tirsdag 2. april 2013

Hvordan absolutt ikke sende sms

En venninne av meg møtte en kar hun likte litt på byen, så hun ga han nummeret sitt. Dagen etter klarte han å ødelegge alle sine sjanser på et nytt møte, bare ved hjelp av en melding:

Hva er det som er så galt med denne meldingen? Vel, det den sier mellom linjene er "meg har du på kroken hvis du vil". Det er ikke nødvendigvis galt dersom du alt er en fyr hun er dritforelska i, en fyr hun tillegger sykt høy verdi; i et slikt tilfelle kunne denne meldingen vært helt på sin plass.

Dersom du er en eller annen kar hun traff på byen, en som kanskje var litt søt men som hun ikke har bestemt seg helt for hva hun synes om, kan en slik melding imidlertid drepe all spenning. Fyren demonstrerer så tydelig at han tillegger jenta ekstremt mye verdi... det er så han formelig logrer gjennom telefonen, for å være litt flåsete.
Det motsatte ville imidlertid også ha vært feil; "Hei! Jeg kan kanskje dra på date med deg til uka men da må du være snill jente!" Der har du en fyr som overkompenserer og prøver altfor hardt. Heller ikke veldig kult.

Hva er riktig? Nøytralt og enkelt. Som så ofte ellers lønner det seg å tenke "hva hadde jeg skrevet dersom denne jenta var en av ti jenter som jeg som jeg forsøker å velge mellom"... da gjør man ofte det riktige helt av seg selv.
- Anders

24 kommentarer:

 1. Hvorfor ødela dét så mye, a? Spørsmålene gir henne jo bare fler alternativer, og alle smileyene viser at han genuint bryr seg, og at han smiler når han stiller dem.

  :)

  ........

  SvarSlett
 2. Spørsmålene gir henne mindre muligheter og dreper all spenning.
  Meldingen kommuniserer "dette gjør jeg aldri, vær så snill å lik meg".
  Det er alt for mye interesse alt for tidlig, samtidig som det krever for mye av henne å møte han.

  SvarSlett
 3. Altfor desperat.

  SvarSlett
 4. Tydeligvis 16 år og Jomfru.. :p

  SvarSlett
 5. Det var i overkant mange smilefjes i den sms'en og...

  SvarSlett
 6. Kan noen gi et eksempel på hva han skulle skrevet i stedet ??

  SvarSlett
 7. Enklest mulig.
  "Kaffe på onsdag?" holder.

  SvarSlett
 8. En ting jeg irriterer meg over når gutter sender meldinger er at de tror jenter digger babyspråk. Og når de legger til "hehe<3" etter hver setning. Ingenting er mer turnoff enn det.

  SvarSlett
 9. Jente92:
  Her i gården er det straighte tekstmeldinger med kun små bokstaver, null tegnsetting med mindre det er nødvendig, tilnærmet aldri smileys og Gud forby gutter som bruker disse datahjertene.

  SvarSlett
 10. Enten så syns man smileys sender gode signaler, eller så syns man det blir litt mye. Hadde jeg fått denne meldinga hadde jeg tenkt at han er usikker på om jeg misforstår han, så han slenger på en smiley for å utheve at han er "snill". Unødvendig. Jeg hadde sagt ja til den her:

  "Hei! Har tenkt meg ut i morgen, ta ei pils?" Enelt og grait.

  SvarSlett
 11. Jeg er blitt så glad i Kort og konsist jeg :) Laidback er kult ;)

  SvarSlett
 12. Hahaha, Andy<3<3<3

  Helt enig imegafon. Han hadde aldri brukt så mange smileys i en melding til kompisen sin. Det er kanskje DEN mest klassiske sjekkefeilen, å begynne å oppføre seg på en annen måte rundt jenter man liker. Moro at det også skjer på sms.

  SvarSlett
 13. Jenter er ikke mye bedre... en gang fikk jeg en melding som var så kryptisk at jeg måtte spørre min lillesøster om hun kunne oversette den. Men hun forsto den heller ikke.

  SvarSlett
 14. :p evt :P (usikker på hvordan den skrives) bør i EN HVER anledning unngås da dette kommuniserer usikkerhet rundt setningen forut. "Blir du med å tar en kaffe onsdag? :P" = Jeg er ikke helt sikker på om du er hypp på å ta en kaffe på onsdag, så jeg slenger på en teit animasjon for å påpeke det.

  SvarSlett
 15. Enighet. Den er smileyens versjon av å ikke tørre å holde på spenning, for å bruke GV-teori;)

  SvarSlett
 16. Pleier ikke å sende mld. Legger ut bilde på facebook med location. Da dukker som regel vedkommende opp.

  SvarSlett
 17. Kan dere skrive noe om hva man gjør hvis man har bæsja på leggen og skrevet fyllamelding til en man liker?

  Kom til skade for å gjøre det til en jeg snakket med på byen. Tror han er litt betatt av meg, men jeg drepte nok all spenning med den fyllameldingen.

  Vi vanker på de samme utestedene. Hvordan skal jeg forholde meg til han neste gang jeg ser han på byen?

  SvarSlett
 18. Anonym16:04 04.04.13:

  Virkelig? Det er ingen fasit noen kan fortelle deg.. Hele innstillingen din i spørsmålstillingen lyser jo at du allerede har tatt tapet på forskudd. Slapp av, ta det kult og fortsett som før.

  SvarSlett
 19. Ser ut som du er jente fra spørsmålet ditt, anonym... still det på usminket.no isteden. Funker ikke helt likt for jenter som for gutter:)

  SvarSlett
 20. Elsker å få meldinger med maaaaasse smilefjes :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) Spesielt om fyren i tillegg setter et ;) etter en liten pikant hentydning...... sukk <3 <3

  SvarSlett
 21. Ironiske smilefjes er noe helt annet;)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...