torsdag 26. mars 2015

Hvor i **** kan man treffe jenter?!!

Vi gjentar det igjen og igjen her på bloggen... hemmeligheten bak det å være flink med jenter er OVERFLODSMENTALITET. En reell følelse av at man har mange muligheter man kan velge i på jentefronten, og at det stadig vil åpne seg nye! Man KAN rett og slett ikke leve i en tilværelse hvor det å treffe en jente er noe som skjer en eller to ganger i året, leve med en følelse av at jenter er en knapphetsressurs man innerst inne tviler på at man kommer til å få tak i, og samtidig forvente å gjøre en bra jobb de få gangene man får en mulighet... resultatet blir nemlig så altfor ofte at man ender med å oppføre seg på ødeleggende måter når det virkelig gjelder.

Man prøver for hardt å imponere eller være morsom, man fremstår desperat eller tør ikke ta initiativ, man tør ikke flørte, man blir kjempenervøs og skaper ubehagelig stemning, man oppfører seg usikkert og utiltrekkende eller overdrevent cocky og klysete... man leser sjekketriks eller rutiner på internett og gjennomfører dem uten å ta to skritt tilbake, bruke den sunne fornuften sin og tenke "hmm, er det jeg sier nå egentlig normalt å si? Hvordan ville JEG reagert hvis noen sa noe slikt til meg?"

For å bli flinkere med jenter er det sentralt at "Den Store Årlige Sjansen" erstattes med en livsstil hvor man opplever bedre odds. For all del, strategier og teknikk er viktig; det å lære seg å ta initiativ, klare å prate med heite, fremmede jenter uten å bli rar, desperat eller påtrengende, lære seg å subkommunisere fremfor å verbalisere, lære å flørte og bygge spenning, ha gode strategier for å ta ting videre... alt er nødvendige byggestener.

Men ingen av delene er verdt mye hvis man ikke aner HVOR man kan treffe jenter! Gjør man ikke det vil man hverken få mulighet til å øve på alle disse tingene som det er viktig å lære seg eller dra nytte av den psykologiske fordelen som følelse av overflod er.

I det følgende skal vi derfor se litt på de ulike arenaene hvor man kan komme i kontakt med det motsatte kjønn. Vi pleier å operere med fire stykker; denne inndelingen er naturlig fordi disse fire har hvert sitt "regelsett" og hver sine fordeler og ulemper.

1) Byen
Med "byen" mener vi utesteder eller fester som er åpne for allmenheten og hvor man oppholder seg på kveldstid. Du er der kanskje med noen du kjenner, men jentene du er interessert i er ukjente for deg og finnes rundt om i lokalet, gjerne sammen med folk de kjenner fra før. Det er ofte alkohol inne i bildet, og det kan være høy musikk.

"Byen" er en setting hvor det er relativt akseptert å ta kontakt med fremmede... svært mange av de som er på byen, både gutter og jenter, er der fordi de har lyst til å treffe noen. De innrømmer det kanskje ikke hvis du spør dem... men det er det de egentlig vil. Byen er også den settingen hvor det er mest akseptert å gå fort frem... man kan møte noen og kline etter svært kort tid, og man kan bli med hverandre hjem samme kveld. Mulighetene for å "øve" er også bra... man kan prate med mange på kort tid, og både ansiktet ditt og det du har sagt og gjort er som regel glemt dagen etterpå dersom ting ikke går bra.

Byen er imidlertid litt skummel også... den er nemlig også en setting hvor jenter har "lov" til å være ganske kjipe og avvisende. "Han sjekkefyren"... "Han som prøvde seg på meg på byen"... "han drita karen som begynte å snøvle til meg"... han er det LOV å være kjip mot!

En del gutter prater sjelden eller aldri med fremmede jenter på byen... en del legger seg på en linje hvor de godt kan prate med en jente dersom det oppstår en tilfeldig situasjon hvor de føler det er trygt å si noe, og da gjerne hvis jenta sier noe først eller dersom hun smiler til ham. Hvorvidt de da tør å flørte og tar ting videre er imidlertid en annen sak. En del gutter løser problemet ved å drikke seg dritings og klå på alle til de finner noen som ikke slår.

Gullstandarden for bysjekking (uten at vi skal gjøre dette om til en artikkel om det tekniske) er nok å være en kar som er ute for å ha det gøy med kompisene sine, men som aktivt tar kontakt med jenter når han ser at det ville være passende... og da på en så hyggelig, sympatisk og sjarmerende måte at jenta ikke har "lov" til å avvise. Han vet forskjellen på flørting og en vennskaplig samtale, og er flink til å skape spenning. Han har erfaring nok til raskt å se om jenta er hypp eller ikke; er hun det tar han ting effektivt videre, hvis ikke avslutter han samtalen før ting blir kleint. Han vet at selv om det ikke ble suksess med denne jenta har han gjennom å stå i lokalet å prate med henne økt nysgjerrigheten til de andre jentene litt, og ikke lenge etter har han funnet en ny å prate med.

2) Sosial sirkel
Den sosiale sirkelen din er omgangskretsen; venner, venners venner og kolleger. Dere møtes på vors, fest, seminar, tilstelning, jobb, skole eller i en annen situasjon som er lukket for tilfeldige mennesker men åpen for dere.

Den sosiale sirkelen er på en måte veldig trygg. Det er ikke bare akseptert men praktisk talt FORVENTET at du hilser på de du ikke kjenner fra før, og det er EKSTREMT lite lov å være avisende... hvis du begynner å prate med en jente MÅ hun bruke litt tid på deg, og hun har ihvertfall ikke lov til å være kjip. Det å treffe noen i den sosiale sirkelen er kanskje også den mest "normale" måten å finne en kjæreste på. Imidlertid er det også slik at fallhøyden og potensialet for kleinhet er ganske stort; menneskene i den sosiale sirkelen blir man stort sett nødt til å se igjen, og dere har felles kjente som kan sladre osv.

På grunn av at den sosiale sirkelen virker så trygg er det mange gutter som satser nærmest utelukkende på den når det gjelder å finne en kjæreste. Det er imidlertid to hovedproblemer å peke på... det første har med tilgang på nye mennesker å gjøre. Det kan nemlig gå ganske så lang tid mellom hver gang man befinner seg på en tilstelning hvor det er en interessant jente. Nok en gang er man nødt til å være litt aktiv; man må rett og slett jobbe for bli kjent med flere mennesker, arrangere ting selv og invitere, kanskje til og med lage en deal med noen kompiser om at dere jevnlig skal ha fester hvor dere inviterer jenter dere har møtt siden sist og får dem til å ta med venninner. Det andre hovedproblemet er at den sosiale sirkelen stiller krav til smoothet; du må klare å småflørte for så å ta initiativ i små skritt av gangen og se om hun er med... uten å verbalisere interessen din! "Men du, jeg liker deg veldig godt..." og "Men du, har du lyst til å finne på noe en gang?" må erstattes med mer subtile og underforståtte tiltak. Detter er forsåvidt alltid den riktige måten å gjøre ting på utifra et perspektiv hvor man ønsker å skape spenning... men det er ekstra viktig i sosiale sirkler fordi man da kan unngå å si noe rett ut slik at ting blir kleint etterpå ved en eventuell strike-out.

3) Nettet
Nett-dating er, for de som får det til, den raskeste og enkleste veien til overflod. Det er en måte å møtes på som har blitt mer og mer akseptert; for dagens ungdom er det å være sosial på nett blitt en naturlig del av tilværelsen, og det er nok de færreste single jenter under 25 som ikke er eller på et eller annet tidspunkt har vært på en datingside. De (både gutter og jenter) som sliter litt med det motsatte kjønn er nok de eneste som fremdeles er veldig redde for å prøve nett-dating; de vet innerst inne at de ikke har draget, og ironisk nok fører det til at de overkompenserer og tar avstand fra det hele. "Nett-dating da, det er lite teit liksom!"... akkurat som de forsåvidt gjør med alle andre former for sjekking hvor det er en mulighet for å bli avvist ("Gå bort til fremmede jenter på byen... det er lite desperat liksom!")

Den store fordelen med nett-dating er at man med lite investering av tid kan treffe MANGE jenter... og man har en utømmelig kilde av nye som kommer til hele tiden. Ulempen er at ting blir litt hit and miss... man må forvente å treffe et par stykker før man finner en som man liker i virkeligheten. For å gjøre utellingen så bra som mulig er det viktig å gå inn for å finne ut mer om personen før man møtes, be om å få se flere bilder hvis vedkommende har få av dem, eller bare fra en vinkel, spørre konkret for å få innblikk i personlighetstrekk eller andre opplysninger som har betydning for deg. Å gjøre datene så enkle som mulig og ha dem i nærheten av der du bor er også smart hvis du får det til... da har du valget mellom å dra en unnskyldning og stikke etter en halvtime hvis ting ikke funker, evt. dra videre og kanskje tom. hjem til deg hvis ting går bra.

Nett-dating er et spill med to "omganger"... første omgang er, sammenlignet med andre former for sjekking, en temmelig ukomplisert affære fordi det er så få ting å spille på. Bilder og tekst... that's it. Bildene blir derfor SVÆRT viktige; du må være så kjekk som mulig uten at du går over grensen og ikke ligner på deg selv, du må kommunisere tiltrekkende personlighetstrekk og unngå det motsatte, og du må klare å bygge et tiltrekkende "image". NORMAL og SYMPATISK er viktige stikkord som ofte syndes mot, her som i andre former for sjekking. Profilteksten må støtte opp under det overnevnte og spesielt utbrodere på personlighetssiden... kommunikasjonen på meldinger dreier seg så om å bli kjent og finne ut ting man lurer på om den andre, samt om å bekrefte at vedkommende ikke er gæærn.

4) Dagtid
Dagtidssjekking dreier seg om å ta kontakt med fremmede jenter på offentlige steder mens sola er oppe og ingen er påvirket av alkohol, og i Norge er denslags regnet for å være en ekstremsport. I andre deler av verden er det imidlertid ganske dagligdags. Hva gjør du når du ser en eller annen sleazy gresk kelner prate med jenter på gata i syden... irriterer deg sånn som de fleste andre gjør? Sitter der og er sur mens han får alle damene? Eller sier du "helvete heller, hvis den svette hårballen kan gjøre det så kan jaggumeg jeg og?;)"

Det dreier seg nemlig om TRENING... er du oppvokst med en forståelse av at denslags er skummelt og unormalt og vanskelig, så BLIR det skummelt og unormalt og vanskelig. "Syden" er imidlertid et særtilfelle hva normer for oppførsel angår, så på gata i Norge trenger man å tone ting ned noen hakk. Stikkordene er som vanlig "normal" og "sympatisk", og flørting må holdes på et lett nivå. Du KAN IKKE være "sjekkefyren" på dagtid... men du kan godt være litt sjenert og dermed "søt". Mer om dagtidssjekking kan du høre i denne podcasten.


Det var altså de fire arenaene; alle setteinger hvor man kan møte jenter kan grupperes inn under en av dem. Det VIRKELIGE trikset handler dog om å kombinere dem; satse litt på alle sammen. Da får man en synergieffekt i den forstand at det å prate med jenter på byen gir deg øvelse som du kan bruke når u skal på nett-date, det å vite at du skal på nett-date i neste uke gjør det lettere å slappe av og får overflodsfølelse som hjelper deg når du prater med jenter på byen. Det å treffe jenter i de andre sammenhengene gjør at du får mange potensielle venninner av dem som du kan invitere på fest eller vors... og kompisene dine kan gjøre det samme ovenfor deg.

Resultatet er en tilværelse hvor det å treffe nye, interessante jenter er noe som skjer jevnlig... og det er, som nevnt, det beste grunnlaget for å bli flinkere.

- Sondre

15 kommentarer:

 1. Meget, meget bra innlegg. takk igjen! når kommer boken?

  SvarSlett
 2. Haha, tatt ut av sammenheng låter ting som at man skal være på en måte som ikke gir jenta "lov" til å være avvisende helt sykt. Som dere skriver, kan byen være en håpløs situasjon, fordi så mange ANDRE gutter er så grusomme. Derfor kan jenter være sure og avvisende selv om dere er aldri så hyggelige og sjarmerende, og som regel vil det å insistere gjøre det enda verre.

  Og hva slags råd skal man få ut av det? Kanskje en holdningskampanje er på sin plass: slutt å oppføre dere som griser på byen, så kanskje blir jentene hyggeligere. Dermed slipper de andre gutta å drikke så mye, og det blir enda færre grusomme griser på byen. Kanskje det kunne blitt en dominoeffekt? Spre ordet!

  Eventuelt bare gå ut, og ta alt som det kommer :)

  SvarSlett
 3. Selma: det du skriver gir ingen mening. "Eventuelt bare gå ut, og ta alt som det kommer :)" er nok hovedgrunnen til at mange gutter går alene hjem fra byen uten noen nye telefonnummer.

  Den holdningskampanjen din er sikkert bra, men jenter som avviser en sympatisk, snill, sjarmerende og noenlunde edru fyr på byn er mest sannsynlig ikke verdt å legge noe energi ned i. Hun sier mye om seg selv hvis hun er konstant sur ute på byn. Derfor vil de fleste gutter av høy standard løpe raskt og langt bort fra slike sure kvinnfolk. Vi har tross alt ingen problemer med å finne ei jente som er snill og hyggelig.

  SvarSlett
 4. Fantastisk innlegg!

  Selma: Hæ?

  SvarSlett
 5. Haha, temmelig vanskelig å finne mening i det første avsnittet der ja...

  Den holdningskampanjen er halvveis ment som en spøk, byen er byen, og jeg er ganske glad i å drikke meg usjarmerende full selv. Bare husk på at jenter ikke alltid er på byen for å treffe random fremmede gutter! Om man er med venninner og faktisk har lyst til det, kan man av og til avvise sjarmerende, sympatiske gutter som du beskriver. Da er det ganske kjipt å få slengt etter seg at man er sur! Det betyr bare at det ikke er kvelden, da har ikke fyren gjort noe galt, og ikke jenta heller.

  SvarSlett
 6. til selma: er enig i at man blir irritert over plagsomme og overfulle gutter,ok,men hvis det kommer en hyggelig og halvveis edru fyr bort så ikke døm han pga de(n) forrige fyren(e):...:-)

  SvarSlett
 7. Tatt ut av sammenhengen kan man få det meste til å høres sykt ut, Selma:) Og glad du er enig i at det å være en sympatisk og normal fyr er sentralt!

  Resten: Takk for d:)

  SvarSlett
 8. Så enig, man kan ikke låse seg i en jente, man virker desperat, og klenge-te, ikke akkurat en bra egenskap.

  SvarSlett
 9. Kanskje feil post å kommentere på, men har et spørsmål.
  Har nettopp sett på Crazy, stupid, love med Ryan Gosling, og må si jeg liker veldig hvordan Ryan er kledd i denne filmen. Burde man være i en viss alder for å kle seg sånn, og utesteder dette er mer akseptert? Hva tenker dere om det han sier med å være "better than the gap" ?
  Takk

  SvarSlett
 10. Det med jenter som avviser hardt på byen... Der merker jeg en stor forskjell fra Norge til Tyskland (der jeg bor).

  Når jeg er i Norge virker det som folk er veldig stressa siden de har så lite tid, sjekking må skje fort og effektivt. Personlig synes jeg guttene i Norge er veldig aggressive på sjekkinga og jentene mye mer direkte med sine avvisninger enn her i Tyskland.

  Her nede drar folk ut på byen så tidlig som 20:00 og blir gjerne til 06:00, det gir masse tid og et veldig avslappet sjekke miljø. Jeg har sjeldent blitt avvist her nede når jeg prøver å initiere en samtale og har aldri opplevd en skikkelig hard avvisning her.

  Så jeg tror at i stede for å legge skylda på guttene for å være usympatiske jævler som trenger en holdningsendring tror jeg vi burde se på hvordan miljøet i Norge fungerer. Mer tid ute = mer avslappa gutter og mindre avvisende jenter.

  SvarSlett
 11. Nonym, ikke sett filmen... har du en link med bilde?:)

  SvarSlett
 12. http://www.imdb.com/title/tt1570728/

  Kjekk mann hjelper 40-year old virgin, i et nøtteskall.

  SvarSlett
 13. noen som vil ha det gøy her?

  SvarSlett
 14. Bra blogg. Jeg sliter litt med hva jeg skal si jeg. Jeg har vært ute på byen mang en gang, snakker med kvinnfolk, men det stopper liksom med det. Hvor fort kan man begynne å eskalere med en kvinne? Etter dere har snakket i 2-3 minutter blir det feil?

  SvarSlett
 15. jeg er en mann på 54 år som søker en dame, jeg er jomfru

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...