søndag 30. juni 2013

Min elskede tør ikke slå opp!

Spørsmål fra jente:

"Jeg er forelsket i noen som har like følelser for meg... Men han tørr ikke slå opp med kjæresten. Han vil vi skal kysse, men jeg vil ikke gjøre noe før han har slått opp med henne. Hjelp!!!"

Hei Jente!

Jeg skal fatte meg i korthet, for dette dilemmaet krever egentlig ikke så mye diskusjon i mine øyne. "Tør ikke slå opp med kjæresten"... se, der burde alarmbjellene begynne å ringe. Tenk litt etter... blir du ikke litt sint når du tenker på at han vil holde deg på gress samtidig som han er sammen med en annen dame?! På at han "ikke tør" å slå opp selv om han sier at han har følelser for deg?

Kjenn litt på det sinnet, let etter det om nødvendig, og bruk det til å ta kontroll over denne situasjonen. Kom deg ut, meld deg på Sukker, treff andre gutter... kanskje finner du en du liker bedre, kanskje blir typen du er forelska i nervøs slik at han får ut fingeren og slår opp med hun han er sammen med... i begge tilfeller vinner du. Hvis du derimot sitter og venter på ham og aksepterer unnskyldningen om at han "ikke tør å slå opp" kommer du til å posisjonere deg perfekt for mange vonde måneder med null kontroll og heartbreak.

Problemet her er at hjernen din har lyst til å gjøre det motsatte av det som er smart og logisk. Den har lyst til å tenke på vedkommende hele tiden og til å vise vedkommende hvor glad du er i ham ved å sitte og vente tålmodig, til å akseptere det tøyset han driver med her. Den finner til og med gode grunner til at du skal gjøre det, grunner til at du ikke skal høre på råd fra vennene dine, fra meg eller fra andre (for jeg tipper de gir deg det samme rådet alle sammen). "De vet ikke hvordan det er å VIRKELIG være forelska... når man er det har man ikke noe valg!"

Eh... jo. Du har alltid et valg. Ikke hør på hjernen din. Slutt å lure deg selv og tør å gjøre det du vet er smartest.

- Sondre (leser fra fasiten)

2 kommentarer:

  1. Sååå sant, så sant... Den beste måten og komme over en er tross alt så enkel som og møte andre.. :)

    SvarSlett
  2. kan dere prate om meditasjon på neste podcast?

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...