søndag 15. mai 2011

Hvorfor jenter avviser

Da tenkte jeg å kjøre i gang en liten post-serie med den fengende tittelen "hvorfor jenter avviser". Jeg tenkte her å ta for meg de største og viktigste grunnene til at dette skjer, og ved å være klar over dem kan man spare seg selv for mye frustrasjon og de-motivasjon.

Jeg vil starte hele serien med å si at avvisning er noe som skjer, vil fortsette å skje og skjer ALLE. Det er en naturlig del av prosessen av å møte jenter uansett om det er på høyt eller lavt nivå, aktivt eller passivt, like mye som at enhver idrettsutøver bommer på et skudd innimellom. Skammen ligger ikke i avvisningene, men heller hos dem som latterliggjør de som er proaktive og i det minste prøver, men som selv ikke tørr å prøve engang og er mye mer komfortabel med å le av de som gjør det han selv skulle ønske han turde.

Personlig føler jeg et større nederlag når jeg nøler og lar en mulighet gå til spille enn at det ikke går så bra når jeg først tar kontakt, men en stor grunn til det er at vi i GV får ALDRI harde avvisninger slik vi går frem. En avvisning gjør meg INGENTING når jeg går frem slik jeg faktisk gjør; det er faktisk tanken på å bli avvist som er verst, og en tank har ingenting å gjøre med det som faktisk skjer.

Som Wayne Gretzky sa en gang i tiden, "du bommer på alle de skuddene du IKKE tar".

Så, over til første begrepet, som også er den desidert STØRSTE feilen jeg ser som går igjen over alt. Jeg ser det faktisk OVER ALT, og det er ekstra kleint å se på når det ikke bare er så feil som det kan bli, men at det skjer så ofte også.

Jeg har vært inne på temaet før, nemlig posisjonering, og jeg tenkte å skrive litt "kort"(må jo spare noen gullkorn til helgene våres!) om temaet.

Posisjonering er faktisk en av de veldig få absolutte make-or-break faktorene. Selv om alt annet er riktig så hjelper det lite om posisjoneringen er fucka.

Posisjonering er, helt enkelt, hvordan du og jenta/jentene er plassert i forhold til hverandre.

Jeg tenker det enkleste er å komme med noen eksempler på hvordan man kan gjøre det feil, så here goes:

- Jenta sitter bak et bord, og du går bort og hilser, samt blir stående FORAN bordet. Bordet blir en barriere, og det vil bare føles rart og teit å prate med noen som står på andre siden av et bord. Jenta sitter avslappet på en stol eller benk, og gutter står anstrengt på andre siden og prøver å fortsette samtalen som en eller annen nisse lykkelig uvitende om sine feil.

Det blir en anstrengt situasjon og forhold til hverandre, og det er så sinnsykt lett for jenta å bare la det gli ut til ingenting. En liten stillhet hvis man sitter ved siden av hverandre går greit, men en liten stillhet når man henger over et bord på den måten, da blir det KLEINT.

- Gutt står ved siden av en jente som sitter. Ganske likt som eksemplet over, men bordet er hvertfall borte. Fortsatt er vi ikke helt i mål. Det blir mongo for jenta å måtte se opp(sitti på første benken i en kinosal før? Ikke den beste eller mest behagelige måten å følge med på noe..), og for deg å snakke ned mot henne, eventuelt lene deg nedover mot henne og snakke i øret hengende over henne. Et tips her er da å heller sette deg på huk ved siden av henne det første minuttet, også finne deg en stol for å se sette deg ved siden av henne slik at dere er likt plassert.

- Samme situasjon, men reversert; jenta står, gutt sitter(kanskje gutten stoppet henne mens hun gikk forbi for å hilse på). Igjen, vanskelig for henne å forholde seg til deg og da mye lettere for å bare gå vekk. Jenter vil ofte heller gå i fra en kar hun i utgangspunktet er interessert i enn å være i en situasjon som føles rar eller klein. Reis deg heller opp slik at dere står likt.

- Å gå opp til to jenter som står ved siden av hverandre også stille deg ved siden av en av dem, altså gutt-jente-jente. Hun som står i midten MÅ gi venninna mest oppmerksomhet; hun kan ikke snu seg mot deg, en fremmed kar hun akkurat møtte, også fysisk sperre venninna ute. Det har hun ikke "lov" til, spesielt ikke i starten.

Nøkkelen er da å se an situasjonen før og mens du går opp til jenta samt i resten av tiden du er med henne/gruppa slik at man plasserer seg på en måte hvor det er lettest mulig for jenta å forholde seg til deg.

Jeg har både opplevd det så mange ganger selv, samt resten av instruktørene i GV, og vi ser det også ute på byen med deltakerne våres; dynamikken i situasjonen er sterkt avhengig av hvordan man står i forhold til hverandre. Det er alfa-omega.

Du vil helst ha like god eller bedre posisjonering enn jenta, men ikke FOR god heller da det vil, som jeg skrev ovenfor, skape for store forskjeller mellom dere og at det da vil bli vanskeligere for jenta å kunne forholde seg til deg.

- Lars

8 kommentarer:

 1. En ting jeg har hatt problemer med og ikke funnet noen god løsning på er hvordan flørte med jenter som står bak en disk, uten å få det til å bli merkelig.

  Eks. Var for en tid tilbake på en konsert, dama som satt å solgte band effekter var søt og jeg flørta litt med henne. Men det ble så veldig kunde/selger forhold når hun sitter på en stol bak disken og jeg står på andre siden å prater med henne.

  Det hele endte med at jeg bare trakk meg tilbake og heller kom tilbake til henne senere når hun var ferdig med å selge ting.

  Noen bra forslag her?

  Ellers leste jeg et sted at den største feilen gutter gjør som gjør at de blir avvist er mangel på eskalering? Men mulig posisjonering er enda viktigere, pleier ikke observere gutter så nøye når jeg er ute på byen.

  SvarSlett
 2. ... Som Espen "Shampoo" Knudsen sa en gang i tiden, "du bommer på alle de skuddene du IKKE tar"....

  Nå var det vel Wayne Gretzky som sa det....

  BTW. Bra artikkel :)

  SvarSlett
 3. @R&R: Haha, jeg traff riktig sport i det minste da. Redigert nå for å passe med virkeligheten=)

  @VB: Vel, hvis man inkluderer åpning som en del av eskalering så er det kanskje den største feilen om man IKKE gjør det. Men med dårlig posisjonering ved åpning og i settet så er det ikke sikkert du kommer såpass langt at du får eskalert i det hele tatt. Så når det gjelder ting man GJØR så mener jeg at posisjonering er mest katastrofalt å gjøre feil, og ejg ser det stadig vekk hvor vnaskelig det er for folk å snakke med jenter når de er elendig plassert.
  Men det er dog ingen konkurranse mellom begrepene om hva som er verst, så lenge man vet hva som er feil så er det kjekt å unngå dem uansett.

  SvarSlett
 4. Har ikke jentene også et ansvar her? Dvs. at når de viser interesse, så må de også gi gutten mulighet til å posisjonere seg riktig ift. eskalering osv.

  SvarSlett
 5. Hahahahahaha! "Han var drithot, hadde en skikkelig nice holdning, var sjarmerende og til og med morsom, men nei... Han sto helt feil! Man kan jo ikke stå sånn! Huff."

  SvarSlett
 6. @Anonym 14:36: Dette er noe jenter ikke tenker over bevisst, og det høres sikkert ikke viktig ut i det hele tatt, men det er helt sykt viktig i praksis. Jenta gir ofte ikke gutten engang en sjangse hvis han kommer inn i samtalen fra en dårlig vinkel. Hvis jenta må anstrenge seg for å snakke med en gutt som står og lener seg over bordet hun sitter ved så lar hun heller være.

  SvarSlett
 7. @Anonym 03:00: Jenter tenker ikke over hvilken posisjonering gutten har. Men jo, hvis man er jente og ønsker at flere gutter skal komme bort er det absolutt en fordel å tenke på å posisjonere seg sånn at gutten faktisk har mulighet til å komme bort. Å plassere seg bak et bord langt inne i et hjørne er ikke et sjekketriks, so to speak;)

  SvarSlett
 8. Feminist (22)16.05.2011, 18:58

  Posisjonering skjer ubevisst og i de fleste situasjoner så tenker jeg ikke over "hvorfor" jeg ikke likte gutten. Det "var bare no rart" eller "det ble kleint" eller noe sånt er det jeg, som jente, tenker på i ettertid - eller der og da for å komme meg raskest mulig unna ;)

  Det er ikke alle jeg gidder å snakke med og opplever en ofte at andre ikke gidder å snakke med en så gjør en ett eller annet feil og da kan det være greit å tenke på slike "uviktige småting".

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...