tirsdag 13. mai 2014

En liten funfact om Tinder

På under et år har Tinder blitt en big deal når det kommer til nettdating, også i Norge.  Jeg koser meg selvsagt glugg ihjel med å forske på fenomenet; jeg prater med både gutter og jenter om erfaringene de har, og jeg gjør eksperimenter med profiler for å lære mer. Noen ganger oppdager jeg artige, små detaljer; for eksempel kan det synes som om matching-algoritmen til Tinder belønner deg for ta det litt rolig med swipinga. Jo flere jenter du swiper deg gjennom hver dag, jo lengre går det mellom hver gang appen viser deg profilen til en jente som alt har likt deg. Disse profilene er jo spesielt interessante, siden de gir deg en umiddelbar match når du trykker på dem. Statistisk sett kan det også virke som om sjansen for å få til en date er større dersom jenta liker deg først, men det har jeg ikke noe solid belegg for å hevde ennå, så den diskusjonen får vi ta en annen gang.

Banebrytende kunnskap? Kanskje ikke. Artig funfact som kanskje til og med har en liten praktisk betydning? Definitivt. Og takk til deg som satte meg på sporet av fenomenet, du vet hvem du er;)

7 kommentarer:

 1. føler at det ikke er så banebrytende med tinder, siden ingen gidder å svare tilbake :(

  SvarSlett
 2. Ved å restarte app'en på telefonen kommer de som allerede har likt deg opp først i køen. Enklere enn å sveipe saktere..

  SvarSlett
 3. Har den "gamle" nett-dating boken, er den nye såpass oppdatert på Tinder at den er verdt å bruke pengene på?

  SvarSlett
 4. Det dårlig tidsbruk å vurdere alle profilene "grundig" før man trykker like/ikke like. Det er mer lønnsomt å trykke "like" på alle, for deretter å vurdere de man allered HAR matchet med.

  Det med å ta det rolig med sveipinga stemmer ikke helt. Poenget er at det skjer MOTSATT vei også. Hvis du trykker liker på alle, vil du kommer kjappere opp i deres kø. Da er sjansen for at de matcher med deg åpenbart høyere.

  SvarSlett
 5. Når noen liker deg, så vil de dukke opp først når du åpner appen. Lenger tid du går uten å åpne appen, jo flere jenter rekker å like deg, slik at du vil få flere matcher på rad når du endelig kjører i gang. Forutsett at du liker de første som kommer opp. Ofte vil de være jenter du anser som "mindre attraktive" enn deg selv, og når du ikke liker jenta, så blir det ikke match, selv om hun liker deg. Det er også forklaringen på hvorfor Kaizer opplever bedre resultater ved å like alle.

  SvarSlett
 6. Dette temaet er jo ganske teoretisk, og kunnskap om det er ikke særlig relevant for hvor gode mathcer man får (der er det som vanlig bilder, bilder og bilder som er stikkordene:) Allekevel synes jeg det er moro å diskutere, og setter pris på at dere er flere som synes det, så takk for alle kommentarene! Jeg tror det er viktig å ha med seg at Tinder pusser på algoritmen sin hele tiden. De har noen overordnede mål (som at folk skal oppleve å treffe mest mulig interessante mennesker der), og forsøker hele tiden å optimalisere ift. dette. Å endre appen så de som har likt en ikke hoper seg opp i begynnelsen av køen hvis man har vært lenge borte, eller så man ikke må bla igjennom en masse folk fra det stedet man nettopp har dratt fra før man kommere til det stedet hvor man er når man reiser, er to endringer jeg vet de har snakket om å gjennomføre.

  SvarSlett
 7. Er det noen av dere som har prøvd den nye appen til Sukker? Den har lik funksjon som Tinder, men denne er langt fra bra nok ennå. Masse feil, og bildene henger igjen på skjermen som sukkerlake.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...