torsdag 22. november 2012

Et ganske typisk spørsmål

Jeg var på en fest for en stund siden. Dagen etterpå la en jente på skolen min som var der meg til på facebook. Jeg hadde aldri snakket med henne, men tenkte hun bare la meg til siden vi gikk på samme skole . Noen uker senere tok jeg kontakt på facebook når jeg kjedet meg. Vi diskuterte noe musikk da vi trener på samme sted og musikken som var der var temmelig dårlig. Etter denne lille episoden begynte vi å snakke litt på facebook i ettertid. Samtalene var ikke så store, men de gikk lett. Noen ganger tok hun iniativ til samtaler, andre ganger jeg. Helt utav det blå sa hun en dag at hun hadde drømt om meg (som starten på en samtale). Jeg ble riktig nok litt forbauset fordi jeg rett og slett synes det er rart å bare si sånt til en du ikke kjenner. Jeg prøvde å virke litt "cool" og spurte om drømmen og litt. Uansett luktet jeg interesse fra hennes side.

Jeg tenkte å følge rådet jeg hadde lest en tid tilbake med å ikke snakke for mye på facebook, da stemningen ofte blir rar og klein når man møtes face to face. Dette er også av egen erfaring og ikke bare noe jeg hadde lest når jeg tenker meg om. Tenkte å heller snakke med henne når vi trente sammen. Problemet var at vi aldri møttes på treningssenteret.

Nå, kanskje en og en halv måned etter "drøm-episoden" er det lite snakking på facebook. Jeg tar så og si alltid iniativet til chatter, samtidig som jeg prøver å ikke snakke for mye eller mase. Sitter her og tenker at jeg kanskje har ødelagt sjangsen min selv uten å ha prøvd skikkelig. Føler liksom også at kanskje hun vil jeg skal ta initiativ hele tiden slik at hun får en slags "bekreftelse" på at jeg er interessert, siden jeg har tatt det litt chill med snakkingen på facebook.

Forventer ikke at du kan fortelle meg om sjangsen er der eller ikke, eller om den noen sinne har vært der, men håper på at du kan komme med et råd eller to om hvordan jeg kan prøve å få kontakt i virkeligheten, og ikke bare facebook. - Arne (18)


Wow, dette er en klassiker; en variant av gode, gamle "Gutt treffer jente, de får en bra tone, tiden går uten at noen gjør noe for å bevege forholdet videre til neste nivå og det ender med vennskap eller at ting bare koker ut i kålen."

Jenta i historien addet altså Arne på Face, til tross for at de ikke hadde pratet sammen... da er det ikke helt usannsynlig at hun kanskje er litt hypp. Jeg ville ihvertfall sjekket om hun samtidig hadde addet mange andre som var på samme fest... hvis ikke tenker jeg ihvertfall sannsynligheten er stor for at hun liker Arne. Uansett; hvorvidt man fikk kontakt på denne måten, møttes på byen, på skolen eller på loppemarked spiller ingen rolle... veien videre handler uansett om å:

1) Øke flørtingen mellom dere
2) Skape fysisk kontakt

Kommer man seg ikke videre på denne veien blir man lett stående i stampe, og luften går ut av det som engang var av spenning. Det blir "kleint", som Arne sier selv... eller man ender med å bare bli venner


Jenta synes ofte hun har tatt masse initiativ og sendt et signal bare ved å adde deg på Facebook. I denne historien virker det heller ikke usannsynlig at hun også forsøkte å flørte ved å si hun hadde drømt om ham... sannsynligheten for at hun føler hun har gjort sitt og at det er Arne sin tur til å ta neste skritt er nok stor. Generelt flørter mange jenter nemlig slik:

1) Vise små tegn på interesse
2) Satse på at gutten gjør resten av arbeidet

Som gutt er du derfor ofte nødt til å ta ledelsen for at noe skal skje!


Et av problemene til vår venn her er at han er for tilbakeholden med initiativ og at han ikke har noen plan (utover å satse på å støte på henne på treningssenteret). Dette er ganske typisk; tanken er liksom "tilbringe så mye tid som mulig rundt henne og håpe at noe skjer"! Det er ikke optimalt; man bør ha en klar strategi helt frem til "målstreken", for å være litt vulgær.

Hvorfor er det en litt dårlig plan å satse på å møtes på treningssenteret? Vel, først og fremst fordi hvorvidt man møtes eller ikke er helt opptil tilfeldighetene. Og dersom vår venn nå hadde møtt jenta der, hva hadde skjedd? De hadde pratet litt, og så hadde det mest sannsynlig blitt "men jeg må trene litt til jeg... eh, jepp, vi prates!" Dette hadde mest sannsynlig ikke tatt forholdet noe videre... det hadde, akkurat som det å prate på Face i det evige, blitt et sidespor. Neste skritt er jo å komme i en setting hvor man har tid og mulighet til å flørte og etterhvert eskalere fysisk! Det har man ikke egentlig på treningssenteret. For all del... han kunne invitert henne med på noe når de møttes der, men dette kunne han like gjerne gjort i en chat på Face. "Møte henne på en fest" eller på byen ville også være alternativer som mange satser på, men de er bare litt bedre slik jeg ser det, siden man lett blir utsatt for distraksjoner og konkurranse. Det beste er å finne på noe one on one.

Dersom jeg hadde vært i denne situasjonen hadde jeg brukt en av mine yndlingsstrategier; den egner seg spesielt godt på jenter man går på skole med eller jobber med, slik tilfellet er her. I kanskje den andre samtalen (ja, så tidlig!) hadde jeg begynt å prate om en film som går på kino:

"Ah, sett traileren til den nye [insert name her]-filmen ell? Så sykt kul ut!"

Så hadde jeg snakket med henne i et par minutter om denne filmen, kino eller noe annet som hadde med saken å gjøre... så hadde jeg, nærmest i en bisetning, sagt:

"Tenkte å se den til uka forresten, bare å joine hvis du vil."

Poenget her er at jeg snakker om filmen fordi jeg er interessert i den og så, nærmest for å være høflig, tilbyr henne å være med... dette er noe helt annet enn å spørre "men du, vil du være med på kino en dag?". Du ser forskjellen, ikke sant? Dersom hun er interessert vil hun stort sett alltid svare ja eller foreslå en annen dato/aktivitet... gjør hun ikke det kan du faktisk være rimelig sikker på at hun ikke er hypp. Da kan du evt. si "OK, men vi andre bestiller biletter i kveld, så da er det for sent å angre!"... så virker det som om dere var en gjeng som skulle og du bare spurte for å være høflig.

Når dere møtes før kino gir du henne en klem... dere setter dere i setene, krangler f.eks. litt om armlenet på tull (øke flørtingen, remember?). Etter filmen forelår du på nytt noe du har lyst til helt spontant: "Sulten jeg, bli med å spis noe a!" er et eksempel. (Du har selvsagt sørget for å velge en forestilling som ikke begynner så sent at det blir uaktuelt å finne på noe etterpå... du har en plan, ikke sant?) Her vil jeg som regel forsøke finne på noe som fører til at vi drar hjem til meg... "Jeg har grandis, vi kan stikke og spise den!" f.eks. Andre "påskudd" funker like bra, f.eks. vise henne noe, spille et spill, se en serie, whatever. Poenget er uansett at dersom hun blir med på dette også kan du være helt sikker på at hun er hypp, og samtidig har dere kommet dere til en setting hvor det er naturlig å begynne med fysisk eskalering (som du kan lese mer om i boken om flørting)

Dette er et eksempel på måten jeg gjør ting på... hvis vi sammenligner ser vi at hovedforskjellen er at jeg tar initiativ til å eskalere forholdet til noe mer enn prat og vennskap mye raskere enn vår venn i innlegget over gjør, og at jeg har en helt konkret plan i hodet for hvordan jeg skal komme i mål. Samtidig gjør jeg dette (ihvertfall i følsomme situasjoner som med kollegaer/studiekamerater osv) på en måte som har den fordelen at jeg ikke kan beskyldes for å "ha prøvd meg" i ettertid. Dette er som sagt spesielt for tilfeller hvor jenta er en man jobber med, går på skole med eller lignende... hadde det vært en jente jeg f.eks. hadde møtt på byen hadde jeg nok heller gjort det enkelt og spurt "hypp på å drikke litt vin og skravle en dag/se en film en dag/whatever? Jeg kan XXXdag og YYYdag:)"

Det å ikke ta initiativ, samt det å ikke ha noen plan for hva man skal gjøre når man treffer en jente man liker, er typiske årsaker til at gutter ender opp ulykkelig avstandsforelset i jenter som bare ser på dem som venner... husk, det er alltid bedre å ta initiativ enn å ikke gjøre det, selv om initiativet er klønete og lite smooth. Vær raskt på, og sørg for raskt å finne ut om det er muligheter eller ikke... bruk regelen om at dersom hun ikke blir med på det du foreslår, og heller ikke foreslår en annen dato/aktivitet selv, så er hun sannsynligvis ikke interessert. Jeg sier det igjen, for dette er VIKTIG:

Dersom hun ikke blir med på det du foreslår, og heller ikke foreslår en annen dato/aktivitet selv, så er hun sannsynligvis ikke interessert!

Forsøk til nød en gang til om et par uker, men etter dette kan du bare glemme henne og bevege deg videre... UANSETT hva hun har sagt, UANSETT hvilke signaler du føler du har fått om at hun er interessert. Dersom alle hadde fulgt denne regelen slavisk hadde det vært betraktlig mye mindre ulykkelig kjærlighet her i verden!

- Sondre

12 kommentarer:

 1. Da kan du evt. si "OK, men vi andre bestiller biletter i kveld, så da er det for sent å angre!"... så virker det som om dere var en gjeng som skulle og du bare spurte for å være høflig.

  Grei "Unnskyldning" når det gjelder damer på arbeidsplass eller egen skole, men hva om man har null felles venner? Blir ikke det da litt rart å skulle invitere henne med av ren høflighet eller er denne like gyldig da og?

  SvarSlett
 2. Veldig bra post, me like.

  SvarSlett
 3. Den "unnskyldningen" av anonym synes jeg det er dumt å bruke av erfaring. Sa det en gang som jeg fikk beskjed om at hun ikke var sikker på om hun hadde mulighet, og når hun da ringer meg 1 time srnere og sier hun kan bli med at hun ikke skulle møte venninna måtte jeg ringe og få med flere og da blir man jo ikke alene, og det er vanlig hvis man ikke har felles venner at hun da vill ta med noen.

  SvarSlett
 4. Kjære anonym, du kunne jo bare sagt at dere hadde avlyst, men at dere to kunne gå å se den :)
  Denne artikkelen skulle vært pensum for ALLE gutter. Jeg er sikker på at de aller fleste gutter har skuffet mange jenter ved å ikke ta initativ, og så enkelt som beskrevet ovenfor kan det faktisk gjøres.

  SvarSlett
 5. Liker IKKE at du skriver kino-framgangsmåten din Sondre... Jeg kommer til å vegre meg mot å bruke den i framtiden nå ;)

  SvarSlett
 6. Anynom fra øverst der.

  Følgende scenario:
  Meg: Skal se Løvenes Konge på kino neste uke, bare å joine om du vil :)
  Hun: Nei, er litt usikker/Nei, tror jeg ikke kan.
  Meg: Okey, men vi andre bestiller billetter i kveld. Så da er det for sent å angre!
  Hun: "Vi andre"? Hvem andre?
  Meg: Eh. Noen venner DU IKKE KJENNER I DET HELE TATT. WIERD.

  Whats up here, man? Tror det er lurest å ikke bruke den "vi andre bestiller" i situasjoner hvor dere egentlig ikke kjenner felles venner altså. Hvorfor ta med en jente du nesten ikke kjenner på kino med andre venner når DU skal bli kjent med HENNE. Men tror artikkelforfatteren her egentlig mener jenter med felles venner, so we're all clear brah.

  SvarSlett
 7. "Hun: "Vi andre"? Hvem andre?
  Meg: Eh. Noen venner DU IKKE KJENNER I DET HELE TATT. WIERD."

  Hvorfor blir det weird? De fleste oppegaaende personer liker aa mote nye mennesker. Du kan like gjerne si,

  "Noen venner av meg. Jeg vet de ville likt deg siden du er saa og jeg tror du ville likt de ogsaa"

  Personlig inviterer jeg nye folk til aa bli med meg og vennene mine i parken aa grille hele tiden. Hvis jeg moter jenter (eller gutter) jeg liker, uansett om jeg har lyst til aa ha sex med de eller ikke, saa inviterer jeg de ofte med paa grilling.

  Vennene mine som jeg allerede har setter pris paa det fordi de faar mote nye personer og de jeg tar med setter pris paa det av samme grunn. Jeg sorger alltid for at de jeg har med meg ikke blir utenfor og gir dem nok oppmerksomhet og introduksjoner til at de har det goy (en god mulighet til aa demonstrere at du er en fet kar).

  Det viser faktisk mange positive kvaliteter (bla. sosial verdi som det ble snakket om i forrige post her paa bloggen) aa introdusere folk for hverandre. Du viser at du er en sosial kar som har venner og at du har sosial IQ nok til aa introdusere de for hverandre.

  Det blir bare weird hvis du gjor det weird.

  @Anonym post nummer 3,

  "når hun da ringer meg 1 time srnere og sier hun kan bli med at hun ikke skulle møte venninna måtte jeg ringe og få med flere"

  Hvorfor? Bare mot opp alene og hvis hun spor om det kan du enten si at de andre meldte seg av i siste liten. Eller du kan bare vaere aerlig.

  "Ahh det var bare en unnskyldning, jeg har lyst til aa bli bedre kjent med deg siden jeg liker deg og tenkte siden vi sammen saa kunne det bli merkelig hvis du ikke var interessert og jeg spurte deg ut."

  Dette vil ikke ha noen storre innvirkning paa forholdet deres hvis hun liker deg (bortsett fra at naa vet hun at du liker henne) og hvis hun ikke liker deg (men ble med kun for aa se en film) saa vet hun hvor du staar slik at hun kan trekke seg unna hvis hun ikke er interessert.

  For eller siden maa du vise interesse for aa sjekke om hun liker deg ogsaa og det er ingen garantier for at forholdet deres kan gaa tilbake til slik det var for du viste interesse. Saa like greit aa bare faa det ut med en gang slik at dere ikke kaster bort tiden deres naar dere ikke er ute etter det samme.

  Win-win kaller jeg det.

  SvarSlett
 8. Jeg trodde jeg hadde gjort det helt klart i innlegget, men dette trengte tydeligvis litt mer oppklaring!

  Denne "luremetoden" er noe jeg anbefaler i situasjoner hvor det kan bli kleint etterpå dersom hun ikke vil, aka hvis dere jobber sammen, går på skole sammen eller må treffes daglig av annen årsak. I andre tilfeller bare spør jeg om jenta vil ta en kaffe en dag/se en film en dag/whatever, slik jeg skriver i innlegget.

  Det å si "OK, men vi andre bestiller biletter i kveld så da er det for sent å angre" eller noe lignende er noe man sier ETTER at hun har gitt negativ respons på invitasjonen, og bare i de tilfellene hun gjør det!

  DU: Tenkte se den en dag til uka btw, bare å joine hvis du vil

  (Her presiserer du ikke dag... dersom hun sier "jeg er opptatt hele uka" kan du være rimelig sikker på at hun ikke er hypp. Hvis hun er hypp spør hun vanligvis...)

  Hun: Når da?

  Du: Onsdagish?

  (Hvis hun nå sier hun ikke er sikker på onsdag/ikke kan på onsdag foreslår du en annen dag)

  Hun: Åh, er ikke helt sikker på onsdag, mulig jeg skal XXX...

  Du: OK, torsdag eller søndag da?

  (Dersom hun nå ikke kan noen av dagene, og heller ikke selv tar initiativ til å si at dere kan se den i neste uke isteden, så er hun mest sannsynlig ikke interessert. NÅ er det på tide å komme med)

  Du: OK, men vi andre tenkte bestille biletter i kveld, så da blir det for sent å angre.

  Premissen er at du har en løs plan om å se den til uka, du har kanskje pratet løst om å gjøre det med noen andre men ikke gjort noen avtale ennå.

  Dersom jenta plutselig ombestemmer seg og kan allikevel (hvilket ikke burde skje, siden "er ikke sikker på om jeg kan da" børe møtes med forsøk på å finne annen dag og ikke tolkes som avslag helt umiddelbart, se over) spiller det ingen rolle om du alt har sagt at dere skulle bestille biletter i kveld! Bare si, OK, møtes på Klingenberg halv åtte da... hvis hun er interessert er hun bare glad for at det ikke er noen andre der! Mest sannsynlig kommer hun ikke til å spørre engang. Det er ihvertfall dust å ringe rundt for å få med noen!

  Det er litt som når man tar et nummer og sier "men du, jeg skal ha vors til neste helg, gi meg nummeret ditt så inviterer jeg deg"... du kan utmerket godt aldri invitere på vors og heller få til en date, dersom hun er interessert kommer hun aldri til å spørre om det, hun er bare glad for å få muligheten til å finne på noe med deg. Og dersom hun ikke er interessert ligger feilen lenger tilbake enn til måten du spurte om nummeret på!

  SvarSlett
 9. Vet ikke hva reglene for å kommentere her, men jeg er jente - er det lov?

  Ble nettopp """utsatt""" for dette greiene her du skriver, Sondre, for et par uker siden.
  (Ordrett)
  Og selv om jeg snakka det bort og var generelt en uinteressert bitch - er det faktisk en annen mulighet her.
  Jeg var livredd! Herregud, jeg er femogtjue og livredd for hva som skal skje. Jeg liker jo fyren, men allikevel aner jeg ikke hvordan han er eller hvordan vi kan være sammen.
  Jeg tror det hele bare skjedde alt for fort i forhold til hvor godt (eller mangel på) vi kjente hverandre.

  Så, kjære Sondre, vet at du spesialiserer deg på å gi råd til gutter - men hva i helvete skal jeg gjøre nå?

  SvarSlett
 10. Resirkulering av innlegg? ;)
  Uansett, hva om jenta takker nei til kino fordi hun tror hun blir bedt på en date av en fyr hun kun ser på som en venn?
  Og når han da langer ut med den der "Vi andre bestiller ikveld"-greia viser at det kun var for høflighetens skyld, ombestemmer hun seg og vil bli med likevel, som en venn.
  Men, det er jo ingen andre som er med på kino, så plutselig er hun ufrivillig på en date alikevel.

  SvarSlett
 11. Badevott: det ville da være kjempebra! Du hadde klart å få en sjanse til å sjarmere henne på tomannshånd! Kan godt hende det ikke går, men sjansen er ihvertfall større enn hvis du ikke hadde fått henne med på date i det hele tatt:)

  SvarSlett
 12. Bare at jeg er jenta ;) Og jeg tror jeg ville følt meg litt tatt på senga..
  Men selvfølgelig, kan godt være jeg hadde latt meg sjarmere også, man vet aldri:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...