mandag 15. august 2011

Rekker man fanden lillefingeren, tar han hele hånden


Arne sitter på trikken. Jenta som sitter på setet over han, ser på han og smiler. Hun har med seg en bag, og har tydeligvis vært ute å reist. Arne sitter å lurer på om hun liker han, men tør ikke helt å ta til motet og prate med henne. Derimot ser han at på bagasjen hennes henger det en navnelapp med navnet hennes. Han memorerer navnet og tenker at han får legge henne til på facebook senere. Det er også det første han gjør når han kommer hjem.

Jeg vet at det for mange er helt utenkelig å gjøre som dette, men jeg vet også at det blir gjort hele tiden. Til tross for at det nå når jeg nå skriver det på papir virker helt snodig ut. Og ja, jeg skal innrømme at denne historien med Arne kanskje er satt litt på kanten og presset til det ytterste.

Uansett, hva kommuniserer dette egentlig om Arne?
1. Arne tør ikke ta kontakt når personen faktisk er i nærheten, men over internett er det ikke like skummelt.
2. Arne har mest sannsynlig ikke flust av valgmuligheter.
3. Gjør Arne dette ofte??

Alle regler kan brytes, og selv om jeg faktisk kan se for meg situasjoner der dette kan brytes (om dere for eksempel har en lydtett glassrute mellom dere, men merker at kjemien er superduper), så hører disse til sjeldenhetene.

I tillegg til dette vil jeg belyse en grunn til for ikke å gjøre dette, og den har litt med mitt forrige innlegg å gjøre. "Hva ville James Dean gjort i denne situasjonen?". Selv om det er meget usannsynlig at James Dean i det hele tatt ville tatt trikken (han ville nok kjørt bil) så tror jeg han enten hadde tatt kontakt der og da, eller ikke brydd seg med det i det hele tatt. Tingen er at dersom man fortsetter å oppføre seg som om man har få valgmuligheter og ikke er komfortabel vil også hjernen din tro at det er sånn ting er for deg.Derfor:
- Oppfør deg som om du er fornøyd og komfortabel her og nå, da øker også sannsynligheten for at du en gang kommer til å føle deg fornøyd og komfortabel.


- Andy

6 kommentarer:

 1. XKCD har en veldig bra stripe om akkurat dette med å ta kontakt og hvordan antagelser ikke nødvendigvis stemmer med virkeligheten:

  http://xkcd.com/642/

  :)

  SvarSlett
 2. Den stjeler jeg. TAkk masse!

  SvarSlett
 3. Ack, husker godt aa ha gjort noen slike for naar jeg var yngre. Men var mer at jeg snakka med en venninne av en venn uten aa vise interesse for saa aa prove aa faa nummer / kontakt info gjennom den felles vennen. Fungerte aldri for meg :P

  SvarSlett
 4. Arne går ofte igjen her. Hva med å innføre litt Peder Ås? :)

  SvarSlett
 5. Ah, herlig strekmann stripe! Artig nok tenkte jeg slik før, men realiteten ligger i siste bildet.
  Antakelser og flere antakelser, its BAD FOR YOU!

  SvarSlett
 6. jeg tenker bare.. er det mindre skummelt å: notere navnet, adde henne på face, bli litt kjent, for SÅ møtes - i stedefor å bare ta initiativet og si hei der og da? mye safere å bare ta kontakt med en gang. "det neste møte" blir jo bare førte ganger forverret viss man gjør det via stalker-måten. haha. nå gav jeg meg selv en liten tankevekker!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...