torsdag 24. februar 2011

Herremote: Blazer

Det er mye mystikk forbundet med blazer da få vet forskjellen mellom en dressjakke og en blazer. Forskjellen ligger i hvordan du kombinerer dem. En dressjakke vil alltid være i samme stoff som dressbuksa, mens en blazer kan ha stoff som varierer fra buksen. Dressjakker er også ofte lengre. Blazer kan kombineres med mangt. Jeans, chinos og dressbukse. Av overdeler er t-skjorter med litt utringning og skjorte gode valg.
Det viktigste med blazer er å ha godt snitt tilpasset kroppen din slik at den sitter som støpt. Av farger vil jeg hovedsakelig anbefale marineblå og svart. Marineblå blazer vil gi deg en sofistikert look, og er et dritkult plagg om anvendt riktig, bare pass på å styr unna sorte bukser! Under ser du gode eksempler på bruk av marineblå blazer. Gullknapper på marineblå blazer gir forøvrig assosiasjon til redere.
Sort blazer er et kult plagg om anvendt riktig, men det er vanskelig å kombinere grunnet plaggets intense farge. Dette vil også gi deg en sofistikert look, men i mye større grad en rocka/seductive stil sammenlignet med marineblå. Under ser du eksempel på bruk av rocka/casual, seductive stil med sort blazer og en kombinasjon av "all-black" som er ansett som feil i moteverdenen. Men er et dritkult alternativ til byen og andre arrangementer som er på kveldstid.

Ting å unngå på blazer er: pinstripes, det vil se ut som du har slengt på dressjakka. Logoer eller emblem, disse vil gi deg en cheesy look. Kombinering med hettegenser, caps eller andre lignende plagg. Sneakers er et stort nei også. Under ser du eksempel på en grusom blazer kombinert fryktelig feil.
Til slutt et tips som gjelder i alle tilfeller. Alltid ha nederste knappen på dressjakke og blazer åpen!
- Kim

11 kommentarer:

 1. Hei, Kim! Jeg er enig i det meste du skriver, men ikke sneakers til blazer?

  Jeg synes det fint kan gå ann å bruke sneakers, se bildet under:
  http://schalling.blogg.se/images/2007/jag154_1182891585_8993714.jpg

  Stemmer det at du kjøpte blazerene dine på Filippa K og H&M? Har spurt deg før, men finner aldri noen blazere! :P

  Fint innlegg! ;)

  - Stylish

  SvarSlett
 2. Jeg sier det igjen...Stikk innom Volt på Grensen og spør etter Daniel!!!

  SvarSlett
 3. Bra innlegg! Igjen var det siste setningen som var det "nye" for meg, takk kim :)

  SvarSlett
 4. Hei og takk for et flott innlegg!
  Lurer bare på hvorfor man ikke bør kombinere en marineblå blazer med svarte bukser?Har sett enkelte som har brukt en marineblå ullblazer med helt sorte jeans til og type hvit v-hals t-skjorte under,og jeg må innrømme at jeg synes dette ser jævlig kult ut.Fint hvis du kan kommentere dette nærmere:)

  SvarSlett
 5. Gull, gull, gull!

  SvarSlett
 6. Takk for enda et bra innlegg.
  Liker veldig godt at du har med bilde av feil også.

  SvarSlett
 7. "Alltid nederste knapp oppe"
  Om blazeren kun har en knapp, skal den da alltid være oppe..eller er det noe man burde unngå?

  SvarSlett
 8. Stylish: Jeg tenkte egentlig på sånne tykke, joggesko-aktige sko når jeg skrev sneakers. Slike sko som du har avbildet blir også kalt "plimsolls" det som kjennetegner de er at de er tynnere.

  Jeg syns "plim solls" er passelig når du går med t-skjorte under blazeren. Hadde du hatt skjorte ville det vært inkongruent med hele antrekket.

  Jeg har få blazere for tiden, men jeg vet Filippa K som regel har blazere av god kvalitet og snitt. Hvis ikke kan du prøve deg på Tiger of sweden eller J.Lindeberg. Zara har ofte gode alternativer også.

  SvarSlett
 9. Anonym om svart bukse og marineblå blazer: Marineblå og svart er på en måte samme type farge, mørk. Ofte ser ikke folk forskjell engang. Men om du kombinerer ser man det veldig markant. Jeg liker å ha en viss "gli" over hele antrekket. Det jeg mener med det er at alle fargene glir inni hverander slik at man får et positivt helhetsinntrykk over hele antrekket. Svart og marineblå blir bare kræsj da. I tillegg er det gammel "moteviten" at svart og marineblå ikke er en særlig god kombinasjon.

  Men det betyr selvfølgelig ikke at det ikke kan se kult ut. Plaggene du så hadde sikkert dritbra snitt og utseende. Men jeg tror mørkeblå, rå jeans hadde vært et bedre alternativ enn svarte jeans til det antrekket.

  SvarSlett
 10. Anonym angående en-knappet blazer. Å gå med blazer ser absolutt bra ut. Tipset var tiltenkt dressjakker/blazere som har 2 eller 3 knapper. På en-knappet kan du selvfølgelig ha den kneppet igjen.

  SvarSlett
 11. Jeg anbefaler de som kjøper eller eier blazere å bruker det ofte å ta en titt på denne videoen etter å ha lest artikkelen:

  http://svarfrarick.blogg.no/1348665729_denne_filmen_kan_redd.html

  Her adresserer jeg nemlig et problem med blazere, som er at knapper kan ryke og rive opp stoffet om man tar hendene for fort opp over hodet, foreksempel på dansegulvet. Jeg viser et enkelt knep som gjør at kun tråden som holder knappen på plass ryker, uten å skade blazeren! Verdt å få med dere!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...