mandag 1. august 2011

Ekstremisme og sjekking?

Vi har som resten av landet tatt en liten time-out den siste uken... noen ganger er det rett og slett viktigere ting å tenke på enn jenter og sjekking. Men på den andre siden er det viktig å komme tilbake til hverdagen, og som en overgang er det en sak jeg gjerne vil ta opp.

Det skrives og sies mye om ekstremisme for tiden, og vi har tydelig fått demonstrert hvordan denslags tanker har funnet utmerket grobunn på nettet. Lukkede fora hvor meningsfeller kan hause hverandre opp, leve i en "boble" adskilt fra virkeligheten... en "boble" hvor man har mulighet til å skape seg et navn, få venner, bygge en felles identitet og fremfor alt slippe å forholde seg til den virkelige verden som er full av vanskeligheter og nyanser.

Uansett hvilket tema man diskuterer vil det dukke opp ekstremister... slik er det også med sjekking. Så selv om den store majoriteten på fora og diskusjonssteder viet til temaet er herlige, fornuftige mennesker ser vi allikevel at det dukker opp meninger og synspunkter som kan være foruroligende. Joda, det er sant at mange kvinner liker at gutter tar ledelsen og kanskje til og med fremstår dominerende på soverommet... men det betyr IKKE at ALLE jenter liker at du dytter dem opp mot veggen og drar dem i håret!!! Og joda, det stemmer at jenter kan like gutter som ikke lar seg vippe av pinnen selv om de møter litt motstand... men det betyr IKKE at du skal dra dem med inn på nærmeste toalett etter at de har gitt utrykk for å ikke ville snakke mer med deg!!!

Når det dukker opp forestillinger om at hypnose er et virkemiddel man kan bruke på jenter på byen for å få dem interesserte er det grunn til å ta noen skritt tilbake og forsøke å orientere seg litt i virkeligheten.

Fortsett å diskutere sjekking... fortsett å gjøre det du kan for å utvikle deg og nå de målene du har i livet. Fortsett å bruke nettet, det er en utmerket kilde til både informasjon og nye bekjentskaper. Problemene oppstår når det bli den ENESTE kilden, når man begynner å ukritisk sluke det man leser fremfor å ta to skritt tilbake og bruke den sunne fornuften sin.

Og dessuten... for å komme NOEN SOM HELST VEI i retning av å bli flinkere med jenter er sosiale antenner og evnen til å sette seg inn i hva andre tenker alfa og omega.

Ingen av delene tåler isolasjon foran PC-skjermen spesielt godt.

- Sondre

2 kommentarer:

 1. Godt å komme igang nå! Er bare å kjøre framover nå 0330-gutta! ;)

  SvarSlett
 2. Du ordlegger det ikke men antar at du mener ca det samme som meg ut i fra det du skriver. At det hovedsaklig er to former for ekstremisme innenfor sjekking.

  1. De som ikke har sosiale antenner og som ofte hater kvinner pga daarlig suksess med de tidligere i livet.

  Dro en gang paa lair her i Berlin og motte en haug av disse gutta. Virket som de konstant lette etter triks de kunne bruke for aa lure jenter. Samtlige av de hadde veldig daarlig kvinne syn og det var noe rart ved de. Jeg folte at disse gutta var ikke normale naar jeg hadde en vanlig samtale med de, de burde brukt tiden sin paa aa sosialisere fremfor aa sjekke.


  2. De som ofte har sosiale antenner men ikke tenker kritisk / kun folger materiale fra en selv proklamert "guru".

  Disse gutta har jeg aldri mott i virkeligheten men har sett de online paa diverse forum. Og jeg mener selv at "guruene" lider delvis fra dette ogsaa, selv om det er mulig at de bare gir den illusjonen for aa selge boker og kurs.

  Eks, Johnny Soporno har mye bra materiale men han drar ting veldig langt og setter de veldig paa spissen. Hvis man folger det han sier til punkt og prikke saa ender man opp med noen virkelighets fjerne synspunkter hvor alt kommer tilbake til instinkter og steinalder teorier om jegere og samlere.

  Eks 2, David Shade har ogsaa mye bra materiale om sex. Men hvis man folger han helt ut saa ender man opp med en veldig forskrudd syn paa sex og mannlig/kvinnelig seksualitet. Han forguder kvinnelig seksualitet mens han nesten forkaster den mannlige.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...