mandag 27. juni 2011

Hvorfor jenter avviser; "ekstern" kontekst


Tidligere denne måneden skrev jeg et innlegg om hvordan kontekst og kontekstuelle faktorer kan påvirke jenter til å avvise. Det var bare den første av to deler når det gjelder kontekst. Jeg liker nemlig å dele kontekst opp i to deler; den første er situasjonen der og da slik som jeg skrev om i den forrige posten. Den andre delen er jenta sin generelle livssituasjon. Det er nemlig en form for kontekst det også, men det er en form for kontekst du har null kontroll over og som du heller ikke kan vite noe om på forhånd: Det er ingenting du kan se og deretter vurdere ut i fra, men det er faktorer som fortsatt spiller en rolle for jenta og som da kan påvirke hvordan hun kan reagere når gutter kommer opp for å hilse på og flørte med henne.

Som sagt, det er jo ingenting man kan vite noe om på forhånd og er da vanskelig å gjøre noe med, hvertfall i starten, men det viktigste med akkurat dette punktet av blogg-serien er at man kun trenger å være klar over at det eksisterer en slik faktor: Ikke all avvisning ligger på deg.

Sondre har vært en av de få heldige som har fått vite bakgrunnen for en avvisning en gang, og jeg liker å bruke den historien som eksempel på hvordan faktorer en umulig kan vite noe om kan påvirke, selv om man ellers gjør "alt riktig":
Han fortalte meg at han opplevde en gang å få en skikkelig hard avvisning fra en jente selv om fremgangsmåten hans var "helt riktig", altså alt som var i hans kontroll var på plass. Men, noen måneder senere møtte han den samme jenta på en fest, først i tvil på om det var den samme jenta, og de klaffa sammen helt. Senere fant han ut at det faktisk var samme jenta, hun som tidligere hadde avvist han hardt, men som nå følte seg tiltrukket til han. Dette var noe de fant ut sammen, og da fikk han høre hvorfor det var slik fra jenta selv, hun husket nemlig kvelden veldig godt:
Den kvelden fikk hun vite at kjæresten hennes hadde vært utro, og sjefen hennes prøvde å sjekke henne opp i fylla. Hun hadde det helt enkelt ikke bra med seg selv den kvelden, noe jeg har full forståelse for da vi kun er mennesker og kan håndtere så så mye på en gang uten å la oss påvirke negativt av det. På grunn av dette var hun veldig krass mot samtlige gutter som så mye som hilste på henne den kvelden.
Dette var noe Sondre UMULIG kunne vite noe om da han gikk opp til henne, men som likevel gav han en hard avvisning de fleste gutter ville blitt satt ut av og tenkt "hva i all verden gjorde jeg som var så feil!?"


I tilfeller som dette er det så utrolig viktig å ha en holdning om at all negativitet kommer fra enten usikkerheter eller et dårlig humør som ikke har noe som helst med deg å gjøre i utgangspunktet.

Det er tydeligvis da flere faktorer som kan gi deg en kald skulder, faktorer som ikke ligger i din makt til å gjøre noe med.
F.eks, ikke alle jenter som har kjæreste avviser med "jeg har kjæreste", de kan bare være avvisende i oppførselen. Hadde de vært single kunne de vært interesserte, faktisk også mens de er i forhold kan de være interesserte da tiltrekningen vi føler til andre ikke er noe vi selv velger eller har kontroll over(kun beslutningene til å handle på tiltrekningen), men siden de er i et forhold har de ikke "lov" til å ta deg inn i varmen. Spesielt ikke hvis venner ser at hun lar en fremmed gutt som helt klart er på flørtern komme til.
Andre grunner kan være at katten hennes døde samme dagen og at hun da ikke er i humør til å bli sjekket opp. Eller at hun har hatt masse dårlige erfaringer med gutter og er automatisk kald mot gutter på byen. Eller at hun bare er i et dårlig humør. Eller at hun er skikkelig sliten. Eller kanskje hun har mensen og ikke føler seg så freesh til å flørte. Og så videre og så videre.

Lista er ikke uttømmende, og vil nok aldri bli det heller. Det viktigste er at man er klar over at ikke alt ligger på en selv.

- Lars

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...