fredag 4. november 2011

Ti tips for effektiv sjekking på fest

I forrige podcast snakket vi om sjekking på fest eller vorspiel.

Dette er en egen setting med litt andre "regler" enn de andre arenaene man kan møte jenter på, som f.eks. byen. Det er FORVENTET at man hilser på og prater med de man ikke kjenner fra før, ingen har lov til å være avvisende eller kjip dersom man forsøker å innlede en samtale og man har allerede felles kjente og en felles referanseramme... mange synes dette gjør "fest" til en av de beste stedene å treffe en potensiell partner på. Når vi sier "fest" mener vi fest og vorspiel i regi av venner, men også fest på jobben, julebord, middag og samling i baren etter et kurs eller en konferanse... alle disse situasjonene deler de overnevnte egenskapene.

I podcasten babler vi i vei, så derfor tenkte jeg det kunne passe å følge opp med en litt mer strukturert artikkel om disse situasjonene. Derfor; her er ti tips om hvordan man sjekker på fest! Som vanlig skriver jeg fra et gutte-perspektiv, men de fleste av tipsene funker like bra for jenter.

1 - tenk networking!
Et av hovedproblemene med fest som sjekkearena er at det har en tendens til å bli altfor lenge mellom de "gode" festene, altså de hvor det kommer mange jenter/gutter (pick your flavour) du ikke kjenner fra før. Dersom du liker å treffe jenter på fest er det smart å gjøre en innsats for å øke antallet av slike fester... og det finnes noen smarte måter å gjøre dette på. En av dem er å bli flinkere til å arrangere ting selv, og til å invitere mange mennesker... som Andy var inne på i podcasten har dette en tendens til å medføre at du får mange invitasjoner tilbake også. En annen smart idé er å bli kjent med andre som er på samme mission som deg... forumet vårt er et utmerket sted å gjøre dette på. Gå sammen, lag en "fest-ring" hvor dere sørger for å arrangere fester på tur og invitere jenter dere kjenner med beskjed om at de bare kan ta med seg venninner. Dersom dere alle er aktive på byen, nettet, og evt. dagtid gir denne strategien ofte svært gode resultater... for hver nye jente du blir kjent med er det kanskje ti potensielle venninner for kompisene dine, og vica versa. Det er også mange andre fordeler med denne strategien... dere får vekselvis utnyttet den positive effekten av å sjekke på fester som dere selv arrangerer og dere får mulighet til å hype hverandre til jentene dere tar med.

Det å utvide omgangskretsen sin og treffe nye folk man liker av begge kjønn er i det hele tatt en utmerket idé... en ny guttekompis betyr også, foruten en ny kul fyr å henge med, mange potensielle nye jente-bekjentskaper. En ny jentekompis betyr, foruten at det er moro og lærerikt å ha jenter som kompiser, en haug med potensielle venninner du kan fifle og fofle med.

2 - ha en "hilse-strategi"
Som vi snakket om i podcasten lønner det seg, dersom festen ikke er veldig liten, å vent litt med å hilse på alle som er der. Vær den som tar initiativ til å hilse... hils på de du kjenner fra før, de som er i umiddelbar nærhet og den som har festen... men spar de andre til senere. Det gir de du ikke har hilst på en mulighet til å bli litt nysgjerrig på deg... og det gir deg en grunn til å starte samtaler med hvem du vil utover festen. Du kan når som helst hilse på enkeltpersoner... eller stille deg opp i en gruppe, se på ansiktet til den som prater, smile og introdusere deg når det blir en passende pause i samtalen (mao; vær litt laidback, ikka bras inn og avbryt alt som foregår bare for å hilse). Denne strategien gir deg dessuten mulighet til å time hilsingen din litt bedre; hvis det er noen av jentene du liker spesielt godt kan det lønne seg ekstra mye å vente med å hilse til det er en ledig plass i sofaen ved siden av henne, i forhold til å hilse på henne mens hun passerer deg i gangen på vei til toalettet.

3 - få frem viktig informasjon raskt
"Hvem kjenner du her?" er et spørsmål som det er greit å stille tidlig. Da vil man ofte finne ut hva statusen hennes er, hvem som er gode venner/venninner osv. Som Andy sa i podcasten: da slipper du å prate i en time med en jente bare for å finne ut at hun har kjæreste! Men for all del; selv om hun er der med kjæresten sin så er det både hyggelig og smart å prate litt med henne. Hils på kjæresten også... dersom de er kule kan du være ditt supersjarmerende jeg og prate nok med dem til at det blir naturlig å adde dem på Face og så invitere dem neste gang du skal ha fest. Lær deg å tenke noen skritt lengre frem... til sammen kjenner de massevis av single jenter som du kan treffe down the line. Du er ikke bare på fest for å treffe jenter... du er der for å treffe nye kule venner også, husk det! Vær sjarmerende og hyggelig mot alle du prater med... det betyr i praksis å oppføre deg som om du har høy verdi (bra klesstil, bra kroppsspråk, selvsikker oppførsel uten å være klyse) SAMTIDIG som du gir tydelig utrykk for at du synes den du prater med er interessant og kul. Det er INGENTING vi mennesker elsker mer enn kule folk som vi føler synes vi er kule tilbake.

4 - velg deg en "type"
Skal du være han utadvendte som snakker høyt og mye og gjør mye ut av seg? Eller skal du være han mystiske, laidbacke fyren? Begge deler er bra alternativer som gir deg mye ekstra verdi dersom du gjør "rollen" riktig... så velg den som passer best til personligheten din. Dersom du går for den første er det viktig å ikke overdrive så du blir slitsom eller rar... dersom du går for den siste er det viktig at oppførsel, kroppsspråk og klær utstråler nok verdi til at du faktisk blir kul og mystisk og ikke Viggo Venneløs.

5 - tenk over posisjon
Mange synes en plass med andre på alle kanter er bedre enn en plass på enden av bordet/sofaen. Det er lettere å starte flere samtaler og vanskeligere å falle ut. Dersom man kjører "mystisk og spennende"-strategien kan imidlertid et hjørne med en annen person hvor dere diskuterer noe dere synes er kjempeinteressant være like bra... ofte vil jentene komme til deg for å introdusere seg. Dersom du står og snakker, så prøv å være den som står med ryggen mot veggen... som regel vil de andre da samle seg rundt deg, og du blir litt ekstra kul;)

6 - sørg for å ha det GØY
Det MEST ødeleggende du kan gjøre på fest, utover å bli dritings og oppføre deg som en tulling, er å ikke ha det gøy. Andre legger merke til det, og vi vil helst være en del av "de som har det gøy" mens vi unngår "de som har det kjedelig". Så derfor - sørg for å snakke om ting du faktisk interesserer deg for. Gjør noe du liker. Finn noen nye å hilse på. Ikke sitt der med øllen i fanget og kikk rundt deg. Om nødvendig, så finn frem telefonen og spill et spill du digger... annenhver tur-spill som trivial pursuit kan man også involvere andre i.

7 - klesstil klesstil klesstil!!!
På en tilfeldig fest er det som regel relativt få av guttene som har noe i nærheten av bra klesstil... de har en tendens til å enten ikke skjønne noe eller til å prøve altfor hardt og bli douchy. Det betyr at det er lett å skille seg positivt ut på dette området. Å optimalisere klesstil er grunnleggende for all sjekking, så også på fest.

8 - isoler!
Det er alltid positivt å få med deg jenta du er interessert i på tomannshånd... "bli med ut å røyke!" er et alternativ, en annen klassiker er å vente til man kommer inn på noe som begge er engasjert over å prate om for så å spontant dra henne med til et stillere sted for å diskutere videre. Dersom du holder festen kan du dessuten vise henne noe, lære henne noe på gitar, dare henne til å tulleringe på hos naboen, whatever.

9 - skap en "boble"!
Finn ting du og jenta du liker har til felles, og ting dere kan være "mot de andre" om... gjør en prank på noen, opprett intern humor, lag et rollespill. Dette er generelt en bra sjekke-strategi, og den fungerer ofte ekstra bra på fest siden man har god tid sammen og en del felles referanser.

10 - ikke gå amok med klining!
Sørg for å flørte og bygge spenning når du prater med jenta/jenter på festen... som vanlig er dette alfa og omega for sjekking. Men ligg unna fjortis-style klin-o-rama! Jo mer dere kliner på fest/byen, jo mer går spenningen ut av ting... det er morsommere å holde spenningen oppe, kanskje kline litt på et rom hvor ingen andre seg det og så gå ut på festen og late som ingen ting mens man har en liten hemmelighet sammen.

-Sondre

3 kommentarer:

  1. Dette passa perfekt! For i mårra skal jeg på fææst!

    SvarSlett
  2. Veldig hjelpsom liste! Har dere et eksempel på punkt 9, hva kunne vært en av tingene man er "mot de andre" om, eller hva slags prank man skal dra?

    SvarSlett
  3. Vi nevnte musikken på festen som et eksempel... hva man drikker kunne det f.eks. også vært, dersom dere f.eks. drikker vin og alle de andre drikker øl. Men det er viktig å finne noe som passer i samtalen, man kan ikke gå inn med en rigid plan om hva det skal være... slapp av, bruk tipsene i smalltalk-artikkelen, og dersom dere har noe til felles kommer mulighetene til å presentere seg:)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...