mandag 13. juni 2011

Hold ut! Sjekking blir morsommere.

Akkurat nå sitter jeg fyllesjuk for andre dag på rad og hører på Elvis(!) på Spotify og forbanner at jeg må sitte inne og skrive blogginnlegg istedet for å ligge ute i sola.


Jeg er egentlig aldri fyllesjuk, men når jeg først blir det så blir jeg det gjerne to dager på rad sånn som nå. Jeg var nemlig ute med de andre 0330-gutta på lørdag, og Anders hadde fått det for seg at vi bare skulle drikke Tequila hele kvelden for å forske på om myten om at tequila-fylla er annerledes er sann eller ikke.


Jeg har jo tidligere skrevet om at vi foretrekker å være ganske edru når vi sjekker jenter. Så når vi går på en smell sånn som på lørdag så er det først og fremst på grunn av det sosiale, ikke for å sjekke.

Men det var egentlig ikke det blogginnlegget skulle handle om. Jeg har lyst til å snakke litt om progresjon. Jeg har fått spørsmål fra studenter tidligere om vi instruktørene fremdeles får progresjon og stadig blir bedre til å sjekke eller om progresjonen går saktere når man har nådd et visst nivå?

Svaret på om vi fremdeles har progresjon er ja. Sjekking er ikke et felt det går ann å bli fullstendig utlært på. Vi lærer nye ting hele tiden. Men det er kanskje viktig å vite at resultater og progresjon er to forskjellige ting. Det går lenger og lenger tid mellom hver gang vi lærer noe "nytt", men når man har en del på plass gir bittesmå endringer større og større utslag. Å sjekke blir rett og slett lettere og lettere.

Når man er helt fersk og kanskje ikke har vært så mye ute før eller snakket med så mange jenter, så er det store rom for forbedringer, og det kan til og med ta litt tid før man får noe særlig med resultater. Og motsatt: Hvis man har det meste på plass (kroppsspråk, stemmebruk, innstilling til jenter osv) så kan det gi helt vanvittig utslag å bare lære noen FÅ endringer.

Sjekking er en litt sånn "winner takes it all"-greie, hvor noen få gutter kan velge blant en veldig stor andel jenter. Ofte er det de siste prosentene med erfaring som gjør det store utslaget.

Hvis man føler at man er der hvor man har "mye å gå på" så kan det kanskje virke umotiverende, men husk at vi alle har vært der. Det gjelder å bare fortsette å få erfaring, fortsette å gå fremover, selv om det er kjipt, vondt og man mest av alt har lyst til å stoppe opp.Husk at: Så lenge du drar ut så VIL du få erfaring. Eneste måten å "tape" på er å la være å dra ut og heller sitte inne og spille WoW eller Minecraft (her sitter jeg litt i glasshus siden jeg har blitt avhenig av Minecraft i det siste, men uansett...). Poenget er at hvis du bare fortsetter å gå fremover så kommer du til slutt frem dit du vil. Uansett hvilket "stadie" du er på nå så har jeg vært der, og jeg forsøker å si med denne artikkelen at veien blir lettere og morsommere litt lenger opp i løypa.

God tur!:)

-Andreas

8 kommentarer:

 1. Fin motivational Andreas. Men du, hva var det siste lille lærte, som du tenkte: "aaaHA! Got it! ;)" til?

  SvarSlett
 2. Herlig motivasjon! Nå som det er sommer og sola skinner ute, er det også enda færre grunner til å sitte inne og rotne :P Merker at jeg har mye mer lyst til å sosialisere nå, enn da det var kaldt og mørkt ute.

  SvarSlett
 3. Bare jeg som fikk lyst å være med på crazytequilaparty med 0330-crewet ? Ja?

  SvarSlett
 4. lett med paa tequila fylla til tross for at jeg hater aa vaere full ;)

  SvarSlett
 5. Kommer dere til trondheim for å holde bootcamps til høsten?

  SvarSlett
 6. Jeg ville også høre mer om tequilafylla :)

  SvarSlett
 7. En liten motivational fra meg:

  Jeg driver å planlegger ferie, og kom til for å se på Windows-kalenderen. Den kommer opp hvis du trykker på datoen nede i venstre hjørne. Fant iallefall ut at 14 august var på en søndag, og det passer med hjemreise og jobb og det der ;)

  ANYWAYS, på en eller annen måte klarte jeg å få oversikten over årstall, 2011-12... osv.

  Det jeg ikke visste, var at om man trykker én gang til, "klikk", så får man tiår... 2010-2020, 2090-2099!

  Om 80 år tror jeg de fleste av dem som leser dette innlegget idag, 14.06.2011, er rimelig døde. Da er det for sent å slenge seg rundt å gjøre alle disse tingene du aldri turte...

  I 2092 er fjortende august en torsdag. Fjortende august 2092 er jeg 100 år, og da skal jeg ha levd så bra at jeg vet hva jeg går glipp av i grava!!!

  Ut i helga? :)

  SvarSlett
 8. Sjekking blir bare mindre motiverende og mindre gøy når gutter finner ut at de bare skal kutte kontakten med en helt uten videre...vertfall fra en jentes perspektiv

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...