fredag 27. mai 2011

Hvordan flørte og hvordan takle dårlig selvtillit?


Vi har fått mail fra en av blogg-leserne våre som lurer på hvordan han kan ta samtalen over til flørt, hvilken utdannelse vi instruktørene har og hvordan man kan øke selvtilliten:

Hei!


Etter at jeg begynte å lese denne bloggen, trappet jeg ned på mengde alkohol på byen og jeg har over all odds hatt det morsommere ute. Det hender jeg går ut og tar meg bare 1 pils og observerer det som skjer rundt meg.
Mye av det dere i GV skriver er ting jeg viste fra før av, men aldri tenkte på/tok alvorlig.
Jeg har alltid vært en ganske åpensinnet person som tar et tap for et tap og vinn for et vinn med akkurat samme sinn - spesielt ute på byen.
Man lærer bare av å feile og å reflektere på det!

Jeg kjenner vennegjengen min veldig godt igjen i mange av innleggene deres der de viser aggresjon, usikkerhet og fordommer i sosiale sammenhenger, noe som alltid har irritert meg litt da det bare er tull å gå rundt grøten av sin egen forestilling på seg selv og samfunnet.
I nærmeste vennekrets er vi vel 8 gutter, der 1 av oss har mega-draget og jeg har lett for å komme i kontakt med mennesker/"litt-draget". For 1 mnd siden dro vi på shopping i byen (Merk: Noe vi gjør sjeldent), og jeg og han med draget kjøpte oss ett par merkeløse cardigans og typiske "sosseklær". Jeg får fremdeles hets for at jeg prøver den nye stilen ved å se litt ordentlig ut (Ikke at det går innpå meg), og det er litt synd på deres vegne. Trangsynte mennesker må jeg si.

Vet egentlig ikke helt hvorfor jeg skrev akkurat det der til dere i 0330, men det virket rett å gjøre der og da! 
Jeg skal ærlig innrømme at jeg har forandret meg drastisk etter at jeg begynte å lese bloggen deres, da jeg innså mine feil.


 • Jeg prøver nye klesstiler/Kler meg mer "ordentlig".
 • Jeg tar oftere kontakt med mennesker jeg treffer via venner/ute på byen (Og kanskje ikke så overraskene nok for dere, men for meg, så er responsen positiv. Alltid.)
 • Jeg snakker mindre skitt om andre siden jeg innså hvor dømmende jeg hadde en tendens til å være, og hvor usikker jeg var på meg selv.
 • Jeg trosser mine venners negative meninger om andre/annet til det motsatte er 110% bevisst.

Rett og slett, så føler jeg meg som en bedre person. Dere har forandrett mitt liv, og det var akkurat det jeg trengte etter at jeg ble singel! All ære til dere, vet virkelig ikke hvordan jeg kan rose dere nok..

Men så, før jeg avrunder brevet, har jeg et par spørsmål å stille:


 1. Jeg har lett for å komme i kontakt med jenter når jeg er på byen, men klarer ikke å eskalere fra kontakt til flørting. Det ender opp med at jeg drar hjem med mange bekjentskap bare. Ikke at det gjør noe, men jeg vil jo gjerne vite at jeg kan være mer sjarmerende enn bare introduksjonen. Tips til hvordan å eskalere?
 2. Hvordan utannelse er det dere i GV har? Ser for meg at dere har endel psykologistudier bak dere, men hadde vært litt morsomt å vite mer om dere :)
 3. En av grunnene til at jeg ikke får eskalert, er pga litt lav selvtillitt, som ligger innerst inne, som jeg ikke merker før jeg først står der med skjegget i postkassa. Det som da tærer på selvtilliten er det at jeg ikke ser for meg at jeg gjør suksess av det helt ut til å få tlf-nr/nachspill. Frykten ligger vel i fordommene, utskjemmelsen og nederlaget. Jeg anser meg selv som en av de flinkeste i vennekretsen til å takle disse følelsene, men har dere noen tips til hvordan jeg kan forebygge dette?

Whoops.. Det er sent, jeg kom netopp hjem fra en ett par pils på byen og hele mailen ser nok ekstremt rotete ut, men jeg leste det nyeste innlegget, og jeg følte egentlig at nå har jeg holdt munnen min så lenge at jeg måtte få rost dere for hva dere faktisk gjør for folk. Iallefall for meg. Deres lesestoff endrer meg, og jeg har aldri følt meg bedre med meg selv (Forutenom den gangen jeg mistet jomfrudommen. Det var en beseiring jeg gikk ut fra med ett smil som varte i 52 timer! hahah).
Virkelig, tusen takk!
Mvh, Henrik (18)

Wow, takk for ros. Kjempegøy å få sånne tilbakemeldinger på bloggen vår! Jeg skal forsøke å svare på spørsmålene dine:

1. Hvis du tenker på hvordan du kan FLØRTE på en måte som gjør at jenta blir TILTRUKKET, så er det en kunst man kunne brukt en hel helg på å lære bort ;)

Hvis du lurer på hvordan du går fra en "normal" samtale og over på flørt så er trikset egentlig å "avsløre" at du er nysgjerrig på henne ved for eksempel å stille spørsmål du ikke ville stilt dersom du ikke faktisk var litt interessert. Men pass på hva du EGENTLIG kommuniserer med det du spør om. Spørsmål som "Hva ser du etter i en gutt?" er dårlige spørsmål, fordi du kommuniserer at du lurer på om du er "bra nok" for henne. Still heller spørsmål basert på ting du leter etter i en jente!

2. Vi har veldig ulik utdannelse alle sammen. Vi varierer i alt fra pedagogikk, medisin, filosofi, markedsføring og salg. Litt av en gjeng med andre ord.

3. Å bygge selvtillit er en todelt prosess. På den ene siden kan du "forebygge" ved å gjøre kognitive øvelser, tenke positivt osv, men på den andre siden er du i bunn og grunn nødt til å oppleve at du faktisk får det til. Ingenting er morsomt i lengden hvis man ikke føler mestring. Det er jo grenser for hvor mange ganger man orker å bli avvist. Jeg vil anbefale deg å:

Forvente det beste. Anta at det kommer til å gå bra allerede før du har gått bort til jenta. Dette er ekstremt viktig, for hvis du ANTAR at det kommer til å gå dårlig så er sjansen for at det faktisk GÅR DÅRLIG mye mye større. Visualiser heller at jenta kommer til å smile og le, før du går bort.

Fokuser på det som går bra. Iblant har vi en tendens til å glemme hvor bra vi gjorde noe dersom sluttresultatet ikke ble som forventet. Ikke ta avvisning personlig, hun avviser kun den personen hun generaliserte deg som og TRODDE du var, hun kan ikke vite hvilken fantastisk person du EGENTLIG er.

Fortsett å les bloggen. Selv om du kanskje ikke har muligheten til å ta Bootcamp, så kan du likevel få masse ut av artiklene vi skriver her inne. Å vite HVA man skal gjøre er ofte en selvtillitsboost i seg selv. Bruk tagsene til å lese om emner du vil lære om og bruk kommentarfeltene til å stille spørsmål om ting du lurer på: Kunnskap gir selvtillit.

-Andreas

11 kommentarer:

 1. Litt off topic her, men har dere kurs for jenter også? Eventuelt er jeg veldig interessert i å høre hva dere mener om hvordan vi jenter kan gjøre det enklere for gutter å ta kontakt med oss. For min egen del har jeg på byen en tendens til å bli sittende med mine veninner, og blir kanskje skuffet dersom ingen kommer bort.

  SvarSlett
 2. @ Anonym: Som gutt kan jeg si at jenter som er sittende sammen med venninnene sine ved et bord er de jeg helt klart vegrer meg mest for å gå bort til. Still deg i baren (sammen med venninner eller alene) og opplev 1000% økning i antall gutter som snakker med deg.

  SvarSlett
 3. @Første Anonym:

  Les her ;)

  http://www.0330.no/2011/03/er-du-jente-og-nsker-bli-flinkere-med.html

  SvarSlett
 4. andy!! hva heter du på sukker?

  SvarSlett
 5. Jeg vet ikke helt om det ville vært supersmart å legge ut sukker-brukernavnet mitt her. Men du kan kontakte meg på msn: halvfire@gmail.com eller mail: andy@0330.no.

  SvarSlett
 6. Da har jeg deg i boks : )

  SvarSlett
 7. Er det lov å tøffe seg med eget over snittet selvironiske blogginnlegg om singellivet her? Ja? :)

  SvarSlett
 8. Det er godkjent Solfrid!

  SvarSlett
 9. Kan dere skrive litt mer om subkommunikasjon (vinklet fra begge sider)? Spesielt når subkommunikasjonen ikke stemmer overens med det som sies med ord... hva gjør man da?

  SvarSlett
 10. Jeg har selv tatt sjekkekurs for snart 2år siden hos GV.
  Men ved å følge bloggen kontinuerlig, samtidig som jeg har gått mye ut, og reflektert over filosofien bak det hele, så føler jeg at jeg har kommet LANGT.
  Så ved å gå ut mye (få praksisen), kunne reflektere over det, følge bloggen og la det synke inn, så tror jeg at resultatet blir at du ligger FLERE skritt foran gjennomsnittet.

  Elsker Bloggen gutta, keep doin what you do ;)

  SvarSlett
 11. Jeg blir både lei og glad av å lese dette innlegget. Glad for at Henrik allerede er klar over dette temaet i en alder av 18 år - og lei meg over at det måtte ta MEG 15 år før jeh skjønte dette...

  Men, jeg jobber med saken :-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...