onsdag 29. desember 2010

Smaken er som baken
De fleste har nok gitt det en tanke, men jeg tror folk flest ikke tenker godt nok over det. En person du ser på som den heiteste i hele verden, kan bestevennen din synes er helt ok. Dette var da ingen imponerende hemmelighet, tenker nok du, og det er det for så vidt heller ikke. Man kan derimot se litt nærmere på det og finne ut ting du kanskje ikke visste.

For å spore bitte litt av tenkte jeg å nevne noe som gikk skikkelig opp for meg da jeg prata med Glasskår på MSN her om dagen. Hvorfor tenker jenter så mye på verdien sin i en gruppe, mens gutter tenker så mye på utseende? Jeg skal ikke komme med noe fasitsvar her, men jeg tror det absolutt kan ha noe med at gutter hovedsakelig ser på utseende til ei jente, mens en av de mest attraktive egenskapene til gutter er den sosiale verdien. De tar altså ikke hensyn til at jenter og gutter ser på litt forskjellige ting når de skal finne seg en parringspartner.  

Grunnen til at jeg nevner det er fordi man ikke nødvendigvis bare kan si at folk har forskjellig smak. For jenter tror jeg mer det har noe med hvordan de oppfatta gutten der og da. For eksempel: Jente A traff gutt A da han var på jobb som DJ på et utested i Oslo. Hun syns han var utrolig kjekk. Jente B traff samme fyr på Deli 03:30 en lørdag kveld. Hun fikk ikke helt det samme inntrykket av han.

For gutter derimot tror jeg faktisk det er litt mer rett fram. Ikke for å være kjip mot dere jenter, men jeg tror det er mye vanskeligere for dere å bli ”noe å satse på”-materiale, dersom dere ikke er det fra før, enn det er for gutter. For all del, det finnes en del ting dere kan gjøre, og jeg vet at Anders er i gang med å skrive et innlegg om hva vi tenker er mulig, men det virker for meg som om det er mye vanskeligere. Nå skal det sies at ingen av oss er noen ekspert på det området.

Men, i forhold til dette, mener jeg det er en mentalitet som er grei å ha i bakhodet når en kommer i kontakt med nye mennesker. Dersom du blir avvist av ei som du egentlig bare synes var midt på treet, betyr ikke dette at denne personen, pluss alle som du synes heitere enn denne personen, er uaktuelle for deg. Uansett hvor dårlig du er til å sjekke vil jeg påstå at det alltid finnes noen der ute som vil like akkurat deg. Hvor heite du synes de er, er nok ganske tilfeldig.


Ellers tenkte jeg å nevne at vi er i full gang med spørsmålsrunden, og at svarene vil komme innen en uke. Så dere får smøre dere inn med vente-krem.

Ha en fin nyttårsfeiring!


- Andy

6 kommentarer:

 1. Godt nyttår gutta! Jeg tenkte at ettersom jeg er sikkert er den som går inn i nyåret først, får jeg være den som kommenterer først på denne posten ;)
  Sprett sjampisen og la det sprute! =D

  SvarSlett
 2. Så det er omstendigheter som bestemmer hvor heit ei jente finner en gutt, mens det for gutter må være noe å satse på til å begynne med, altså.. utseendemessig da?

  Og i såfall, er det virkelig noe man som jente KAN gjøre for å endre den oppfatningen?

  SvarSlett
 3. Er bare å beklage om det var litt uklart.

  "Så det er omstendigheter som bestemmer hvor heit ei jente finner en gutt":
  Nei, men det KAN bestemme det.

  "mens det for gutter må være noe å satse på til å begynne med, altså.. utseendemessig da?":
  Nei, det blir litt feil. Men for min del bestemmer jeg meg for om jeg skal gå bort til ei jente i løpet av få sekunder.

  Og dersom jeg i det hele tatt skal vurdere henne som kjæreste-materiale, har jeg en nedre grense på utseende.


  "Og i såfall, er det virkelig noe man som jente KAN gjøre for å endre den oppfatningen?":
  Ja, men det er dette vi ikke kan så sykt mye om. Anders kommer til å skrive et innlegg om det senere.

  SvarSlett
 4. Angående dette med hva kvinner kan gjøre for å tiltrekke seg menn har vel Hypnotica skrevet en bok om som heter "
  The Seductive Secrets Michelle Bombshell Knows. That You Don't!" Har ikke lest den personlig, men det er vel verdt å titte på mtp. hvem som har skrevet den.

  SvarSlett
 5. Godt nyttår gutter :) Gøy du ser en liten underholdniong i våres samtaler på MSN Andy, og at jeg kan komme med noen tankespill from a girls point of view. ;)

  Det er selvfelgelig ikke slik at alle damer går etter menns sosiale status, og vi damer har og en nedre grense for hva vi kan ha med oss hjem i sengen.. Men jeg har merket meg at mange av de damene jeg kjenner er litt i overkant opptatt av hva dems, mine og andres menn har oppnådd og gjør i livet.. Strengt talt har ingen noen ting med mitt valg av kjæreste, jeg har heller ikke noe med andres. Men det er tydelig at venninner bryr seg - på godt og vondt..

  For meg, og for mange andre er det en selvfølge at man er tiltrukket av den andre parten. Og det er viktig at det sitter noe mellom øra samtidig som interesser osv skal falle i smak. Misfårstå meg riktig, jeg mener ikke at alle kvinner er gullgravere, men det sosialelivet til en mann spiller inn på oss, på en eller annen måte - ikke nødvendigvis status, penger og makt. Men selvstendighet, karriere, nettverk uten at de trenger å være leger, advokater og ha tusen venner... Hvorfor? Det klarer jeg ikke å svare på, men jeg har mange år på meg til å løse den gåten ;)

  Ps! jeg ser frem til Anders sitt innlegg :D

  SvarSlett
 6. Det var gutt A og jente A som forvirret meg!

  Jeg leste det som "Jente A traff gutt A da han var på jobb som DJ på et utested i Oslo. Hun syns han var utrolig kjekk. Jente A traff samme fyr på Deli 03:30 en lørdag kveld. Hun fikk ikke helt det samme inntrykket av han."

  Derfor jeg lurte på om omgivelse dominerer såpass mye.

  Takk for svar, mannen. :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...