torsdag 27. september 2012

Er parfyme et must for gutter?

"Er parfyme et must for gutter? Bryr jenter seg om parfyme-lukt på gutter like mye som motsatt vei?"

Dette spørsmålet dukket opp i kommentarfeltet til en artikkel jeg skrev nylig, og jeg tipper det er flere der ute som lurer på det samme... derfor svarer jeg rett og slett i form av et nytt innlegg:)

Når det kommer til gutter og lukt er det noen regler som bør følges:

1) Ikke lukt vondt. Dusj, vask håret og bruk deo. Benytt tanntråd, munnvann og tannbørste regelmessig. Puss tunga også, spesielt bakerst. Bytt klær hver dag, ihvertfall de som er innerst mot kroppen (bukser og gensere varer gjerne litt lenger). Ta ut vasken din fra vaskemaskinen med en gang den er ferdig, ellers kommer alle klærne dine til å få en subtil men merkbar sur lukt (det overrasker til stadighet hvor mange gutter som ikke vet dette). Disse rådene er sånn ca. åtte tusen ganger viktigere enn hvilken godlukt du velger.

2) Hvis du skal bruke godlukt, så sørg for å ha noe med et visst minimum av kvalitet. Den trenger ikke være dyr, men den bør heller ikke være en spritdunstende piratduft fra en basar i syden, noe du har kjøpt på Rimi eller noe feromon-dritt du har funnet på nettet og som egentlig lukter forjævlig (selv om feromonene stikk i strid med vitenskapelige studier skulle vise seg å fungere vil enhver effekt bli slått ihjel av det faktum at du lukter som en Wunderbaum). Finn noe på taxfree-butikken eller i et parfymeri isteden. Dessuten: godlukt går ut på dato. Kjøp ny minst hvert andre år selv om den gamle ikke er brukt opp.

3) Ikke bruk for MYE godlukt. Det er bedre å droppe hele greia. Lite skriker harry like kraftig som det å dynke seg i aftershave. Litt på halsen og litt på håndleddene er mer enn nok (et bra tips er å spraye på halsen og så gni det vekk med det ene håndleddet som så gnis inntil det andre håndleddet). Less is more; godlukten din er noe jenter skal merke når de står tett inntil deg. La henne oppdage at "Oi, så godt han lukter!" når hun kommer nær nok, det kommer til å gjøre at hun får lyst til å komme enda nærmere. Det er dessuten viktig at du ikke overdøver den naturlige kroppslukten din med parfyme, men det skal vi komme tilbake til.


Det var det aller mest grunnleggende; så videre til det du egentlig lurte på:

"Er parfyme et must for gutter? Bryr jenter seg om parfyme-lukt på gutter like mye som motsatt vei?"

Jenter er om noe enda mer opptatt av lukter og de følelsesmessige assosiasjonene de gir enn det gutter er. Det er for eksempel ganske vanlig at en jente ligger på armen din, tar tak i den, snuser og sier "mmm, du lukter så godt!", til tross for at det ikke var noen parfyme eller annen godlukt der. Jenter setter generelt pris på den rene kroppslukten huden til gutter lager; jeg snakker ikke om svettelukt, snarere den lukten som oppstår av seg selv på hudoverflaten når det har gått et par timer siden du har dusjet.

På "snakkeavstand" trenger man imidlertid litt hjelp av parfyme dersom man vil gjøre et duftmessig inntrykk. Hva slags godlukt liker jenter? Vel, forskjellige jenter kommer til å ha forskjellige assosiasjoner basert på tidligere opplevelser. Det at venninna di en gang var forelska i en fyr som brukte Fahrenheit 32 og således synes denne lukten er "dødsdigg" betyr ikke at alle andre jenter vil dele den samme referansen! Det spørsmålet gutter alltid stiller seg når det kommer til parfyme er "Hvilken parfyme er den riktige, den som alle jenter liker?"... men det spørsmålet er nok dessverre meningsløst, det finnes ikke noe "riktig" svar. Tenk deg selv; er det en parfyme for jenter du og alle kompisene dine synes er "riktig?" Det er det ikke... så lenge den lukter godt og er gjennkjennbart "jentete". Akkurat slik er det også i motsatt retning.

Det viktigste er at parfymen har en behagelig lukt som er tydelig maskulin. 

Trenger man mange parfymer? Man bør skaffe to: en lettere og friskere til sommeren og en litt kraftigere til vinteren. Utover det lønner det seg faktisk å ikke variere så mye; det gjør at jenta du dater lærer å forbinde duften du bruker med deg. Hun kommer til å lukte på sengetøyet sitt når du har sovet over og tenke på deg. Av samme grunn kan det også lønne seg å velge en duft som ikke er så vanlig.

Godlukt for menn finnes som aftershave (har som regel ikke spray-flaske, er laget for å ha i trynet etter barbering, inneholder stoffer som lukker porer og desinfiserer, lukten varer ikke så lenge og er ikke så kraftig) og som cologne (som basically er manne-parfyme, lukten er kraftigere og mer varig). De fleste andre produkter (hårvoks, deodoranter, you name it) inneholder imidlertid også parfymer, og dersom de er laget spesielt for menn vil de ofte ha en distinkt maskulin duft. Unngå å blande for mye; dersom du kommer rett fra dusjen og skal legge deg sammen med jenta di så ikke bruk godlukt i tillegg til dusjsåpa du nettopp vaska deg med. Deodoranten din kan med fordel være luktfri og nøytral (denslags har de på apoteket). Lukten fra produkter som dusjsåpe og hårvoks varer imidlertid ganske kort (en halvtimes tid), så dersom du dusjer og har i hårvoks om morgenen er det ingenting i veien for å bruke cologne i tillegg; en time senere har lukten fra de to første produktene forsvunnet.

- Sondre (lukter godt)

3 kommentarer:

  1. Takk for svar! Slik jeg forstår det, så holder det at jeg bruker f.eks en CK deo? Det er det jeg personlig foretrekker, er ikke så veldig glad i spray-parfyme.

    SvarSlett
  2. Veldig bra innlegg, men en liten ting, man skal ALDRI gni parfyme. Spray litt på siden av halsen (under ørene), klapp med håndleddene som du sier, men aldri gni, da ødelegger du lukten i parfymen. Altså klapp, ikke gni!!!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...