torsdag 23. desember 2010

Hvem sin skyld er det at du er ensom?

Jula er høytid for ensomhet, ifølge VG.

Artikkelen nevner definisjonen av ensomhet, som er interessant: Ensomhet er ikke fravær av kontakt med andre mennesker, det er tilstedeværelsen av et ønske om mer kontakt eller enn annen form for kontakt enn den man alt har. Med andre ord:

Det å sitte mellom tjue onkler og tanter på julaften og savne en kjæreste er også en form for ensomhet.

Vi i Gode Vibber er vant til at folk som ikke vet hva vi driver med antar at vi kommanderer en slags opplæringsanstalt for kåte pervoer som vil lure flest mulig jenter til sengs på kortest mulig tid... et slags "Hogwarts" for potensielle lommemenn. Seriøst; det er en grunn til at vi heter "Gode Vibber" og ikke "Juge- og puleakademiet!" Sannheten er nemlig at de som kommer til oss er helt normale norske gutter... og det de vil ha er en kjæreste, barn, hus med hvitt stakittgjerde og golden retriver. En fellesnevner er også at de ofte har vært i forhold med noen som de egentlig bare var sammen med for å "være i et forhold"... neste gang vil de ende opp med noen de faktisk har VALGT blant flere potensielle kandidater, og ikke den første og beste.

Hvilket bringer meg til spørsmålet: Hva skal man gjøre dersom man sitter der på julaften og kjenner savnet etter that someone special? Mange henfaller til selvmedlidenhet... det er nesten litt DEILIG å velte seg i sin egen lidelse.

"Dersom drømmejenta hadde sett meg nå hadde hun forstått hva for en følsom og lidende sjel jeg er!"

Egentlig er det en strategi vi har med oss fra da vi var små... hvis vi har det vondt, så bør vi sørge for å lide så mye som mulig, virkelig vise verden hvor forferdelig vi har det og hvor hjelpeløse vi er... for da kommer mamma og trøster. Film og musikk lærer oss at ensomhet er et slags romantisk ideal, for en dag kommer "skjebnen" og forløser oss... og sånt blir jo ekstra vakkert når man har lidd litt først, right?

Med dette benytter jeg altså muligheten til å banke løs på en av mine kjæreste kjepphester, denne gangen i klarere ordelag enn jeg f.eks. gjorde i denne lille fortellingen fra virkeligheten. Budskapet er dog fremdeles:

Dersom du er misfornøyd med livet ditt trenger du å FÅ UT FINGERN OG GJØRE NOE MED DET!!!

Dette er spesielt vanskelig dersom det man er misfornøyd med er kontakten med det motsatte kjønn... inni seg er man som regel livredd for å bli avslørt som "en uten draget", og så fort muligheten til å lære noe som faktisk kunne hjelpe en dukker opp så avviser man den med et fnys som "sikkert bra for de som trenger det" eller "bare for tapere". Men seriøst... noen gang lagt merke til et par på gaten og tenkt "HÆ, hvordan har HAN DER klart å få tak i HENNE?!!" Noengang kjent en kar som ikke var spesielt kjekk eller vellykket, men som allikevel hadde draget?

Dersom det er slik at en hele tiden ser andre som får bedre resultater med jenter enn en selv, til tross for at vedkommende ikke burde ha bedre forutsetninger fra naturens side, er det på tide å ta et valg: Enten svelge stoltheten sin, gro et par baller og innrømme ovenfor seg selv at det er noe med jenter og sjekking en rett og slett ikke har skjønt... eller fortsette å leve i benektelse for å beskytte egoet sitt mens man fantaserer om den dagen da drømmejenta skal materialisere seg utifra intet.

Gjør som du alltid har gjort, og du får det du alltid har fått. For all del, julenissen er en kul fyr... men enkelte ting kan han ikke hjelpe deg med.

- Sondre (svart belt i tough love og norgesmester i å drepe julestemning)

50 kommentarer:

 1. Utrolig bra skrevet! Er tydeligvis noe jeg ikke har skjønt med sjekking, men kan ikke fatte hva. syns jeg gjør alt "riktig"...

  SvarSlett
 2. Takk for det, anonym:) Ta en tipp på de gratis e-bøkene på www.godevibber.no... tipper du identifiserer en ting eller to å ta tak i:)

  SvarSlett
 3. Du skriver virkelig bra Sondre! Og du har så rett også. Når jeg får skrapa sammen litt penger skal jeg nok ta meg en tur på kurs med dere, det er en billig penge for et bedre liv!

  SvarSlett
 4. Ensomhet ja. Som du sier, man kan ikke takke andre enn seg selv for at man er ensom, og det er bare enselv som kan gjøre noe med det... Alle kan føle seg ensom i tider og utider.. Tiltross for at jeg elsker mitt eget selskap! =, har jeg den siste tiden kjent endel på ensomheten, men jeg skylder på at det ikke er så rart likevel, det er ikke så mange mnd siden jeg forlot min samboer gjennom 6år, klart det kommer en tomhetsfølelse da? Og den blir nok der en stund fremover, uansett hvor mye jeg omgås andre eller hvor mange jeg drar med meg hjem i senga... Men jeg plages ikke likevel, man må slå seg litt til ro, for all del ikke stresse og bli desp :)

  SvarSlett
 5. og jeg glemte helt, God jul gutter!

  SvarSlett
 6. Ærlig, den dagen jeg svelgte stoltheten min, var den beste dagen i mitt liv.
  Når jeg ser folk idag som "ser ned" på folk som faktisk spør spørsmål, og innrømmmer at de faktisk ikke er allvitende, blir jeg kvalm og får lyst til å gi vedkommende en på trynet. Jeg er ikke en HATER men denne går særlig til konservative kristne.
  God Jul :)

  SvarSlett
 7. "Men seriøst... noen gang lagt merke til et par på gaten og tenkt "HÆ, hvordan har HAN DER klart å få tak i HENNE?!!""

  JA! Og noen gutter som er dødskjekke, men som er sammen med, la oss si, veldig mindre attraktive jenter enn dem selv. Det har alltid jeg lurt på hva kommer av.

  Ellers et fint innlegg. God jul, gutter. :)

  SvarSlett
 8. Dere skriver veldig bra! Jeg er jente og prøver å ordne opp i min egen "ensomhet" eller savnet etter en kjæreste. Problemet mitt er vel heller det motsatt når det kommer til sjekking, jeg er for frampå - jeg er ikke redd for å sjekke opp en gutt eller ta intiativet til ting, og dermed har jeg en tendens til å bli avslått et par ganger for mye. Kanskje jeg er dum som ikke innser at gutten ikke er interessert og da, men er alltid lov å prøve seg.

  Dere skrev tidligere at om en gutt ikke var interessert så var han det bare ikke, hva er sjansen for å bli venner med han eller at han på et annet tidspunkt kan bli interessert i en?

  SvarSlett
 9. Ble litt feilt formulert det siste spørsmålet, er det mulig å bli venner med en gutt selvom en jente har dummet seg totalt ut mtp intiativ, følelser ol?

  SvarSlett
 10. Det kan jeg bekrefte at er fullt mulig :) Og det funker motsatt vei også. Jeg blir alltid venner med jentene jeg er intressert i.. :)

  SvarSlett
 11. Jeg mener også man kan bli venner med de man er intr. i :) Og, ja de kan få opp øynene etterhvert ;)

  0330; kan ikke dere lage en post om hvordan man sjekker på nettet.. ;)

  SvarSlett
 12. Mine jentevenner MÅ ha kjæreste. Så dette er tydeligvis subjektivt :)

  SvarSlett
 13. @ Andy; Det er trygt og godt med en kjæreste, men MÅ?

  SvarSlett
 14. Har i alle fall ikke greid å holde meg unna så langt..

  SvarSlett
 15. Har du tatt i betraktning mennesker med stor sosial angst i teorien din? Eller som det ofte er, både angst og depresjoner som en følge av at man er utstøtt av samfunnet, for det er vel rimelig tydelig for både de sosiologisk trente og utrente at det foregår en utstøtning av "sosiale avvik" som ikke strekker til hva som skal betegnes som "normalt" her i samfunnet?

  Og ser man personer som ikke møter kravene, så er det så bedre å støte de ut, enn å være ærlige og opplyse de, lære og vise de. En slik pågående utstøtning, det kan ikke føre til noe annet enn ensomhet, som igjen fører til angst og deretter depresjoner. Når man da har falt så langt ned i kjelleren, hvordan vil du kunne hjelpe de, annet enn teorien din om at gutter ikke kan svelge sitt eget ego? Hos offeret jeg her snakker om ville det bare være å fortrenge et biologisk og naturlig behov for sosial omgang, uansett hvilket menneske du måtte være.

  Ellers er jeg forøvrig enig med deg. Selv er jeg ikke å betegne som Brad Pitt for å si det mildt, men jeg har fortsatt til gode å høre at det hviskes bak ryggen min om nettopp det du sier, "Hvordan har han klart å få den jenta der?" Men det har ingenting å gjøre med at jeg har ventet på hva jeg tror er "den rette", for den personen finnes ikke. "Den rette" er den du velger å velge til å bli den rette uten å alltid se etter noe som KAN være bedre for de finnes alltid og det er gjensidig mellom kjønnene.

  Dermed må du også tenke på hvordan samfunnet har blitt. Det er jo ingen jenter som vet hva en mann er god for, de sier jo selv "Hva skal vi med menn?", er det kanskje fordi de ser seg selv som overlegne og bedre? Se på hva som ligger i underbevisstheten annet enn at de er hjernevasket av sosialistisk propaganda så drar du damer som et helvette.

  I dagens samfunn sies det at en venn aldri kan bli til en kjæreste. Det er feil, for det er nettopp det du skal være. Du skal være verdens beste venn, en som forstår og er villig til å ofre. Da står du ovenfor mange nederlag fordi kvinner tenker på en annen måte, hence; "De går alltid etter drittsekken". Men det finnes en gylden middelvei. Dvs. at det går ann å være en bestevenn uten å overdrive, hence; "Han er desperat" - "Det er for mye". Som i "Det er godt med kebab, men ikke hver dag".

  SvarSlett
 16. BTW: Hva jeg mener med sosialistisk propaganda er betydningen av "naturlig" utvalg. I dag er den "sterkeste" han som har størst pikk og finest og mest synlig muskelstruktur. Denne personen er som regel også en "drittsekk" fordi jenter setter han på en pidestall og betegner han som det ultimate. Det vet han og det utnytter han. Underbevisstheten dems forteller noe helt annet.

  Andre som ikke nødvendigvis ser slik ut, eller tenker så høyt om seg selv, må oppveie for dette på andre områder. Forsvaret i dag er ikke å drepe noen som truer ens eksistens, men forståelsen for livets drama. En person som kan sitte å snakke om alt og ingenting og alikevel føre en interessant og spennende samtale er mer verdt. Han er som en valiumpille som drar tankene vekk fra det negative her i livet, en som gjør at man føler seg hjemme, en som gir mening, glede og humør, dermed en som gir tryggheten dagens samfunn er på jakt etter.

  Man observerer personer som ikke ser ut i måneskinn, men så snart de åpner kjeften og etterhvert som de snakker, så forandrer utseende deres seg. De flytter fokus over på det som i underbevissheten vår virkelig betyr noe.

  SvarSlett
 17. Hva i helvete? Ikke alle er like sosialt selvforsynte og sliter med depresjoner og sosial angst. Det er heller ikke en minoritet det er snakk om, det er MANGE som sliter med dette. Jævlig lett å sitte på sin høye hest å si idiotiske ting som "Dersom du er misfornøyd med livet ditt trenger du å FÅ UT FINGERN OG GJØRE NOE MED DET!!!". Tenk litt neste gang.

  SvarSlett
 18. Til siste anonym: Forstår godt hva du mener, har selv slitt mye med sosial angst og ensomhet. Vi har alle forskjellig utgangspunkt, men alle kan få det bedre.

  Det er som Sondre sier faktisk bare å få ut fingern å besemme seg for å gjøre noe med det. Er ikke snakk om å gå fra venneløs til festens midtpunkt på en kveld, men små skritt. Pushe seg selv litt utenfor komforsonen.

  SvarSlett
 19. Norske kvinner er som kvinnene i Sex og Singelliv,og kvinner er tross alt av natur Konforme,og ønsker ikke å skille seg ut,og "følger flokken",og flokken deres er TV og Media,deres "Høne-Mor"...

  Da disse selvopptatte,overfladiske seriene startet,skjønte jeg tidlig hva som var i ferd m å skje,og er kjent blant vennene mine for å være svært fremsynt,og har siden avvist enhver norsk kvinne som har prøvd seg,og er pr i dag sammen m ei jente fra Gutatemala,som JEG utrolig nok må lære likestilling til,vel og merke LOGISK likestilling,ikke kun fra ene til ANDRE veien,men BEGGE veiene på rettferdig vis...

  Om 20-30 år kommer man til å se noe unikt i norsk sammenheng: Norske lykkelige gifte menn og ensomme ulykkelige norske kvinner som hater utenlandske kvinner,slik norske menn hatet utenlandske menn en gang i tiden,så blir det motsatt i fremtiden.

  Er så lei av å se alle kompisene mine bli mer og mer deprimerte som følge av de norske konene deres,og HVER GANG vi møtes,så er det samme leksa hver gang: Hun sa ditt,og hun sa datt,gjorde det og gjorde ikke det,horet rundt,vasser rundt i joggebukse etc,etc...Samme triste scenarioet hver gang,og hvis jeg prøver å hinte om at vår og forrige generasjon norske kvinner er slik og vil aldri forandre seg,og er som en tapt generasjon å regne som (24 500 ekteskap inngått i Norge i 2009,hvor 22 000 endte i skillsmisse eller separasjon sier jo det meste),så begrunner de valget sitt av ei norsk kvinne med at familien ikke vil godta ei utenlandsk ei eller at de foretrekker hvite kvinner (Bleike damer,HVORFOR???...Man ser jo blodårene i panna,armene etc på dem,HVA er vakkert med DET???)

  Vel,de er voksne og bestemmer jo selv,så det er ikke mer jeg kan gjøre,annet enn å prøve å få dem i kontakt med venninnene til kona som uten unntak er utenlandske selv,kanskje de skifter mening i fremtiden,slik at vi kan henge sammen som før i tida,før de ble deprimerte hengehuer,m de utenandske konene våre,det hadde vært fint...

  NB - UNNGÅ for ENHVER PRIS at de utenlandske konene deres får NORSKE VENINNER/JENTEVENNER,for da går dere fra ei blei bitch til ei mørk bitch og ender opp som deprimerte hengehuer,akkurat som dem...

  Men heldigvis har utenlandske damer,som damer flest,plenty av utenlanske venninner fra før av,og trenger ikke norske venninner også,men likevel:

  Det er best å være føre var...

  SvarSlett
 20. Glemte å tilføye at slike sider som dette,som er mer som Feministisk hjernevask å regne som,er ett resultat av kravstore,selvopptatte,dekadente,bortskjemte norske hvite kvinner,og dere 03.30,er som Jehovas Vitner og religiøse gærninger,som utnytter frustrerte,underkuede,deprimerte hengehuer som er villige til å lytte til ETTHVERT råd i desperasjon,når utrolig nok det ikke er DE som det er noe feil med,de fleste vasker,rydder etc...men NORSKE KVINNER som er problemet derimot...

  SvarSlett
 21. Jesus H, her var det mye å ta tak i! Setter stor pris på at dere engasjerer dere, og jeg kommer til å bruke enkelte av disse kommentarene som inspirasjon til fremtidige innlegg, så følg med;)

  Til dere som nevner sosial angst og depresjoner: Flere av oss instruktørene har slitt med sosial angst, meg selv iberegnet. Dette er dessuten problemstillinger je kommer borti til daglig ettersom jeg arbeider som psykiater.

  Den beste behandlig man til dags dato har for sosial angst er kognitiv terapi med et element av eksponeringsterapi. Dette gjelder også for den delen av sosial angst som har med jenter å gjøre, og det er opplegg inspirert av slik tankegang vi driver med på kursene våre.

  Sosial angst er en tilstand som det finnes hjelp for! Men som jeg sier i artikkelen... ingen kan fikse disse tingene for deg hvis du ikke er motivert til å gjøre noe med det.

  SvarSlett
 22. Siden vi er så saklige her, så får jeg slenge inn min mening om at folk slenger ut diagnoser som "sosial angst" altfor lett. Hvis man er litt sjenert har man IKKE sosial angst for det. Dumt å sykeliggjøre :)

  SvarSlett
 23. Siden jeg nå tilbringer resten av julekvelden/natta på arbeid etter masse god mat passer det meg veldig godt at det har rent inn med kommentarer her… Alltid godt å ha noe å henge fingrene i på nattevakt. =)

  Først til deg Anonym som prater om den ”rette”. Som du sier, det finnes ingen ”den rette”, her mener jeg du tar feil, det finnes flere, mange, jeg vil kalle dem ”Mr Right akkurat nå”, eller i ditt tilfelle ”Miss Right akkurat nå”. Altså, selv om mine ekskjærester nettopp er ekser, så var de alle sammen riktig for meg der og da, så lenge det varte.. Og jeg vil finne en, kanskje flere ”Mr.Right akkuratt” nå i mitt liv…
  Det du sier om at damer uttaler ”Hva skal vi menn” er vel et utsagn vi bruker for å virke selvstendige, ikke fordi vi er overlegne eller bedre… Men menn igjen har en tendens til å stakkarsliggjøre oss damer, på denne måten tar vi litt igjen…
  Men jeg er så enig med deg når du sier en venn skal være en kjæreste, du har så rett, din utkårede skal også være din bestevenn…. Det med kebaben, skjønte jeg ikke – jeg skylder på at jeg er blond.
  Når det kommer til ditt utsagn om ”naturlig” utvalg og at den sterkeste er størst mellom beina, finest og mest muskuløs må jeg si meg veldig uenig. Ja, kanskje blant ungjenter som ikke har opplevd så mange menn enda.. Med alder følger erfaring (dog er jeg bare 26) men jeg går definitivt ikke etter de mest maskuline og kjekkeste guttene, selv om de får meg til å sikle på avstand, som regel inneholder demmes topplokk litt for lite til at jeg orker å konversere med dem (uten å være fordomsfull)… ellers God jul :)

  SvarSlett
 24. Så til kjære anonym med dame fra Gutatemala. Gratulerer med kvinnen i ditt liv =) Jeg skal passe meg for mitt valg av ord, men du er kanskje i overkant fordomsfull? Du tar alle norske kvinner under en kam, selv om skilsmisse-statestikken i Norge er høy, er det vel ikke rettferdig å legge all skyld på damene? Jeg tror vel ikke så mange i det norske samfunn sier de ikke godtar utenlandske-kvinner, det får meg til å lure på hvor i all verden du er fra?
  Og bleike damer? Smaken er som baken, delt i to, og enda godt er det, hadde vært kjipt om alle menn likte kun en type damer, DA ville det vært mange ensomme kvinner rundt om i verden, for ikke å snakke om, det ville ikke vært nok damer til alle mannfolka… Hva som er vakkert med ”bleike” damer? Du har gått glipp av mye min venn. Det er mange smellvakre hvite damer, akkurat som det er mange smellvakre mørke damer…
  Du burde kanskje respektere dine venners valg av kvinnfolk? Akkurat som de sikkert respekterer deg…
  Selv har jeg både utenlandske kamerater og venninner, og vet du? Vi er ikke SÅ ulike at vi ikke kan være venner. Dessuten så gjør motsetninger at man utfyller hverandre, hvertfall når det kommer til vennskap… Synes rett og slett du er rasistisk i måten du skriver på, eller bare svært lite opplyst? You choose…
  Feministisk hjernevask sier du? Det kan du godt utdype litt.. Og igjen må jeg kommentere din opplysthet, hva har Jehovas vitner og religiøsitet med dette blogg-innlegget å gjøre? Absolutt ingenting.

  Jeg vil vel heller si at sånne som deg er problem og jeg takker for at jeg ikke har noen med ditt kvinnesyn i min omgangskrets. Ellers, God jul til deg også =).

  SvarSlett
 25. oh - jeg liker å blokkere teite sider. god jul

  SvarSlett
 26. Du har på ingen måte peiling på hva du snakker om her... Det er kanskje lettere for deg som kanskje har et liv, men å få ut fingern gjør det som oftest bare værre.
  Hilsen "ikke ensom lengere"

  SvarSlett
 27. @Glasskår:
  (Jeg som skrev om "den rette")

  Ja helt enig i det du sier. At "den rette" finnes, men problemet med dette er jo igjen som du også sier, at det finnes mange av dem. Og mitt mål er jo å etablere familie. Det er ofte det største ønsket hos menn, men kvinner i dag klarer rett og slett ikke å slå seg til ro. Det finnes jo alltid noe som er bedre, ikke sant?

  Tror du ikke eldre par i dag, som har vært gift i over 50 år kan bli så ekstremt lei av hverandre noen ganger at om de hadde hatt dagens unges tankegang, at de ville skilt seg for lenge siden? Hva jeg mener er at når du er sammen med en person i så mange år, da er det umulig å kunne møte noen andre, tenk deg at man har vært sammen i tykt og tynt i SÅ mange år. Det er mer enn kjærligheten du noen gang kan finne i hvilken som helst dramaserie/film som noen gang er skapt.

  Tenk å skille seg etter 40 år, du finner aldri igjen en person som du har opplevd like mye sammen med.

  Og tenk deg, hvordan skal det bli når man begynner å nærme seg 40års alderen? Er det først da det er riktig å slå seg til ro? Det er ikke viktig å finne en "LIVSPARTNER" som man kan i en alder av 80-90 år sitte sammen med og mimre om ungdomstiden sammen, sitte sammen med personen som alltid har støttet deg?

  Det er noe helt spesielt. Det er ingen som klarer å holde et slikt ekteskap i dag, derfor er det feil å si at "den rette" finnes. Dermed blir "den rette", den du velger å gjøre til den rette.

  Jeg selv hadde en jente som likte meg utrolig godt, men jeg var absolutt ikke forelska, men jeg ble det etterhvert når jeg så alt det fine ho gjorde for meg. Men så er vi tilbake på det folk mener er galt med norske kvinner; at de ikke klarer å holde seg. Et kjæresteforhold i dag virker bare som noe midlertidig inntil man finner noen som er bedre, og igjen, det bedre finnes alltid, og kommer alltid.

  Du aner ikke, alle kamerater som jeg snakker med som nevner kjæresteforholdet sitt sier det samme. Det eneste de vil er å ha en jente de kan være sammen med resten av livet, og hvordan de jentene de er sammen med oppfører seg så tilsier det at de aldri kunne tenke seg å kun være med EN person. Det er jo koselig å vite når man ofrer alt for forholdet.

  De sier at jentene dems drar på byen for å feste og kommer ikke hjem før klokka er 6 på morgenen, og når de spør om de en gang kan være med så sier de at det er "jentekveld". Og det er heller ikke en sjelden gang innimellom, men hver helg, hver helg skal de på byen og drikke. To av kameratenene mine fant jo ut at jentene de hadde vært sammen med i i løpet av en 2 års periode hadde hatt seg bak ryggen dems med folk de kjenner. Det er et fint slag i trynet, og slik er stort sett de fleste jenter.

  Jeg har opplevd det selv, men jeg er ikke like dum. Jeg forstod at det "var noe", og jeg er ikke en som patetisk tyr til sjalusi, så jeg lot det gå, jeg tenkte at siden jeg vil ha et evigvarende forhold, så latet jeg som ingenting, jeg hadde jo fortsatt en jente som trodde jeg var dum, som fortsatt kysset meg og hadde sex med meg, men samtidig var jeg på jakt etter en jente som ville ha det samme som meg. Jeg møtte mange jenter bak ryggen hennes og det fant ho ut, og hva skjedde da? Det klikket helt for ho fordi jeg var "utro". Dette skjedde foran kamerater av meg som har sett hvordan ho oppførte seg når ho var på byen, og som kjenner folk ho har vært på. Alle konfronterte ho med det, og jeg har aldri sett en jente som har driti seg ut så jææævlig noen gang.

  SvarSlett
 28. Fortsettelse;)

  Det er ikke annet en ondt! Når jenta selv er utro utallige ganger, og når ho finner ut at jeg er utro også, så klikker det? Hva er greia med det? Det kan ikke betegnes med noe annet enn ordet "djevelsk narssisistisk psykopati" eller noe.

  Denne tankegangen kommer til å føre til ekstrem ensomhet en dag. Det er jo ingen jenter som vil ha familie lengre, for barn og ektemann, det er jo kun hindringer. Hindringer for å ha det morro og hindringer for ditt og datt. Bare problemer og ingen lykke og glede. Men er det ikke litt kjekt å vite når du er 60-90 år at du har barn, barnebarn osv? En familie rundt deg som støtter deg?

  Det er et stort problem at folk i dag tror de er evig unge og udødelige. Man kan ikke klage på ensomheten i høy alder når man selv har lagt opp til det. Alle rundt deg er døde, du ender opp med å råtne bort aleine i en blokkleilighet, hva har du å tenke på da? Alle de "morsomme" tingene du gjorde når du var ung? Som å knulle rundt på alt og alle og drikke og feste? At du jobbet på kontor og drakk kaffe og leste Dagbladet? Er det det som er lykken, gleden og meningen med livet?

  Det er absolutt ikke rart at enkelte menn finner seg kone i utlandet, og det er faktiskt ikke bare menn som er å betegne som udregelige og stygge. Det verste er at det ofte er kjekke, helt normale norske menn som bare har blitt sveket "en" gang for mye.

  SvarSlett
 29. @ Den "rette" anonym: Hvorfor mener du at alle kvinner ikke slår seg til ro? Og tror det er noe bedre der ute? Det jeg mente med "den rette akkurat nå" er jo nettopp det, ingen vet hvor lenge det kan vare, men det vil heller ikke være noen som er bedre i denne fasen av livet... Kanskje varer det for alltid, kanskje ikke?

  Jeg er veldig enig med deg, når det kommer til "eldre" ektepar, det er nok ikke like lett å skille lag som 40åringer som for 20åringer.. Jeg flyttet fra min samboer gjennom 6 år for noen mnd siden, og det føles som at jeg har mistet en kroppsdel, et dødsfall, men vedkommende er ikke død, så det blir på en måte enda jævligere... Mitt "voksne-ungdomsliv" har jeg tilbrakt med denne mannen, og det er ikke lett å bare bryte.. Og vanskeligere blir det, jo lenger tiden går...

  Hvilken alder som er riktig for å slå seg til ro, er da induviduellt, det handler heller ikke om alder, det er bare ett tall. Det handler om hvor man er i livet, om man har funnet noen man ønsker å slå seg til ro med...Man kan ikke bare gjøre det for å gjøre det... Skal man liksom bare peke ut "HEY, du kan være min "the-one" la oss gifte oss, få barn, stasjonsvogn, hus. Jeg er egentlig ikke helt sikker, men shit au, jeg bare MÅ» - jeg får etablerings-angst av slik tenking...

  Jeg tror nok du har vært uheldig i ditt kvinnevalg, jeg aner ikke hvor gammel du er, men noe sier meg at du har hele livet foran deg, hvorfor slik hastverk?

  Jeg kjenner mange jenter som har slått seg til ro med sin «den ene», ene og alene ett menneske, og jeg ønsker også dette selv, men ikke påtvunget, da kunne jeg like gjerne vært for tvangsekteskap..

  Når det kommer til utroskap er da ikke det noe bare vi kvinner er. Menn er også utro`? Som du sier, istedenfor å ta ett oppgjør og face din eks utroskap, var du like lavmål og ikke noe bedre selv, så jeg synes vel dere dreit dere ganske bra ut begge to.. Og djevelsk narsistisk psykopati? Du bør vel feie for din egen dør før du feier andres... Jeg skjønner du er bitter og såret. Men du gjorde det samme selv...

  Og newflash! Det er masse jenter som vil ha familie, barn og ektemann... Hvor er du hen? Du må åpne øynene og tørre å stole på damer igjen, det er masse flotte kvinner der ute som ønsker det samme som deg..


  Gleden med livet er induviduell, for noen er det kanskje å leve et selvstendig liv uten barn og mann for andre er det full pakke... Men evig ungdom og udødelighet? Det høres ut som du bor i Hollywood..

  Tilslutt, jeg har hverken sagt det er rart at man finner seg dame i utlandet, og heller ikke at menn er udregelige og stygge. Det er ord jeg ikke vil ta i med en tang engang...

  SvarSlett
 30. @ Den "rette" anonym: Hvorfor mener du at alle kvinner ikke slår seg til ro? Og tror det er noe bedre der ute? Det jeg mente med "den rette akkurat nå" er jo nettopp det, ingen vet hvor lenge det kan vare, men det vil heller ikke være noen som er bedre i denne fasen av livet... Kanskje varer det for alltid, kanskje ikke?

  Jeg er veldig enig med deg, når det kommer til "eldre" ektepar, det er nok ikke like lett å skille lag som 40åringer som for 20åringer.. Jeg flyttet fra min samboer gjennom 6 år for noen mnd siden, og det føles som at jeg har mistet en kroppsdel, et dødsfall, men vedkommende er ikke død, så det blir på en måte enda jævligere... Mitt "voksne-ungdomsliv" har jeg tilbrakt med denne mannen, og det er ikke lett å bare bryte.. Og vanskeligere blir det, jo lenger tiden går...

  Hvilken alder som er riktig for å slå seg til ro, er da induviduellt, det handler heller ikke om alder, det er bare ett tall. Det handler om hvor man er i livet, om man har funnet noen man ønsker å slå seg til ro med...Man kan ikke bare gjøre det for å gjøre det... Skal man liksom bare peke ut "HEY, du kan være min "the-one" la oss gifte oss, få barn, stasjonsvogn, hus. Jeg er egentlig ikke helt sikker, men shit au, jeg bare MÅ» - jeg får etablerings-angst av slik tenking...

  Jeg tror nok du har vært uheldig i ditt kvinnevalg, jeg aner ikke hvor gammel du er, men noe sier meg at du har hele livet foran deg, hvorfor slik hastverk?

  SvarSlett
 31. forts...
  Jeg kjenner mange jenter som har slått seg til ro med sin «den ene», ene og alene ett menneske, og jeg ønsker også dette selv, men ikke påtvunget, da kunne jeg like gjerne vært for tvangsekteskap..

  Når det kommer til utroskap er da ikke det noe bare vi kvinner er. Menn er også utro`? Som du sier, istedenfor å ta ett oppgjør og face din eks utroskap, var du like lavmål og ikke noe bedre selv, så jeg synes vel dere dreit dere ganske bra ut begge to.. Og djevelsk narsistisk psykopati? Du bør vel feie for din egen dør før du feier andres... Jeg skjønner du er bitter og såret. Men du gjorde det samme selv...

  Og newflash! Det er masse jenter som vil ha familie, barn og ektemann... Hvor er du hen? Du må åpne øynene og tørre å stole på damer igjen, det er masse flotte kvinner der ute som ønsker det samme som deg..

  Gleden med livet er induviduell, for noen er det kanskje å leve et selvstendig liv uten barn og mann for andre er det full pakke... Men evig ungdom og udødelighet? Det høres ut som du bor i Hollywood..

  Tilslutt, jeg har hverken sagt det er rart at man finner seg dame i utlandet, og heller ikke at menn er udregelige og stygge. Det er ord jeg ikke vil ta i med en tang engang...

  SvarSlett
 32. Ja, jeg prøvde selvfølgelig å konfrontere ho med hva ho gjorde, ikke direkte, men nevnte ting ho gjorde som gjør at folk får mistanker, men hver gang ble ho sur, ho sa "Du stoler ikke på meg!" Sånn som alle jenter gjør hver gang man viser et bittelite tegn på "sjalusi" eller hva man kan kalle det... Frykt for å bli bedratt. Når man da vet sannheten, da blir man rimelig forbanna. Jeg ville slå opp, men jeg utnyttet ho på samme måte som ho utnyttet meg, for det eneste jeg ønsket var at ho skulle si det selv og innrømme det, men det gjorde ho aldri, det var da jeg ga faen. Viser man at man angrer så er det greit.

  Jeg har ALDRI vært utro, denne episoden teller ikke engang. I mitt eget hode var vi ikke sammen lengre den dagen jeg fikk høre hva ho gjorde mot meg og etter de ukene som gikk hvor ho ikke ville være ærlig med meg.

  Jeg er forresten 27, jeg har mye igjen å lære, men hittil så har jeg opplevd for mye til å kunne si noe annet. Og når man må bli over 30 for å kunne finne damer som er normale, så er det for drøyt. Jeg har kjæreste jeg, det er ikke det. Selvfølgelig finnes det bra jenter også. Men de finnes ikke overalt akkuratt. Spesielt i alderen 18-30 virker det som. Det finnes også menn som er like ille, så det er ikke alltid bedre på den fronten, men oppførselen til menn skyldes ofte at de faktiskt tar jenter for hva de er, for hva de har opplevd av de. De har jeg ingen respekt for. Man kan ikke ta sorgene på forskudd uansett. De fleste jeg snakker med som oppfører seg slik, sier det. De sier at "jenter er faen ikke til å stole på", dermed unnskylder de sin oppførsel.

  Men det er ikke til å komme bort fra at verdiene, kulturen og tradisjonen har forandret seg. Jeg snakker ikke om ekteskapet eller likestilling, men moral og etikk gerenerlt. Hva er det egentlig som betyr noe?

  SvarSlett
 33. Jeg er for det meste enig i det "Glasskår" sier, men jeg har en interessant erfaring å ta med her :) Er nå 24 og ferdig som siv.ing. til våren, og nå er det av og til jenter som sier de er intr i meg, men da jeg feks var 19 var det ingen. Kan dette komme av at jenter etterhvert som de blir eldre ikke lenger ser etter en kjekk gutt men mer en som kan være rolig og trygg osv ? Det føles i såfall litt kjipt, for jeg vil jo bli likt for den jeg er og ikke det jeg kan by på.. :)

  SvarSlett
 34. Kjære deg. Nå må du holde tungen din i rett munn.. Du må bestemme deg, lot du som ingenting fordi du ville være sammen med henne for alltid og tilgi? Eller betale med samme mynt - finne deg en ny og bruke henne? Du prater dobbelt her!

  Det var du selv som sa du ville ha et evigvarende forhold, men selv om du latet som du var «dum» så gikk du bak ryggen på dama di for å finne en som ville det samme som deg? Du si er jo mot seg selv gutt... Ser du ikke det selv, du er ikke bedre enn henne? Du bruker hennes utroskap som en unnskyldning for din egen. Det rettferdiggjør på ingen måte dine handlinger. Og var det slutt eller var det ikke? Igjen, må du holde tunga di på rett plass her.. Og når du klarer å presse ut av deg at du brukte hun til du fant deg noe nytt, så er du i mine øyne verre. Enten så godtar du, eller så forlater du. Take it or leave it. Eller vil du ha i pose og sekk du OGSÅ`?

  Jeg synes det blir for dumt å henge ut kun en side av en sak, som her, damer og dems «oppførsel», uten å ha selvinnsikt eller konstruktivitet nok til å se ting med litt videre øyne enn sin egen bitterhet, vanskelige situasjon, eller egosentrisme.. Du klarer ikke å se utenfor ditt egen bedrag. Perspektiv er et lite hint...

  Man må ikke bli over 30 for å finne normale damer.. Jeg gidder rett å slett ikke gjenta meg selv her, du er for bitter og brent til å se dem.

  Du skylder på at noen menn har en råtten oppførsel grunnet at de tidligere har blitt behandlet dårlig av ei dame eller to? Dra meg baklengs inn i fuglekassa.... Igjen, alt for enkelt å bare skylde på en haug med mennesker, sett alle i bås og tråkk dem ned, for du er så veldig mye bedre selv, sant? Og du har ingen respekt for disse mennene? Fordi man ikke kan ta sorgene på forskudd. En liten hemmelighet, Du tar sorgene på forskudd selv, du er bitter, du er et brent barn som skyr ilden, og du behandlet din dame dårlig nettopp fordi du ble det selv, med dine uttalelser så respekterer du dessverre ikke deg selv...

  Ikke gjem dine argumenter bark hva alle andre «sier». At jenter ikke er til å stole på er det dummeste jeg har hørt.. IGJEN. Man skal høre mye før øra detter av, i dette tilfelle, begynner mine snart å løsne...
  Selvfølgelig har moral og etikk forandret seg, Andre ting er akseptabelt idag, enn for bare 5-ti år siden... Slik vil det alltid være, alt er stadig forandring. Det vi kan gjøre er å seile på bølgen, ta imot alt det gode livet har å by på, ta utfordringer på strak arm, lære av våre feil og vi vil bli like lykkelige som de ble for 100år siden.. :D

  SvarSlett
 35. Kjære deg. Nå må du holde tungen din i rett munn.. Du må bestemme deg, lot du som ingenting fordi du ville være sammen med henne for alltid og tilgi? Eller betale med samme mynt - finne deg en ny og bruke henne? Du prater dobbelt her!

  Det var du selv som sa du ville ha et evigvarende forhold, men selv om du latet som du var «dum» så gikk du bak ryggen på dama di for å finne en som ville det samme som deg? Du si er jo mot seg selv gutt... Ser du ikke det selv, du er ikke bedre enn henne? Du bruker hennes utroskap som en unnskyldning for din egen. Det rettferdiggjør på ingen måte dine handlinger. Og var det slutt eller var det ikke? Igjen, må du holde tunga di på rett plass her.. Og når du klarer å presse ut av deg at du brukte hun til du fant deg noe nytt, så er du i mine øyne verre. Enten så godtar du, eller så forlater du. Take it or leave it. Eller vil du ha i pose og sekk du OGSÅ`?

  Jeg synes det blir for dumt å henge ut kun en side av en sak, som her, damer og dems «oppførsel», uten å ha selvinnsikt eller konstruktivitet nok til å se ting med litt videre øyne enn sin egen bitterhet, vanskelige situasjon, eller egosentrisme.. Du klarer ikke å se utenfor ditt egen bedrag. Perspektiv er et lite hint...

  SvarSlett
 36. forts..
  Man må ikke bli over 30 for å finne normale damer.. Jeg gidder rett å slett ikke gjenta meg selv her, du er for bitter og brent til å se dem..

  Du skylder på at noen menn har en råtten oppførsel grunnet at de tidligere har blitt behandlet dårlig av ei dame eller to? Dra meg baklengs inn i fuglekassa.... Igjen, alt for enkelt å bare skylde på en haug med mennesker, sett alle i bås og tråkk dem ned, for du er så veldig mye bedre selv, sant? Og du har ingen respekt for disse mennene? Fordi man ikke kan ta sorgene på forskudd. En liten hemmelighet, Du tar sorgene på forskudd selv, du er bitter, du er et brent barn som skyr ilden, og du behandlet din dame dårlig nettopp fordi du ble det selv, med dine uttalelser så respekterer du dessverre ikke deg selv...

  Ikke gjem dine argumenter bark hva alle andre «sier». At jenter ikke er til å stole på er det dummeste jeg har hørt.. IGJEN. Man skal høre mye før øra detter av, i dette tilfelle, begynner mine snart å løsne...
  Selvfølgelig har moral og etikk forandret seg, Andre ting er akseptabelt idag, enn for bare 5-ti år siden... Slik vil det alltid være, alt er stadig forandring. Det vi kan gjøre er å seile på bølgen, ta imot alt det gode livet har å by på, ta utfordringer på strak arm, lære av våre feil og vi vil bli like lykkelige som de ble for 100år siden.. :D

  SvarSlett
 37. Hei du siv.ing gutt :) Jenter blir voksne med alder, akk slik gutter blir, og det er ingen hemmelighet at i 16-20åra er eldre gutter mer attraktive enn jevnaldrene for de fleste jenter. Dermed "overses" gutta til de har begynt på tyveårene sine. Det er også mer attraktivt med en mann med god utdannelse enn som ikke har noenting.. Ikke spør meg hvorfor? Jeg aner ikke og tror det underbevisstheten og gamle tradisjoner som slår inn her. Men vi er også mer åpne, aksepterer mer og lar ikke like mye stoppe oss om vi skulle treffe en stor sjarmør, uavhengig av familie, kultur, status osv.. Likevel søker kvinner idag aksept for sitt valg av menn.. Veninner, familie, ja gjerne også kompiser skal digge din utkårede.. I dette ligger det mye som irriterer meg, man kan ikke velge sine venners kjærester (men dette er en helt annen diskusjon) =)

  Tilbake til tema, jenter ser nok bort fra det vakre ytre jo eldre de blir - noen ser aldri på det i det hele tatt. En partner skal jo være attraktiv, men han trenger på ingen måte være klipt ut av en svett fireman-kalender... Men jeg spør tilbake og snur på det hele? Hvorfor er så mange menn opptatt av å ha en "kom og se på meg dame, en slik en som Trang Fødsel synger om...? Er vi egentlig så ulike??


  ((jeg har snart ordene mine klistret utover hele komentarfeltet, jeg skulle kanskje brukt tid på en bloggpost selv.. shit au!))

  SvarSlett
 38. Glem det, du har gjort deg opp en mening om meg slik at du leser teksten helt feil. Nå forstår jeg ikke hva du prøver å si, du snur jo på hva jeg har skrevet.

  Jeg sier f.eks ikke at ingen er til å stole på, de fleste utro sier det, fordi de mener det er bedre å være først ute eller hva de syns er positivt med det, pluss at de er noen rasshøl av noen egoister.

  Og jo, det var rettferdig av meg å lete etter andre når ho jeg var sammen med aldri ville være ærlig og isteden får meg til å føle meg som en paranoid og sjalu idiot. Jeg hørte jo at ho gikk bak ryggen min flere ganger.. Selv etter jeg konfronterte ho den første gangen jeg hørte det, uten å si direkte hva jeg visste.

  Uansett, ho utnyttet meg, jeg gjorde det samme, men jeg visste fortsatt hva jeg ville ha, og det var hvertfall ikke en sånn hore og det er det ingen andre som vil ha heller. De likesinnede kan sloss om ho, jeg bryr meg ikke, ho kommer til å ende opp som de slingrefittene som sitter aleine på bar hver dag og drikker opp tryda si og tror de er like attraktive som når de var 20år.

  SvarSlett
 39. Jeg vrir ikke på noen ting, du sier det selv, du rettferdiggjør din egen oppførsel fordi eksen din begynte.. Det blir litt "pappan min er sterkere enn din"-mentalitet... Og du prater om deg selv, du sier først en ting så noe annet, og du svarer heller ikke på hva jeg spør om.
  1. Sa du ikke at du lot utroskapen gå fordi du ville ha henne og bare henne?
  2. så sier du at du ikke ville være med slik hore?
  3. Det er en synd å være utro, men det er greit å være det så lenge det er som hevn?

  Jeg blir helt ør av deg...

  SvarSlett
 40. Til Glasskår og alle andre. Les boka "Pen søker trygg", er ganske kort også. Der står det meste av det vi snakker om her forklart!! Kort oppsummert; menn søker en pen dame, mens damer søker en trygg mann, dvs. forskjellige interesser, men samme mål (de søker hverandre). Ut fra dette kan man trekke at damer liker menn for HVA de HAR (økonomisk trygghet, hus, bil, etc), mens menn søker damer for HVEM de ER (søt, pen, sjarmerende). Likevel er det forskjellige måter å se dette på, og man kan ikke alltid se på det fra en side.

  Tror de fleste gutter, meg inkludert, søker en jente som er ytre sett attraktiv, Vi er nok ikke så ulike sånn sett, men ut fra det jeg sier i avsnittet over er vi forskjellige.... Er forresten 23 år og også siv.ing. snart :D Og ganskeså handy og alt det der, og ellers en veldig trygghetsperson har jeg erfart, så der har jeg mye å by på visst ;-) Men forstår og er litt enig i den at det er kjipt å ikke bli likt for HVEM man ER (kropp, utseende osv), men for HVA man HAR.

  SvarSlett
 41. jeg blir svimmel av alle anonymene - kan dere ikke få dere et nick?

  SvarSlett
 42. Skjønner det blir forvirrende Glasskår, jeg som skrev om "pen søker trygg" er IKKE den samme som noen av de andre anonymene i denne tråden :)

  SvarSlett
 43. Okei, da er du Bok-anonym herretter!

  SvarSlett
 44. Bok-anonym sa: Ok, hva tenker du om det jeg nevner ?? Hadde jo en så livlig diskusjon her :D

  SvarSlett
 45. Mr bok du har definitivt et poeng. Damer går etter mer materialistiske kvaliteter, samtidig som dem søker aksept hos venner og familie. Helst skal alle rundt deg forgude typen du er sammen med... Vi lever i et rart samfunn...

  SvarSlett
 46. Bok-anonym: Enig, rart samfunn :)

  SvarSlett
 47. Bok-Anonym: Har riktignok ikke lest "Pen søker trygg" enda, så kan EGENTLIG ikke uttale meg, men har møtt Preben et par ganger.

  Han er INNE på noe, dvs; jenter går ikke etter PENE gutter. Men det blir feil å konkludere med at de da automatisk går etter materielle ting.

  Hadde det vært sant at jenter bare går etter gutter med penger hadde ikke jeg hatt sjangs på noen (jeg er en fattiglus), og Røkke hadde vært kåret til norges mest sexy mann.

  Hadde det vært sant at jenter bare går etter makt hadde George Bush vært supersexy mens han fremdeles var president.

  Hadde det vært sant at jenter bare gikk etter mest mulig "alpha" gutter hadde det vært plakater med Vin Diesel eller "The Rock" på alle jenterom. Ikke Orlando Bloom.

  Jenter går ikke etter materielle ting. De går etter riktige PERSONLIGHETSTREKK og EVNER. Det er mye viktigere hva POTENSIALET ditt er enn hvor mye du faktisk HAR.

  SvarSlett
 48. Om hva det angår jenter føler jeg de stort sett søker gutter som er eldre enn dem. Er få jenter jeg har møtt som faktisk er sammen med menn/gutter som er yngre enn dem.
  Men jeg som gutt føler at jenta jeg skal ha, skal være direkte STUNNING og samtidig ha en fantastisk personlighet, noe jeg føler vi mangler i lille Norge..ofc, nå generaliserer jeg jo bare, jeg har ikke datet særlig mange eldre jenter hjemme i Norge, men utifra erfaring har vi alt for mange jenter på denne kloden som WAY for selvopptatte, og skyver til side de gutta som faktisk har mer enn et utseende likt en av de gutta fra brannmenn plakatene med sixpack.
  Heldigvis har vi noe som heter erfaring..men om folk tar i bruk nytten en får ut av erfaring er et annet spørsmål..
  Personlig vil jeg tro at bedrifter som GV vil hjelpe Menn til å faktisk finne jenter de kan slå seg til ro med, ved at de lærer at de selvopptatte platina blonde jentene du finner i luksuriøse barer som oftest er et tomt skall med en fin fasade,hvorfor kaste bort energi på dem? Uheldigvis tar det tid for å finne "perfekte" jenter utifra ens egne øyne, men jeg tror det viktige er å ha det gøy på veien. Det har jeg ihvertfall.
  Er forsåvidt enig med at du har forhold utifra hvor du er i livet.
  Om du er i en periode hvor du puler rundt og har casual sex, så har du slike forhold, men om du puler rundt og har casual sex, og finner deg ei jente som vil ha mer, skjer det en klæsj, vice versa.

  SvarSlett
 49. vi nordmenn er kalde mennsker. ikke bare kalde,også redde for å ta kontakt. bare reis til utlandet. folk hilser tar kontakt ,de trenger ikke alc,eller jemme seg bak pc kjermen. vi tør faen ikke noe her i norge,vi er gjeng paranoide tullinger.

  SvarSlett
 50. For de som husker det gamle norske humormagasinet "Pyton", her er et av mine favorittsitater derfra:

  "Kjærlighet volder meg ingen kvaler,
  jeg elsker meg selv og har ingen rivaler"

  ...synes den passet godt inn her, siden ting plutselig ble så veldig seriøst. Meget bra blogg btw, keep up the good work guys. :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...