tirsdag 21. juni 2011

Hva slags gutter er det som går på sjekkekurs?

Det slår meg hver gang. Nå i helga var det ekstra tydelig. Vi har bare kule deltagere på kursene våre.


Man skulle tro at det var en spesiell type gutter som melder seg på noe så sært som "kurs i å sjekke jenter". Men deltagerne er så gjennomsnittlige som det går ann. Normale, hyggelige, interessante folk med gode verdier og holdninger. Noen er utadvente, noen litt mer rolige, men alle er kule folk når man blir kjent med de.

"Hvorfor er du så overrasket over det?" spør du kanskje? Vel, jeg har møtt ganske mange av "The Game"-generasjonen, og jeg kan ikke med hånda på hjertet påstå at alle jeg har møtt er hverken normale eller spesielt hyggelige. Det lukkede medlemsforumet vårt illustrerer det ganske tydelig: I alle årene vi har holdt på har vi ikke trengt å slette eller flytte en eneste post, folk er hyggelige mot hverandre, og ingen krangler. Alle andre "sjekke-forum" jeg har vært på har vært et eneste stort kaos av testosteron.

Egoet mitt liker jo å tro at det er sånn fordi guttene som kommer på kurs hos oss allerede vet en del om oss og hva vi står for, og at det på en måte tiltrekker de med omtrent samme verdier.

En annen forklaring er at ALLE folk stort sett er hyggelige og kule folk så fort man blir ordentlig kjent med de. De utrivelige har bare så mange lag med usikkerhet og forsvarsmekanismer at det er fort gjort å gi opp før man blir kjent med den egentlige personen langt inni der et sted.
Tror du det er sant at alle mennesker egentlig er hyggelige innerst inne? Eller finnes det folk som  er assholes tvers igjennom? Diskuter i kommentarfeltet!

-Andreas

16 kommentarer:

 1. Ja og nei. Jeg tror at man kan finne NOE i alle mennesker som man kan like, men hva er poenget med å bli kjent med noen som har så vanskelig for å vise det positive ved seg selv, og bare viser det negative? Man gidder jo ikke å kaste bort tiden sin på en slik person, når det finnes så mange andre hyggelige å bli kjent med.
  Og ja, jeg tror noen mennesker er rasshøl tvers gjennom, SELV om de har noen positive sider også. Hvorfor? Fordi det negative legges merke til i mye større grad enn det positive; sånn er vi mennesker! Med mindre du er Freud, så synes du ikke at en douchebag er så veldig interessant i lengden.

  Fred og kjærlighet til alle dere der ute!!! :O)

  SvarSlett
 2. I hele mitt liv har jeg aldri møtt en eneste person som har vært douchebag når jeg har vært alene med vedkommende. Det er først når det kommer annet ytre press at douchbagen i vedkommende trer frem. I from av en forsvarsmekanisme, en illusjon av at det gjør vedkommende kul, osv.

  Jeg vil fullt og helt stå for at folk er er gode innerst inne. Det er for meg bare et spørsmål om hvor langt inne det sitter.

  SvarSlett
 3. Jeg er sikker på at alle mennesker er gode innerst inne. Jeg tror at alle mennesker har det. Hvis man sier at en person har en bra Personlighet tror jeg det betyr at den personen er god til å uttrykke denne indre godheten.

  SvarSlett
 4. Jeg vet at de rare sjekkerene fra "the game" generasjonen florerer fortsatt visse steder (aldri dra på lair i Berlin hvis du er her). Jeg tror mye av grunnen til at dere ikke får de på kurs er at kvinnesynet deres kommer gjennom i e-bøkene deres og andre steder dere poster.

  De fleste av disse raringene har et kvinnesyn og verdenssyn som er relativt skremmende. Og som dere har sagt, selvinnsikt er noe dritt, så de styrer nok unna dere slik at de slipper å konfrontere sine egne syn på ting.

  SvarSlett
 5. Takk Andreas. Dere er kule, dere også.

  SvarSlett
 6. Hei gutter!

  En kompis av meg fortalte om denne siden, ser dere av og til gir råd til damene også, så jeg våger meg frempå med et par spørsmål her :). Først må jeg bare forklare litt:

  Jeg har vært singel i snart ett år, ser på meg selv som en attraktiv, blid og oppegående jente. Er medlem av et nettdatingssted og har møtt fire menn derfra, men bare blitt skikkelig interessert i to av de. De to jeg virkelig falt pladask for (på forskjellig tidspunkt altså!), virket som strålende, jordnære og fine gutter, som i tillegg var veldig ivrige etter å være med meg og kommunisere mye med meg. Men, jeg endte jeg opp med å rote med / ha sex med begge gutta etter noen møter. Og det samme skjedde begge gangene; da forsvant de fra meg og ville ikke ha kontakt med meg mer, og det uten å oppgi noen grunn...

  Så møtte jeg en fin fyr gjennom en bekjent av meg, vi møttes flere ganger, men hadde vår skikkelige alene-date først etter en stund. Vi hadde ikke sex før etter fem dater. Før sexen var han superivrig og strålende hyggelig, tok initiativ som bare det. MEN, etter at vi hadde hatt sex to ganger (en gang full, en gang edru), forsvant jaggu han også, bare sluttet å vise interesse for meg fullstendig og tok ikke kontakt.

  Nå virker jeg jo som et freakshow her, men la meg bare understreke at jeg er trygg på kroppen min, er glad i sex og har ikke særlig problemer med å være intim med menn, jeg nyter det og koser meg.

  Jeg kan bare ikke fatte hva jeg gjør feil. Tror dere at det er slik at man ubevisst sender ut for "pushy signaler" når man virkelig liker noen godt? Jeg er glad i å gi komplimenter til de jeg faller for, og jeg viser veldig gjerne at jeg liker de, men føler ikke at jeg maser for mye av den grunn.

  Det eneste jeg opplever er at de jeg IKKE er det minste interessert i, henger etter meg. Jeg er bare så utrolig skuffet over at voksne gutter ikke kan være ærlige og avslutte ting på en skikkelig måte ved å si hva de faktisk tenker...Nå snakker jeg om disse gutta i slutten av 20-årene, begynnelsen av 30-årene. De gangene jeg har møtt andre menn jeg raskt finner ut ikke er noe for meg, så er det viktig for meg å avslutte det så ryddig og greit som mulig.

  Beklager det lange innlegget, men jeg følte jeg måtte forklare litt konteksten her.

  Spørsmålene; har dere noen teori(er) rundt HVA jeg gjør FEIL her? MÅ man spille det dumme spillet hver eneste gang? Er det turnoff for menn når man er ærlig?

  Superduper blogg dere har, jeg er blitt fast leser. Takk skal dere ha alle sammen :).

  Hilsen singel jente på 29 ( herlighet, hva skal man gjøre med det da :P ?! )

  SvarSlett
 7. @Anonym Singel jente på 29:

  Har du lest posten til Sondre om "Hvorfor vil gutter bare ha sex men ikke bli kjæreste?" på bloggen?

  Gjør et søk på den. I tillegg kan du vurdere å melde deg på jenteprosjektet vårt. "Kurs for jenter" heter artikkelen.

  Lang historie kort: Gutter har to standarer: "Bra nok for sex" og "bra nok for kjæreste" og mange gutter er enten uærlige eller dårlige til å kommunisere hva de egentlig er ute etter med jenta.

  SvarSlett
 8. Kriminell eller lovens lange arm, bitter eller strålende glad, alle er på den måten de har valgt å takle livet.
  Alle er hyggelige mennesker, bare du kjenner dem på den rette måten.

  SvarSlett
 9. "..men alle er kule folk når man blir kjent med de."

  Prøver du å si at noen av dem er ganske kjipe før du blir skikkelig kjent med dem? :P

  SvarSlett
 10. @Anonym 18:32: Haha. Nei, men at jeg kanskje synes de er ekstra kule fordi man blir så godt kjent når man henger sammen og opplever mye sammen i tre dager sånn.

  Men jo, noen kan jo for eksempel gi et litt arrogant førsteinntrykk, men når man blir litt bedre kjent så forstår man at det bare er fordi vedkommende egentlig er litt sjenert.

  SvarSlett
 11. Har et kort spørsmål kanskje noen vil svare på: hva er naturlig når du møter en one night stand du ikke hadde behov for å møte igjen, en stund etterpå? På gata smiler du og sier hei eller går du rett forbi, på treningssenteret slår du av en prat, og på butikken stirrer du på melkeproduktene til han/hun har gått forbi?

  SvarSlett
 12. http://sukker.no/dating-forum/501974-Hva+skal+en+gj%F8re%3F.html

  sjekk ut kommentaren som er skrevet av Mann 16:54. Synes den var litt sånn....krass :/
  hva synes dere?

  SvarSlett
 13. Ser ingen grunn til å skulle overse personen? Det viser jo bare at du er skikkelig ukomfortabel med det hele om du stirrer på melkeproduktene, som igjen gjør at hun/han blir ukomfortabel. Det bør jo egentlig ikke være en grunn til å være ukomfortabel, om du ikke står med en ny date da.. Kan kanskje bli litt hett? :)

  Vær blid og positiv, og ærlig. Om du ikke har lyst på mer, er det egentlig ikke noe big deal. Men starter man med en løgn, bygger de på hverandre.. og alt blir dritt. Har prøvd begge, og vet hva jeg foretrekker framover :)

  SvarSlett
 14. @Anonym 25.06.11 17:16:

  Jeg leste den og la igjen en kommentar=)

  SvarSlett
 15. Jeg også. Så ikke at du hadde svart, Lars:)

  SvarSlett
 16. Lyst til å møte disse kule gutta, jeg!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...