fredag 18. februar 2011

Nettdating, del I - Bare for tapere?

Det er på tide jeg skriver om et tema jeg har forsømt her inne altfor lenge... et tema som jeg bruker mye av tiden min i GV til å jobbe med og holde foredrag om, og en grovt undervurdert ressurs hva sjekking angår.

Vi snakker selvfølgelig om nettdating!

Det er lenge siden nettdating var en greie for tapere alá kontaktannonser i avisene... i dag er det de færreste single som ikke har vært innom en datingside, om enn bare for en kort periode, og/eller kommet i kontakt med noen de er hypp på gjennom nettsamfunn som Facebook eller Nettby. Dagens ungdom er vokst opp med disse tingene, og det å treffe nye mennesker på nettet er ikke lenger et alternativ for de som ikke klarer seg i virkelighetens verden... det er et supplement.

Jeg har en kompis som heter Kristian... han er en sånn fyr som alltid har hatt draget, i den grad at han har et jævla avslappa forhold til hele jente-greia. Jeg og Kristian begynte å teste ut nettdating omtrent samtidig, diskuterte masse og fant frem til hva som funka og ikke funka... og vi ble blown away av hvor fett det var, litt som å kunne laste ned jenter fra iTunes:D Så en dag var vi på et vors, og en felles bekjent som alltid har slitt litt med jentene overhørte at vi satt og prata om nettdating. Hvorpå han utbasunerer: "Nettdating?! DET er jo bare for tapere da!" Kristian trakk på skuldrene på den sedvanlige, likegyldige måten sin, gliste og sa: "Jeg syns det er kult jeg." (Forøvrig AKKURAT sånn man skal reagere når andre forsøker å disse en for noe en liker:)

Iallefall; to uker senere hadde vår venn meldt seg inn på Sukker han også. Moralen? De som fremdeles gjør et poeng av å forklare alle som vil høre på at nettdating er for tapere gjør det stort sett fordi de er usikre på sin egen attraktivitet... de vet at de ikke har draget, og deres største frykt er at andre skal finne ut at de ikke har draget. De som har draget gjør som regel som Kristian: Trekker på skuldrene og sier, kult, det må jeg prøve.

Stikk på Sukker og se på medlemmene. Jeg vil påstå at det i dag er omtrent samme fordeling av mennesker hva attraktivitet angår på disse sidene som det det er i en hvilken som helst annen tilfeldig ansamling av tobeinte sletteaper. Det betyr at det er noen lite attraktive, mange gjennomsnittlige, noen attraktive og noen VELDIG attraktive.

Og her kommer vi til poenget: Grunnen til at mange er skeptiske til nettdating i dag er ikke at de føler "det er for tapere"... det er fordi det virker som om det er umulig å få kontakt med noen man liker!

Jenter opplever å få ganske mange mailer fra stort sett uinteressante gutteprofiler mens de ikke får svar fra de få de faktisk er hypp på å bli kjent med... og gutter har det enda verre! De opplever å sende ut hundrevis av meldinger uten å få svar i det hele tatt, eller at jentene, de gangene de svarer, slutter å skrive med dem etter et par meldinger.

Hvorfor er det slik og hva kan man gjøre med det? Se, det skal jeg forklare dere i de neste delene av denne serien. Inntil da er jeg spent på å høre deres tanker og erfaringer hva nettsjekking angår;)

- Sondre (taper)

8 kommentarer:

 1. Veldig bra, har ønsket en post om dette lenge! En annen ting jeg gjerne skulle hatt litt om er tips til hva man burde snakke med jenter om første gang man treffer de. Helst noe som er litt mer spennede en hvor de kommer fra, hva de gjør etc.

  Flott blogg!

  SvarSlett
 2. Herlig innlegg, gleder meg til del 2 :)

  SvarSlett
 3. @anonym 11.11.57, mener å huske at det var skrevet en post om dette.
  Men intervjuspørsmål kommer man uansett langt med..Om du ikke er en super oppegående person som har peil på alt som skjer av events som festivaler, konserter o.l. En samtale er som en samling av byggeklosser.. du lager klosser av tingene du får vite om personen ala "hvor er du fra" hive inn litt flørting om du vil som "jeg trodde alle fra "insert random by navn" var råne jenter nerder etc.. Og utifra det, vet du at hun er fra et visst sted, og kan bygge deg videre på det, istedenfor å prøve å ramse opp forskjellige temaer..om du vet om jentas interesser, og kan snakke om det, så kommer du langt :)

  SvarSlett
 4. Jentene på Sukker svarer aldri jo.. :(

  SvarSlett
 5. Fantastisk! :)

  SvarSlett
 6. Elsker dette innlegget ;). Jeg har brukt sukker i fire måneder nå, ser på meg selv som en attraktiv jente hvorpå over 8000 personer har vært innom profilen min (nesten litt skummelt også :P). Jeg har kommet i kontakt med flere flotte gutter, men bare møtt fire av de face 2 face.

  Det som derimot gjør at jeg ikke velger å svare de fleste gutter på meldinger, er nr.1: fordi de kommer med uinteressante bemerkninger/har en døll profil/et lass med skrivefeil i sin profil/null bilder på sin profil/maser for mye/virker arrogant/uintelligent.

  Grunnen til at jeg har sluttet å skrive med mange av de jeg har fått kontakt med og skrevet litt frem og tilbake med tidligere, er at sukker byr på mange go'biter, og plutselig møter man på en annen som er MYE bedre både intellektuelt/utseendemessig. Nettsjekking er ganske kynisk og brutal på den måten.

  Årsaken til at jeg har møtt fire menn uten suksess, er fordi at mange menn fremstiller seg selv veldig mye bedre på sukker enn det de egentlig er i virkeligheten - både mtp. utseendet, men også væremåten. Fallhøyden dermed er voldsom stor når man legger ut de absolutt peneste bildene av seg selv fremfor de bildene som gir et mer realistisk inntrykk av en selv, i tillegg er det mange som virker mer avbalansert/selvsikker/trygg skriftlig enn de er muntlig.

  Jeg har igrunnen tenkt å gi opp sukker nå fordi jeg synes det er deilig å treffe menn ansikt til ansikt og heller danne meg et inntrykk av personen på stedet fremfor å bygge meg opp forventninger til et eventuelt møte, for så å se de knust i biter.

  MEN, sukker har hjulpet meg til å kaste meg ut på sjekkearenaen igjen etter bare å ha vært singel i 6 mnd. etter å ha vært i forhold i 10 år. I tillegg har sukker hjulpet meg å bli bedre kjent med meg selv ifh. til hva jeg søker i menn. På den måten er jeg også blitt veldig mye mer sikker på meg selv på denne arenaen når jeg koser meg ute på byen ;).

  Elskverdig blogg, foressten :-D

  SvarSlett
 7. Skal til å kaste meg utpå nettdating selv fremover, ettersom jeg er på reisefot :) Sier ikke nei takk til tips!

  SvarSlett
 8. Til den siste anonyme her..: Mitt tips i forhold til nettdating er å komme seg over på MSN raskest mulig, og ikke la det gå for lenge før man møtes ansikt til ansikt.

  Jeg har møtt folk som virket greie på nett, men såvidt klarte si to ord til meg når vi møttes. -Og jeg har opplevd det motsatte; at folk blir mye mer interessante når du har dem foran deg. På nettet blir det ofte litt vanskeligere å stole på hva noen sier - fordi alt man har er et bilde og et nick.

  Når det gjelder kritikk av nettdating i seg selv, at dette bare er for "tapere", er egentlig et argument alt som behøves: Du møter folk du ellers aldri ville møtt. Så enkelt er det.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...