lørdag 14. april 2012

Sammenligner du deg med andre menn?

Selv om jenta liker deg nå, så kan det jo komme en annen kar med mer muskler, mer penger, mer status, mer hår på hodet, høyere, mer sjarm, mer "game", kjekkere, penere og kulere og ta henne fra deg?

Hun sier at hun liker at du får henne til å le, at hun setter pris på at du er så morsom å være sammen med. Greit nok det, men hva om hun møter en som er morsommere enn deg da? En som er enda morsommere å være sammen med? Stikker hun av da eller, siden det er det hun liker med deg? 

Alle slike tanker kommer av knapphetstankegang. Løsningen er overflodsmentalitet.

Det vil ALLTID finnes noen som er flinkere enn deg i ALLE ting. Det vil alltid finnes en eller annen kar som har større muskler enn deg, en annen kar vil være morsommere, Johnny Depp vil alltid være kjekkere enn deg, og George Clooney vil alltid ha mere sjarm. Men spørsmålet du må stille deg er: Gjør det noe?

Selv om Johnny Depp er penere enn deg, så er det garantert andre kvaliteter du har hvor du er bedre enn Johnny igjen. Kanskje Johnny har noen fryktelig ekle uvaner som du ikke har, eller kanskje du er mye bedre i senga enn han er? Kanskje han er elendig til å lage mat, kanskje han er notorisk utro, kanskje han har et rusproblem? Det får du aldri vite. Poenget er bare at selv om noen er FLINKERE eller BEDRE enn deg på et felt, betyr det ikke at de er bedre enn deg på ALLE felt.

Det betyr heller ikke at de har mer MENNESKEVERD enn deg. Du er ikke dårligere enn andre mennesker, samtidig er du heller ikke bedre. Du er akkurat like bra/dårlig som alle andre.

Det er heller ikke sånn at alle jenter liker samme kvaliteter hos menn. Noen jenter liker bolegutter, noen foretrekker tjukke bamser, og noen liker tynne rockegutter. Noen jenter liker pusegutter, andre vil ha mannemenn. Noen jenter liker sjarmerende kvinnebedårere, andre jenter foretrekker tryggheten i å ha en som synes at akkurat henne er det beste han kan få. Noen jenter liker menn med penger, andre jenter synes det er et tegn på feil prioriteringer i livet. Noen jenter liker menn som er flinke til å lage mat, andre jenter liker å føle at det er noe hun mestrer og at mannen kan andre ting.


Å være "flink med jenter" består av to ting: Erfaringen man har og gjentatt eksponering. De gutta som drar ut mye har større sjans for å treffe en av de jentene som passer han perfekt, og de får etterhvert så mye erfaring at de har kontroll på hva som skjer. Dersom det er noe du har lyst til å mestre er det stort sett bare en måte å fikse det på: Erfaring, erfaring, erfaring. Modellering er også bra fordi det gir deg "hopp" i læringskurven, men det holder ikke bare å modellere, du er nødt til å erfare også. Derfor er erfaring viktigst. Du kan ikke regne med å bli "best" med en gang du prøver, og du kan heller ikke regne med å noen gang bli "verdens beste". Både fordi det alltid vil være andre som er bedre enn deg, og også fordi forskjellige jenter liker forskjellige gutter.

-Andreas (ikke verdensmester)

11 kommentarer:

 1. Denne traff meg!

  SvarSlett
 2. Ser poenget her ja, men det forutsetter jo at jentene selv vet hva slags gutter de liker (og omvendt), og det er det ikke alle som gjør.

  Jeg liker mange slags jenter utseendemessig, men personlighetsmessig er jeg ganske kravstor:

  "Date only grown ups. If you're not a grown up, fix that first!"

  SvarSlett
 3. Kan ikke dere skrive noe som hjelper oss jenter snart? Det fokuseres altfor mye på hvordan gutter burde sjekke og historien blir så gjentagende. Vil vite hvordan jeg som jente holder guttenes interesse!

  SvarSlett
  Svar
  1. Joda, vi har en overraskelse til dere jentene om kort tid :) I mellomtiden bør du sjekke ut www.sjarmskolen.no og bli med på kurs for jenter.

   Slett
 4. Likte posten din Andreas. Den fikk meg til å tenke på løsningen du sa om overflodsmentalitet. Har vært sammen med en jente nå i litt over ett år. Før jeg ble sammen med jenta, hadde jeg veldig mye overflodsmentalitet og tanken om "at det er lett å hooke opp med /sjekke opp jenter". Nå som jeg har vært monogam over lengre tid, har jeg begynt å miste litt følelsen av overflodsmentalitet.

  Noen tanker om hvordan jeg kan opprettholde/gjenoppbygge denne tankegangen igjen (uten å bli singel og vise at den faktisk eksisterer?)

  Jeg ser for meg at løsningen er å flørte litt mer med jenter, og derav få bekreftelse, men kult om en av dere sier hva dere selv tenker =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har aldri levd med overflodsmentalitet egentlig, men som Anonym her, lurer jeg på det samme.
   Hvordan bygge/opprettholde overflodsmentalitet når man har dame, og uten å gå over streken?

   Slett
  2. Er det noe å trakte etter å ha den? Tenker lissom at det blir for å ha en backup, eller dersom man ikke føler dama er bra nok.

   Min tanke er at dersom du hadde overflodsmentalitet før du ble sammen med hun, vet du at du kan få det igjen om det skulle gå til skogs. Nå som du er i forhold bør du prioritere hun foran alle andre damer, om ikke det føles naturlig er dere rett og slett i forhold med feil dame mener nå jeg.

   Mann 27

   Slett
  3. Overflodsmentalitet er nettopp det: En mentalitet. Det er først og fremst et tankesett. Småflørting, av typen å holde litt øyekontakt med dama i kassa på Rimi, smile lurt til jenter som gir deg blikk på gata osv, er ikke bare lov, det er noe jeg vil påstå de aller fleste jenter setter PRIS PÅ at typen gjør. De LIKER tanken på at kjæresten er attraktiv i andre jenters øyne. Så lenge du ikke går over noen fastsatte grenser er du nok trygg.

   Slett
 5. Takk for svar Andreas!

  Mann 27; grunnen til at jeg trakter overflodsmentalitet på tross av at jeg har dame er ikke pga. jeg har valgt feil dame. Det er pga. jeg vil opprettholde attraction slik at hun ikke mister interessen for meg.

  SvarSlett
 6. Ville dere oppfordret til å pule mindre pene damer, bare for å booste overflodsmentaliteten i starten? Skal ikke si jeg ikke har gjort det, men jeg syns fortsatt det er en kynisk tilnærming.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...