tirsdag 7. juli 2015

Norsk gutt + Pakistansk jente = ?


Klokken er 03:30 og jeg er på vei ut fra utestedet sammen med Anders. Jeg åpner opp telefonen min og ser på nummeret jeg lagret en gang til. Aiza.

En del problemstillinger kommer opp. Hun fortalte at hun var pakistansk. Antageligvis muslim. Med ett går det opp for meg hvor lite jeg egentlig vet om hva muslimske jenter får lov til og ikke. Jeg husket tilbake på barneskolen, hvor jeg inviterte alle i klassen på klassefest. Alle kom, bortsett fra ei jente som var muslim. Hun sa først at hun kanskje kom, men ringte senere og sa at hun ikke kom likevel. Jeg forsto hvorfor.

Men nå hadde jeg altså sjekket opp en pakistansk jente, og avtalt at vi skulle "finne på noe en dag". Hva forventet hun fra meg? Kanskje muslimske jenter bare er ute etter ekteskap? Har de i det hele tatt lov å gifte seg med en hedning? Har de i det hele tatt lov å date en?

Aiza virket interessert på meldingene hun sendte. Vi avtalte å se film hjemme hos henne.


Hjemme i leiligheten til Aiza var det ekstremt ryddig. Stua besto av en gigantisk TV, et glassbord og en skinnsofa.

-Har du lyst på vann? Kom det fra Aiza, som romsterte inne på kjøkkenet.

Jeg satt og funderte på hva hun egentlig forventet av meg. Kanskje hun bare var interessert i å få flere venner? Kanskje hun tok det for gitt at jeg forsto at det uansett ikke kunne bli noe mellom oss, siden hun var muslim? Kanskje jeg hadde misforstått noe fundamentalt? Aiza satte seg ned ved siden av meg med to høye vannglass, drakk fra det ene og ga det andre til meg.

-Værsågod.

Samtalen gikk fra hva hun hadde studert, hvor hun jobbet, fremtidsplaner, og etterhvert inn på bakgrunnshistorien hennes. Hun var født i Pakistan, men bodd i Norge nesten hele livet.

-Er du muslim?

Jeg følte spørsmålet mitt kanskje var teit.

-Ja.

-Men du drikker alkohol og dekker ikke til håret og sånt?

Aiza smilte og ristet på hodet.

-Hva synes foreldrene dine om det?

-Pappa synes ikke så mye om det, men Mamma synes det er greit.

-Hm.. Så du har ganske liberale foreldre da eller?

-Nei, egentlig ikke. De er vel som pakistanske foreldre flest. De fleste jeg kjenner drikker.

Jeg undret på hva som egentlig lå i formuleringen "som pakistanske foreldre flest". Det gikk opp for meg hvor lite jeg egentlig visste om saken.

Jeg holdt rundt henne under hele filmen. Hun luktet godt. Når filmen var ferdig gikk hun frem for å legge DVDen i coveret, og satte seg ned i sofaen igjen. Vi så på hverandre. Jeg vurderte å kysse henne, men var redd for hva som kunne skje hvis jeg prøvde. Det var akkurat som om "vanlige" sosiale koder var tilsidesatt og byttet ut med en hel haug med koder jeg overhode ikke kjente til.

Hun la hodet på armen min.

Jeg så ned på munnen hennes. Strøk henne forsiktig på halsen.

Og kysset.

-Andreas

21 kommentarer:

 1. Skriv mer om sånne temaer, altså sjekking/forhold o.l imellom 2 forskjellige kulturer osv... :)

  SvarSlett
 2. søtt ass :)

  SvarSlett
 3. Du er tøff da!

  Ellers kjenner jeg meg litt igjen; vet egentlig for lite om hva som er lov/ikke lov. Så derfor blir det vel unngått. Interessant though.

  SvarSlett
 4. Nåh... søteste historien ever:)

  SvarSlett
 5. Snakker om et engags tilfelle, men merket da jeg sjekket opp en muslimsk jente at hun stilte annerledes spørsmål enn ikke-muslimske norske jenter. Er bare 20 år, men spørsmålene hun spurte meg i fylla var rettet mot fremtid sammen selvom vi hadde møttes for ti minutter siden. Hennes helt norske venninne fortalte vennene mine at hun ikke kom til å ha sex utenfor ektesakp. Tror dette er vanligere for muslimer, men er nok veldig mange som er like liberale som vanlige norske jenter. Skal også sies at vi klinte og jeg fikk nummetet etter ti minutter, så hun var ikke helt avvisende akkurat.

  SvarSlett
 6. @Anonym 23:56,

  Tror dette kan vaere mye image ogsaa, hun har en rolle hun lever opp til med venninnene. Hvis hun kliner med deg er det fullt mulig at hun gjor mye mer hvis du faar henne alene og hun er sikker paa at du kommer til aa vaere diskre og holde kjeft om det i ettertid.

  Egentlig tror jeg jenter er rimelig like uansett hvor de kommer fra og religion, selv om jeg tror du kanskje maa gaa frem litt annerledes hvis du har med en jente som "maa" holde paa sitt jomfru image.

  Selv tilpasser jeg praten etter hva jeg foler jenta trenger for aa slippe seg los, hvis jeg merker at hun er opptatt av hva andre synes osv saa er det soporno stil sex talk som gjelder + hinte frem om at jeg ikke dommer og ikke forteller andre hva som skjer naar vi er alene.

  Selv om du selvfolgelig skal respektere det hvis hun ikke vil, men det er alltid lov aa prove. Du kan ikke overtale en jente som ikke vil ha sex til aa ha sex, men du kan ofte hjelpe dem aa fjerne noen av de teite "reglene" som samfunnet har paalagt dem.

  SvarSlett
 7. Det som egentlig er interessant er å vite hva som skjedde så? Et kyss er jo ingen bid deal uansett.. Jeg har vært på date med muslimsk jente før, ble klining, tafsing, men døra var stengt på sørpolen.. Opplevde du det samme Andreas eller gikk det hele veien?

  SvarSlett
 8. Jeg har et svakt jente for etniske jenter, kult at du tok opp temaet ;)

  SvarSlett
 9. Som norskpakistansk jente vil jeg bare si at det hadde vært hyggelig om flere sjekket meg opp. Kan bare snakke for meg selv, men jeg er saktens som jenter flest: Glad i gutter, nysgjerrig og litt kåt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kunne tenke meg å møte deg

   Slett
 10. LIker bloggen deres gutter!

  SvarSlett
 11. hva faen jævla idiotisk historie
  ikke bruk pakistanke jenter som et dårlig eksempel

  SvarSlett
  Svar
  1. Lover å ikke bruke pakistanske jenter som dårlig eksempel på noe som helst ;)

   Slett
 12. Hahaha, nydelig innlegg i serien "hvordan starte en diskusjon på en sånn måte at man taper før den har begynt!":)

  SvarSlett
 13. Tull, navnet Aiza er ikke pakistansk. Looser bruk bedre fantasi neste gang du skriver tull og tøys og om dine våte drømmer. Forresten, er ikke det bilder av latino damer ?

  Det var dagens.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Navnet har jeg byttet ut for å anonymisere, men historien er sann. Et mer interessant spørsmål er hvorfor artikkelen provoserer deg?

   Slett
 14. Hei! Mitt navn er Rajan Chelliah, og er programleder i NRK Migrapolis. Vi ønsker å lage et program om dating tvers av kulturer / utfordringer ved dating blant minoritetsjenter eller gutter. Kjenner du noen som godt kunn tenke seg å være med i dette programmet, kan du kontakte meg på e-post: rajan.chelliah@nrk.no eller tlf. 40858566 Takk for hjelpen! Mvh Rajan Chelliah

  SvarSlett
 15. Til deg som fremstår som en navnekjenner: Navnet Aiza er både et pakistansk og et muslimsk navn, skjønt ofte stavet Ayza, ayzah, aisa osv. Hvorfor jeg påstår det... jeg er fra Pakistan og lillesøsteren til en venninne heter Aiza. Den som tviler kan søke det opp, det betyr "den som er edel....". Kjempe fin historie! Pakistanske jenter gjør faktisk mye mer idag enn det som var lov for 15 år siden, men det er fortsatt en lang vei til fullstendig frihet for jentene. Mange av mine bekjente snur seg etter norske menn, det er fakta ;)

  SvarSlett
 16. det er faktisk sant. navnet aiza er et pakistansk navn. faktisk så heter jeg også aiza og jeg er en muslimsk jente fra pakistan.

  SvarSlett
 17. Religion er én ting, sosiale koder noe annet. De henger ikke alltid sammen, og folk er veldig forskjellige på begge deler.

  SvarSlett
 18. Jaja det ser ut som dette har blitt et frihavn for billige og horete pakistanske jenter, noe som man kan finne i drøssevis her i norge. Kulturelt forvirret eller skilt bare å plukke med seg restmaten her ass hihi.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...