre stil enn tskjorter med merke på, er det noe jeg som jenter ser etter når jeg er ute er det gutter med stil! :)

  SvarSlett
 5. Kul post. Hadde vært veldig bra med en post om sommersko snart også. Sikker mange som skal kjøpe det. Eller anbefaler dere bare converse?

  SvarSlett
 6. Delvis enig. Jeg styrer også unna plagg som alt for tydelig flasher logoen til produsenten.

  Men det er unntak. Første gang jeg handlet en AJ-jakke ante jeg ikke at det var et kjent merke før noen påpekte det for meg. Kjøpte den kun fordi den passet perfekt for meg. Andre gangen var jeg klar over merkevaren, men lot ikke det komme i veien for å handle enda en jakke som passet meg som hånd i hanske.

  Om logoene ikke er det første som tar fokuset, har jeg ikke noe i mot å gå med de. Heller ikke noe i mot motiver som ikke er opphengt i noen logo. Viktigste er at form og farge passer meg.

  SvarSlett
 7. @Anonym 08:24: Den studien sier bare noe om at gjennomsnittspersonen (gutter og jenter) stoler mer på folk med merkeklær, ihvertfall rent økonomisk.

  Den sier ikke noe om hva pene jenter foretrekker at gutter går med;)

  Problemet med å ha DOLCE&GABBANA spydd ut over hele jakka er at det oppfattes som overkompansering. Jeg har ikke noe imot å GÅ f.eks med Dolce&Gabbana-jakke, så lenge logoen er diskre.

  SvarSlett
 8. Logoflash var inn i 2008. Det er bare å gi opp nå. Dessuten er det større sannsynlighet for at andre oppfatter plagget som fake når logoene er så fremtredende. Og fake er hvertfall blodharry. Gå for en plain V-hals og dra på med noen trendy sko. Da snakker vi! Sko har alt å si.

  SvarSlett
 9. Feminist (22)16.05.2011, 18:45

  Stort trykk er generelt litt småharry, enten det er D&G eller bildet av en valp :P

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...