fredag 16. november 2012

Gratis datingsider: hvilken er best?

Det finnes mange gratis datingsider, men er de egentlig noe å satse på? I denne artikkelen skal vi gå igjennom noen kjennetegn som kan hjelpe deg å identifisere de datingsidene som er bra.

1) Ligg unna sider som henvender seg til menn
Datingsider fungerer litt som utesteder; hemmeligheten bak suksess er å få de pene jentene til å komme dit. Klarer man det faller resten av klientellet på plass av seg selv.

Datingsider som hovedsaklig henvender seg til menn i markedsføringen sin (se skrekkeksempel over) er derfor ALDRI noe å satse på. De er som regel enten drevet av mennsker som ikke forstår hvordan datingsider fungerer eller av svindlere som stadig oppretter nye sider som de legger minimalt med arbeid i. Du ser det hvis du legger merke til det; alle de kjente, store datingsidene vinkler mesteparten av markedsføringen sin mot jenter.

Legg også merke til hvordan siden er utformet; sider som tiltaler jenter har pent design og som regel et navn som IKKE har ordene dating, sjekking eller sex i seg. Det blir for plumpt og voldsomt for de fleste jenter; gutter kan gjerne møte jenter på "nettdatingsiden.no" eller "pulenett.com", men jenter foretrekker navn som er mer subtile og romantiske. Nok en gang, legg merke til at de store datingsidene har slike subtile navn, og at de mest suksessfulle gjerne er de som har navn som er ganske langt unna ord som "dating" og "sjekking" men som allikevel har en romantisk undertone.

Ligg spesielt unna sider som antyder at hensikten er å møtes for "uforpliktende" eller "erotiske" møter. De fleste jenter foretrekker at denslags skjer på en måte som gjør at de kan si til seg selv at "det bare ble sånn" eller at det "utviklet seg naturlig"... de ønsker IKKE å gå inn på en datingside som averterer spesielt med muligheter for uforpliktende treff!!! Det er litt som på byen; du må si "Bli med på nachspiel?", og så må det som evt. følger "bare skje". Dersom du sier "Bli med å pule?" er sjansen for å få med deg jenta ganske dårlig selv om hun egentlig vil; det å gå med på denslags premisser får henne til å føle seg slutty og ukomfortabel. Resultatet er at datingsider som sikter seg inn på sex og uforpliktende møter i all hovedsak tiltaler menn; på disse sidene vil du ofte finne åtte hundre karer som har bilde av pikken sin, en del par hvor han har presset på for å annonsere etter en jente til trekant og et par damer som er klin gærne.

Datingsider som tiltaler pene jenter har dessuten ofte funksjoner som gjør at man kan sperre og luke ut uaktuelle beilere (siden det å bli spamma med ekle og irriterende meldinger fra menn med dårlige profiler er et reelt problem for attraktive jenter på datingsider).

Obs obs: Ta også en kikk på artiklene eller rådene som blir gitt på siden, dersom det er slike; hvis disse i hovedsak henvender seg til menn er det et veldig dårlig tegn.

2) Ikke la deg lure av bildene av kvinnelige medlemmer
De fleste datingsider viser deg bilder av kvinnelige medlemmer på forsiden. Ikke la deg lure; det er lett å opprette en nettside med en masse falske, inaktive profiler hvor bildene er stjålet fra gamle, døde nettsamfunn som Myspace. Mange av de kvinnelige profilene tilhører også ofte prostituerte eller kvinner fra afrika, østeuropa eller asia som ser etter vestlige ektemenn. Det er ikke uvanlig at bakmennene bak slike datingsider også har en finger med i prostitusjon eller "ekteskapsbyråer" i den tredje verden, og så bruker disse kontaktene til å fylle opp de nye "datingsidene" sine med kvinnelige medlemmer slik at de kan lokke menn til å melde seg inn.

Nok en gang: se på hvorvidt siden er utformet og satt opp slik at den kan tiltale kvinner, ikke la deg lure av at den kan vise til "mange kvinnelige medlemmer". Det faktum at den reklamerer med dette er i seg selv nok til å gi mistanke om at siden er dårlig. De bra sidene har skjønt at det er kvinner de må markedsføre seg mot.

3) "Gratis" betyr ikke gratis
Tenk litt over det; hvorfor i alle dager skulle noen gidde å opprette en gratis nettdatingside? For å være greie?

Det er tre måter å tjene penger på datingsider på: svindelprosjekter (se over), medlemsavgift eller masse reklame på siden. Det sistnevnte vil gjøre at siden virker billig, irriterende og lite pen å se på, og man vil derfor ofte ende opp med å skyte seg selv i foten. Når gratis datingsider som ikke er svindelprosjekter allikevel eksisterer er det som regel kun av én årsak: siden forsøker å bygge seg opp til å bli stor nok til å kunne kreve medlemsavgift.


Hvordan skal vi konkludere? Vel, det er bare å innse at det ikke finnes noe forjettet land på internett hvor menn kan melde seg inn gratis, skrive noen linjer om seg selv, laste opp et tilfeldig bilde og så bli nedrent av supermodeller. Og det tror jeg egentlig du vet innerst inne.

På den andre siden er det veldig mulig for de fleste vanlige gutter å bruke nettet til å møte massevis av kvalitetsdamer, vanlige norske jenter som prøver seg på nett fordi "alle venninnene deres gjør det" og fordi de er lei av sleazy typer på byen. Dersom du kan litt om nettdating har du en stor fordel; de fleste gutter gjør en veldig dårlig jobb med å fremstille seg selv bra på datingsidene, de vet ikke hva jenter tiltrekkes av og de gidder ikke legge ned den innsatsen som skal til for å lage en bra profil. Konkurransen er altså laber, og det er lett å skille seg ut i positiv retning dersom du vet hvordan det skal gjøres; 0330.no er et bra sted å begynne i den anledning, her finner du f.eks. artikler om hvordan du bør velge ut de beste bildene.

For å finne de bra jentene må man imidlertid også forstå hvor de er. Og beklager; det er ikke hovedsaklig på de gratis datingsidene. I Norge er det ett navn som har blitt synonymt med nettdating, i den grad at jenter ikke lenger snakker om at de "driver med nettdating"; de snakker om at de "er på Sukker". Sukker har, litt som Finn.no, på grunn av smart markedsføring klart å bli den klart beste siden i Norge, ihvertfall slik situasjonen er nå. Sider som Match og Møteplassen lurker på andreplass, men når ikke helt opp.

For all del; det er ikke umulig å treffe jenter på de gratis sidene, og de er jo tross alt gratis, så du har lite annet å tape enn tid. Se isåfall etter sider som har de kjennetegnene vi har beskrevet over. Men det er ikke sånn at jenter på gratis datingsider er lettere å sjekke opp enn jentene på Sukker; du trenger fremdeles en bra profil. Når alt kommer til alt er det med nettdating som med alt annet her i verden: det er samsvar mellom resultater og innsats.

- Sondre (ingen kredittkort nødvendig)

2 kommentarer:

  1. Hvis man har en god profil,hvor vanlig er det at pene jenter kontakter deg på nettdatingsider?

    Hva er typisk gode meldinger å sende førstegangen til jenter på nettdating?

    SvarSlett
  2. Ganske vanlig, men med noen forbehold; dersom man virker litt utilgjengelig, gir et inntrykk som f.eks. "kjekk, kul og kresen", kan man oppleve at mange jenter som egentlig er interesserte ikke tør sende melding og således få ganske få meldinger fra jenter selv om man har en god profil. Disse jentene vil imidlertid svare dersom du sender melding først. Svarprosent hos jenter man selv sender melding til er derfor et bedre mål på hvor effektiv profilen er enn antallet jenter som sender melding til deg.

    "Hei! Jeg heter XXX:)" er en bra start. Hvorvidt hun er interessert vil avhenge av profilen din med hovedvekt på bildene, så lenge du ikke skriver noe i meldingen som virker direkte ødeleggende (skryter, prøver for hardt å være kul eller morsom eller tøff osv.)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...