tirsdag 14. juni 2011

Bro's before hoe's


Er det en ting vi verdsetter høyt i vennegjengen vår så er det nettopp vennene våres. De vi har kjente lenge, som vi har reist med, som vi har snakket i timesvis med, som vi har en fortid med. Jeg er glad i dem alle sammen.

Er det en ting alle gutter BURDE gjøre er det å sette sine venner foran nye (men egentlig også relativt kjente) jenter. SPESIELT med tanke på når man drar ut på byen for å være på sjekkern sammen. Der er det en høyere frekvens av muligheter hvor man risikerer å komme i prat med samme jente uten å nødvendigvis være klar over at en av de andre egentlig var først ute, eller at man er veldig interessert i samme jente.

Noe av det stusseligste jeg vet om er gutter som ditcher kamerater for en jente han akkurat møtte, og et like trist syn er å se to karer åpenlyst krangle om en jente, hvertfall når de gjør det mens jenta ser på! Først og fremst syntes jeg det fordi det er teit å utsette vennskapet slikt, men også siden det forteller så mye om deg SOM PERSON.


Det er ganske viktig for enhver guttegjeng å være inneforstått med noen felles regler når det kommer til jenter og det å sjekke opp samme jente. Om man ikke har dem konkret verbalisert så i det minste en intuitiv sans for det, eventuelt ta det på sparket i de tilfellene man føler at noen går over grensa og er respektløs.
Det viktigste er ikke akkurat HVA disse reglene er, men heller at alle er enige om dem og at de er gjeldende for alle, og at det representerer et godt og sunt syn på ens forhold til sine venner som er nødvendig i en vennegjeng skal den tåle enda noen vintre sammen.

Jeg er tilhenger av en bedre-føre-var-innstilling da jeg heller vil gå glipp av potensielt tilgjengelige jenter enn å risikere å tråkke en kamerat på foten, og jeg er veldig glad for å se at det er gjensidig blant mine nærmeste; en venns følelser og det å respektere han kommer først. Derfor har vi en greie hos oss at hvis en kar kommer i kontakt med en jente og han finner ut at en av de andre har hilst på henne først er autoresponsen vår "åja, da holder jeg meg unna", UANSETT om de faktisk har noe på gang eller ikke. Den første kan godt ha brent åpningen til helvete, det har ingenting å si; den som åpner velger, punktum. Det er nok av jenter å ta av ellers, det er ikke et spørsmål om hun er "up for grabs" engang.

MEN, han som var først kan godt si, hvis han virkelig mener det også, "det er null stress, jeg er ikke interessert alikevel/det gikk ikke helt, men det gjør ikke meg noe om du kjører på". FØRST DA er det greit for andre å ta initiativ. "Men han har jo ikke sjangs uansett" er ikke et argument engang.
Det har også vært tilfeller hvor en kamerat hilser først men det går ikke, og jeg er sykt keen på jenta selv så jeg spør "er det greit for deg om jeg hilse på henne?" Vi forventer såpass ærlighet fra hverandre at man sier ja eller nei ut i fra hva en selv føler, og ingen svar er feil. Jeg har både fått nei og sagt nei selv, og fått både ja og sagt ja selv. Av diverse grunner som blir fort for omfattende å gå inn på(ekskjæreste, gammel forelskelse, drømmejente, er i dårlig humør, full osv osv) kan man ha et forhold til en jente som gjør at du ikke vil se en kamerat prøve seg på henne rett foran deg(eller mens du ikke ser heller!), eller man kan være en som føler at det er ganske kjipt gjort mot en venn å gå etter en dame han prøver seg på selv, og det burde absolutt respekteres. Vi er kun mennesker tross alt, og godt er det.


For å snakke om noe litt annet og mer praktisk relevant og anvendbart kan vi snakke litt om hva man kommuniserer om seg selv til jenter gjennom hvordan man behandler vennene sine foran dem. Greieste måten å illustrere dette på er å se kontrasten mellom en gutt som føler overflod med jenter i livet sitt og da ikke føler at denne ene jenta er så viktig for han akkurat der og da, og en gutt som snakker med en jente og som tenker "yes, i kveld er kvelden! Pulings! ENDELIG!"

Situasjonen er "gutt står og prater med jente, og en venn av gutten kommer bort og hilser på han".
Han som hilser på vennen sin, utveksler noen ord og introduserer han til jenta for å være inkluderende og respekterende for sin venn gir et MYE bedre og da et mye mer TILTREKKENDE inntrykk av seg selv enn han som sier hei veldig kjapt, overser kameraten som kom bort og limer blikket sitt på jenta igjen. Det er ganske tydelig for jenta i det sistenevnte tilfellet at gutten ikke er vant til å få oppmerksomhet fra jenter generelt og at det da er veldig viktig for han å snakke med henne, han vil ikke risikere å se bort engang i tilfelle hun forsvinner. Slike gutter er lite attraktive.

Ikke vær han som ser på en random jente han traff samme kvelden som noe viktigere enn en person som du faktisk kjenner.

- Lars

5 kommentarer:

 1. Bra innlegg. Synd at de færreste gir faen i dette - iaf de jeg kjenner.

  SvarSlett
 2. Hadde en daarlig erfaring med dette naar jeg var mye yngre, for en ti aar siden. Jeg hadde fest hjemme hos meg som tok litt vel mye av, jeg hadde selv forlatt festen for aa hente en dame fra tog stasjonen.

  Vi klina en del paa veien tilbake, men naar jeg kom tilbake saa hadde foreldra av noen venner kommet innom og stoppa festen (og takk for det, den var paa vei til helvete).

  Saa jeg ble staaende nede fordi jeg folte at jeg ikke kunne lope rett opp paa rommet mitt med dama som jeg kom med. En av vennene mine som pleier aa vaere veldig paa damer var ogsaa der, han var venn fra jeg var liten (3-4 aar) saa hadde kjent han i ca 15 aar.

  Jeg sa faktisk til han at han ikke skulle prove seg paa dama og at hun var min. 5 min senere naar jeg var klar for aa dra opp paa rommet mitt var kameraten min og dama borte. Fant de i andre etasje hvor de satt og klina i et hjorne.

  Snakka nesten ikke med han paa 4-5 aar, vi hadde felles venner saa jeg maatte se han men jeg ga totalt faen i han. Selv om vi er paa talefot og "venner" igjen naa er forholdet mellom oss fortsatt ikke i naerheten av hva det pleide aa vaere.

  Saa jau, skriver under paa denne posten. Er dumt aa kaste bort et vennskap kun fordi du vil rote litt med en dame.

  SvarSlett
 3. Hmmm...jeg kan være enig til en viss grad. Men jeg synes det er like stusselig med de mannfolka som til stadighet nedprioriterer kjæresten sin til fordel for kameratene sine. Ofte fordi det er det kameratene forventer. -Det vitner om en barnslig holdning og usikkerhet blant kameratene også.

  Nå mener jeg ikke at han skal bli en slags tøffel som må spørre dama om tillatelse til å gå ut med gutta, men en viss form for samarbeid bør forekomme. Det er urettferdig når gutta i kameratgjengen blir sure når man prioriterer kjæresten først. (Jeg er tilhenger av en viss balanse her altså - den gyldne middelvei og alt det der) Spesielt i begynnelsen av et forhold er man kanskje veldig forelsket og "forsvinner" litt fra gjengen en periode. Det er naturlig og bør respekteres. Bare ikke slutt å invitere kameraten med ut, selv om det blir en del avvisning en stund. ;-)

  In the end, så er det jo meningen en kjæreste skal være en nær venn også. :-)

  SvarSlett
 4. Tror han mente jenter ute på byen

  Jeg er enig i at det kan være greit å ha en underforstått greie venner mellom seg om at man ikke skal "ta hverandres damer". Men må gi litt creds til jenter og? Kommer jeg i prat med en, og jeg liker ham, vil jeg ikke falle for bestekompisen bare fordi han prøver seg

  SvarSlett
 5. @Ananas
  Sant nok, men bare det at bestekompisen prover seg selv om du ikke faller for han kan vaere nok til aa lage trobbel. Det viser lite respekt for kameraten din naar du gjor noe saannt. Akkurat som at du ikke prover deg paa typen til venninnene dine, selv om han sier nei saa er det en rasshol ting aa gjore.

  Det er en uskreven regel blant gutter at det er noe man ikke gjor. De fleste gutter forstaar dette intuitivt og vet at man ikke prover seg paa dama som en kamerat prover seg paa. Men for mange gutter saa kommer ikke sjansen til aa faa seg noe saa ofte og da er det fort gjort aa tenke med feil hode.

  Men uheldigvis er det slik at de gutta som kunne ha godt av aa ha en "bro's before hoe's" regel er de gutta som er saa reava med jenter at de aldri vurderer det. Og da kan det odelegge vennskap som jeg nevnte over i historien fra min ungdomstid naar jeg var super crap med damer.

  Hvis det samme hadde skjedd i dag naa som jeg faktisk ikke har noe problem med aa dra damer saa ville jeg ikke brydd meg saa mye som den gangen. Jeg hadde helt klart blitt irritert og gjort det klart at hvis det skjer igjen saa blir ikke den kameraten invitert med til sosiale sammenhenger med meg lenger. Men jeg hadde ikke brutt vennskapet slik jeg gjorde den gangen.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...