onsdag 10. juli 2013

Holder vennene dine deg tilbake?

Vennegjengen vi vokser opp i former oss mer enn vi tror... dette er kanskje spesielt sant når det kommer til sjekking og forholdet til det motsatte kjønn.

I dette innlegget skal jeg beskrive den typiske "ondartede kompisgjengen"... kompisgjengen som holder holder hverandre tilbake og ødelegger for hverandre uten at de egentlig forstår det selv. Vi snakker typisk om en gjeng gutter hvor ingen eller få er spesielt frempå med damene... en gjeng hvor det å gå bort til en fremmed jente er noe man rett og slett ikke gjør. Gjengen har ofte en rekke typiske holdninger og tendenser:

De snakker ofte dritt om jenter, er raskt ute mer merkelapper som stygg og horete

De andre sørger for å rakke ned på jenta de få gangene en av dem får noe på gang

De andre er raskt ute med å latterliggjøre dersom en av dem prøver seg på en jente og ting ikke går veien

De andre er raskt ute med å latterliggjøre dersom en av dem forsøker å forandre seg eller endre noe ved seg selv

De er sinte på jenter, på samfunnet, på andre gutter... generelt sinte, egentlig


De er dømmende ovenfor mennesker som mener noe annet enn dem selv


 Så sitter de altså der, rundt bordet sitt med hver sin øl, og snakker sannsynligvis om dataspill, biler, fotball, film eller musikk. Ingen har draget, men alle har bygget opp høye krav til jenter... dersom de skulle rote med en som ikke er pen nok kommer de nemlig til å få høre det fra kompisene sine med en gang! Gjennom alle år har de rakket ned på vanlige jenter for ikke å være pene nok, mest for å forsvare seg selv.

Hvis jeg bare later som om ingen er pene nok for meg er det jeg som avviser... jeg vil heller være han som aldri har damer fordi han har høye krav enn han som aldri har damer fordi han ikke har draget. Og hvis jeg rakker ned på dama som er forelska i kompisen min slipper jeg å føle med dårligere enn han fordi ingen er forelska i meg.

Høye krav og få valgmuligheter... det er en vanskelig kombinasjon og en ond sirkel. Alle vet innerst inne at de ikke er fornøyde med tilværelsen, men de holder hverandre i et jerngrep.

Løsningen? Kom deg ut. Utvid horisonten din. Du trenger ikke dumpe vennene dine, men skaff deg noen nye. Begynn å henge med gutter som hooker opp med jenter på regelmessig basis.

Du vil bli overrasket over hvor forskjellig mentaliteten din kan bli når du henger med mennesker som tenker annerledes enn det du er vant til.

12 kommentarer:

 1. Feminist (22)03.04.2011, 16:53

  Kjenner meg veldig igjen i dette innlegget. Både som jente i jentegjengen (om gutter) og som eneste jente i guttegjengen.

  SvarSlett
 2. Helt enig.. Tror dette (desverre) er fryktelig normalt blant guttegjenger i dag. Merker det selv veldig godt fordi jeg ikke tilhører en bestemt gjeng men henger med mange forskjellige personer og gjenger og da blir forskjellen mellom dem ekstremt tydelig.
  Men det gikk lang tid før jeg selv innså hvor mye innvirkning dette hadde på meg, man blir på en måte litt hjernevasket..

  SvarSlett
 3. Jenter er ganske flinke til å komme med nedsettende spydigheter de og assa:-O Utrolig nok

  SvarSlett
 4. Kjenner meg utrolig mye igjen her.

  SvarSlett
 5. Er mye dårlige tendenser i enkelte jentegjenger også, Ananas... og som så ofte ellers når man snakker om gutter og jenter er det en del som er likt og en del som ikke er det. Men akkurat dette innlegget skulle handle om perspektivet sett fra en guttegjeng sin side:)

  Pedro, det skumle med slik gjengmentalitet er at man blir dratt inn. Jeg har selv sittet der og rakka ned på dama som var forelska i kompisen min fordi jeg innerst inne var snurt over at han hadde noen som var forelska i ham og jeg ikke hadde det. Helvete heller, vi er kompiser, vi skal hjelpe hverandre frem, ikke holde hverandre tilbake!

  SvarSlett
 6. Bra skrevet. Jeg er del av en vennegjeng som alltid har rakket ned på de "populære" guttene (jenter også). Men ved tilfeldigheter ble jeg kjent med noen av disse og det var fete/positive/inkluderende folk som oppførte seg som folk du vil henge med. Null ego og ikke i det hele tatt som vi hadde forestilt oss. Men etterhvert så røk jo etterhvert som mine negative sider kom fram. Ikke ha noe å tilby tilbake.

  Så spørmålet er hvordan endre på dette og komme opp på det nivået? Hvordan få noen som har ting på "line" til å henge med deg?

  Johannes

  SvarSlett
 7. Les boka om selvsikkerhet som ligger på www.godevibber.no, Johannes... denne er til god hjelp ang. det å identifisere ødeleggende ting man gjør, ting som får en til å virke dust, usikker eller usympatisk. Du formulerer deg som om du føler du er på et lavere nivå enn andre og at du må gjøre noe for å få dem til å like deg... det er ALDRI riktig, det er snarer slik at folk som føler det slik i sine forsøk på å gjøre ting for at andre skal like dem ender med å støte dem fra seg. Det riktige er å bare slappe av, identifisere alt det man gjør for å imponere og få andre til å like seg vekk og så ta det bort. Bare være en laidback, nøytral fyr som er hyggelig uten å være desp:)

  SvarSlett
 8. Har selv opplevd venner rakke ned på ei jeg holdt på meg, hjalp lite på den mikroskopiske selvsikkerheten min på den tiden. Er et par år siden da. Nå gjør de ikke det lenger, enten fordi de har blitt bedre eller fordi de ikke tør å holde meg nede.

  Alle vennene mine er par, så det er en god miks av både gutter og jenter. Jeg er da den eneste single i vennegjengen, og har vært det stort sett hele tiden. Kommer likevel ikke i kontakt med jenter igjennom venner, fordi det er guttene som holder oss sammen. Jentene har nesten ikke jentevenner som blir inkludert. vennene mine går også ekstremt sjelden ut på utesteder.

  Synes jeg har gode venner, men de er ikke behjelpelige når det gjelder å få kontakt med jenter... Derfor hjelper jeg nå meg selv, men tar det bare som en utfordring.

  SvarSlett
 9. Klassisk situasjon; folk som er i forhold er EKSTREMT dårlige til å tenke på de single vennene sine, på å fikse fester og invitere single jenter og single gutter osv... egentlig litt rart, selv om jeg er akkurat sånn selv når jeg tenker meg om. Løsningen: kom deg på forumet vårt og bli kjent med noen av kara der. De treffer massevis av jenter, og de jentene har venninner som du kan bli kjent med;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg regner med du mener det lukkete forumet? På det åpne så ser jeg at det veldig sjeldent avtales treff etc utenom Bergen. Har fulgt med på forumet i snart to år.

   Slett
 10. Har allerede bruker på forumet (samme som navnet over) ;)
  Jeg tok kontakt med noen gamle bekjente, og begynt å gå ut med min kusine. Det er bare for å slippe å gå ut alene, forventer ikke råd eller hjelp. Akkurat nå så vil jeg prøve selv, og jeg merker konstant forbedring.
  Kan kanskje vurdere å henge med noen på forumet hvis jeg føler jeg stopper opp :)

  SvarSlett
 11. Jepp, det lukkede forumet er mer organisert og vi vil øke innsatsen for å organisere det ytterligere i tiden som kommer. Mange smarte tiltak på vei for å gjøre det lettere å bli kjent med andre:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...