torsdag 18. august 2011

Hanky Panky

En av mine absolutte favorittserier som har gått på denne jords fjernsyn må jeg innrømme er Californication. Vi snakker her om Hank Moody; en uhelbredelig alkoholiker, en skjørtejeger som ikke trenger å jakte, en skadet sjel som driter i om han ender med juling så lenge han får sagt det han vil, en enslig festløve på jakt etter hans neste flukt fra virkeligheten.
Hanky-Panky er den utemmelige badboyen på vei nedover i livet og er absolutt en person du IKKE vil være. MEN, denne fiktive karakteren(som antageligvis er ganske lik personen som spiller han) er ganske så sjef på mange områder som en kvinnesjarmør.

Selv klarer jeg meg godt uten alt det dramaet og den selvdestruerende, barnslige oppførselen hans. Det er helt klart at karakteren er mer preget av en generell gi faen-holdning som en ødelagt og deprimert, selvskadende kunstner fremfor å være selvsikker(bare se hvor grumsomt sjalu han blir bare Karen nevner et navn som ikke er et jentenavn), men det er fortsatt mye positivt å kunne modellere fra den mannen som en selv kan benytte seg av.


De av dere som ikke har sett serien, se den. Om det ikke er for sjekkingen sin del vil det hvertfall være underholdning å hente der også.
Elementer som er kjekt å legge merke til er:

Stemmebruk.
Hvordan snakker han? Høy stemme, lav stemme, behersket stemme? Snakker han fort som om han er stressa, eller virker han avslappet?

Ansiktsmimikk.
Hvordan bruker han ansiktet sitt? Pleier han gi kvinnene store smil og ivrig, enig nikking, eller ser han på dem som om at han ikke er helt overbevist over at de er noe for han enda?

Hva med kroppsspråket hans?
Virker han avslappet og trygg, eller ville dere si at hans agent Charlie Runkle(som forresten er dritfet på sin egen merkelige måte) er mer avslappet og "cool"?

Hvordan forholder han seg til kvinner generelt? Er han redd for dem, eller virker han glad og interessert i dem?

Er Hank Moody en person som oppfører seg ut i fra omgivelsene sine, eller er det han som definerer omgivelsene rundt seg?


En annen karakter i serien som man kan lære MYE av å observere er en kar vi får se i sesong 4. Ben heter han, en som begynner å date Karen. Se og lær på hvor selvsikkert han oppfører seg og hvordan han håndterer den barnslige oppførselen til Hank, hvordan han hever seg over all bullshiten han får slengt mot seg.

Jenter: Hadde dere datet eller bare hooket opp med en kar som Hank Moody?

Gutter: Kunne dere sett for dere selv som en badboy-flørt som han, eller er han FOR drøy?

- Lars

7 kommentarer:

 1. Elsker hvordan han oppfører seg med kvinner. Han er mest barsnlig og drøy med familien og folk han kjenner, men når det gjelder kvinner han nettopp har møtt er han ganske selvikker, søt og morsom. Det jeg elsker mest med han er at han sjelden mister kontroll og tar ting personlig. Han er avslappet i alle tider selv når den rockestjernen var død eller når han fant ut at Mia hadde ståjelt hans bok og utgitt det som ein egen.

  SvarSlett
 2. http://www.youtube.com/watch?v=zorEMHb3o0Y&playnext=1&list=PL3A4B8EF4271A7580
  http://www.youtube.com/watch?v=hTbTu1vsBIs&playnext=1&list=PL3A4B8EF4271A7580

  SvarSlett
 3. Et eksempel man kan lære mye av! Man trenger ikke like ham... man kan godt være en HELT annen personlighetstype med HELT ANDRE verdier... men benytt anledningen til å lære allikevel!

  SvarSlett
 4. Jeg bare minner om at Hankster er en fiktiv karakter, som åpenbart er kreert av en mann. Jeg er usikker på om jenter faktisk, i virkeligheten altså, ville hukke opp med en sånn fyr. For det første fordi han virker som en sosiopat. For det andre - de damene han finner i serien likner slett ikke på de damene jeg har møtt heller.

  Noen ting er bedre på tv.

  SvarSlett
 5. @Anonym 14:40: Å yessda, jenter ville hooket opp med en sånn fyr i virkeligheten også. Hvis du sliter med å finne jenter som er like pene som i serien så burde du flytte til Oslo. Noe sier meg at du ikke bor her:)

  SvarSlett
 6. Flott mann. Har dere noen andre som er verdt å modellere (helst karakterer i serier)? Har sett Mad Men og liker Don Draper godt, selv om settingen er annerledes enn i dag.

  SvarSlett
 7. @anonym 00.51.
  Ta å sjekk ut serien suits, du skjønner det når du ser det :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...