torsdag 16. juni 2011

Bitch, eller bare tilsynelatende utilgjengelig?

En tanke slo meg etter å ha lest enda et fantastisk innlegg av Sondre tidligere i dag, en tanke som fikk meg til å minnes et viktig vendepunkt for meg selv angående mitt forhold til jenter, og da jeg skriver like gjerne noen ord om det i et eget innlegg.


Enda et eksempel på hvordan høy verdi og mangel på tilgjengelighet påvirker oss på sjekkemarkedet, en faktor som satt LANGT inne hos meg selv i en lang periode, er hvordan man kan tolke heite jenter som "sure" eller "bitches" allerede før man har hilst på dem.
Det var tilfeller i min fortid da jeg la merke til en jente som helt klar var skikkelig pen, men jeg så på henne som uoppnåelig for meg selv og tenkte da "hun er sikkert en bitch, hun ser så sur og overlegen ut, jeg liker ikke sånne jenter uansett!" Dette var helt klart en forsvarsmekanisme som gav meg en unnskyldning til å ikke gå opp til henne og som beskyttet det såre egoet mitt. Men, hvis en av de jentene jeg hadde fraskrevet meg som en sur og bitchy barbiedukke plutselig så på meg og smilte kunne jeg bli forelsket i henne så å si på stedet; da hadde jeg plutselig en liten sjangs på den pene jenta alikevel!

Det var veldig viktig for meg å innse akkurat det da jeg aldri møter jenter lenger som jeg ser på som sure eller bitchy. Såklart, alle kan ha en dårlig dag, men det er viktig å huske på at man har en tendens til å kun se det man leter etter. Går man rundt og tror at alle heite jenter som ikke kaster seg over deg med en gang du kommer inn i rommet er drittkjærringer, vil du mest sannsynlig oppføre deg på en måte slik at de får grunn til å reagere på en sur måte også.


Jeg klarer ikke å se for meg at noen jenter våkner opp en dag og tenker "i dag skal jeg gjøre verden til et dårligere sted, og jeg vil få gutter til å føle seg underlegne og utiltrekkende rundt meg".
Gutter, en veldig fin kjøreregel er å tolke all negativitet som usikkerheter; jentene kan være usikre på deg, eller de kan være usikre på situasjonen eller omstendighetene, altså konteksten. For å snu dette må du få jenta til å føle seg TRYGG og KOMFORTABEL, og dette får du kun til hvis du selv føler deg trygg og ikke lar deg sette ut av hennes første kalde respons. Det er riktignok enklere sagt enn gjort å føle seg trygg og komfortabel, men det er derfor trening, øvelse og utvidelse av ens komfortsone er viktig; det tar TID å utvikle seg og utvide hvilke situasjoner en kan håndtere og føle seg komfortabel i.

Et slikt skift i holdninger gjorde underverker for meg for hvordan jeg både da og nå forholder meg til jenter, og jeg følte meg 10x tryggere på å hilse på jenter jeg før var redd for å hilse på pga fordommer og egne usikkerheter.

Et lite tips til jenter her, for å repetere et gammelt "mantra" av meg selv, er at det (generelt) er guttens jobb til å eskalere, mens det er jentas jobb å være tilgjengelig. Mange gutter nøler med å ta kontakt med jenter de er interesserte i da de også er redde for avvisning/tape ansikt, og da kan et blikk og et varmt smil gjøre underverker.

- Lars

2 kommentarer:

  1. Foler den posten her traff godt ja. Har vaert gjennom det samme selv. Jeg merker av og til at hvis jeg er i daarlig form saa popper tanker som "hun er sikkert bitchy" opp i hodet mitt fortsatt, men naa er jeg klar over hvor de kommer fra og jeg kan ta meg selv paa det.

    To kvalitets poster paa to dager, ikke daarlig :)

    SvarSlett
  2. Rå post!! Spot on som VB sier, jeg har en tendens til å ikke sjekke opp jenter som ser sure ut, men vi kan jo alle ha en dårlig dag som sagt :)

    "se på all negativitet som usikkerhet" denne er nå brent inn mentalt, super bra sagt!!! :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...