tirsdag 30. oktober 2012

Den raskeste måten å bli mer tiltrekkende på

Første gangen en jente ser deg eller legger merke til deg - det være seg på den nye jobben, på studiestedet eller på fest hos en kompis - forsøker hodet hennes å plassere deg i en bås. Hun får en "følelse" av hva slags type du er. Alt nå, før dere har pratet sammen, er en del av førsteinntrykket ditt på plass, hun har alt en veiledende magefølelse for hvorvidt du er tiltrekkende eller ikke, for hvor interessert hun er i å snakke med deg.

Hvilke faktorer er med på å påvirke denne magefølelsen?

"Utseende!", vil mange tenke. "End of story!" Og det er jeg forsåvidt enig i. Den figuren du presenterer i den fysiske verden er forløbig det eneste hun har å gå etter. Så fort dere kommer i prat, eller så fort hun observerer hvordan andre mennesker oppfører seg i forhold til deg/hvordan du oppfører deg i forhold til dem, vil flere faktorer komme inn i spill, men akkurat nå er det bare "figuren" din hun har å gå etter.

Denne "figuren" utgjøres imidlertid av mer enn bare forhåndsbestemte egenskaper som ikke kan forandres. For all del; ansiktet ditt er du født med, men smarte valg ang. hår og skjegg, litt sol og bra grooming vil kunne gi en merkbar forbedring. Høyde er vanskelig å påvirke, selv om riktig skovalg kan ha litt å si (se under). Kroppsfasong kan du forbedre med litt viljestyrke. Kroppsspråk og ansiktsutrykk er også en svært viktig kilde til informasjon om hvor du plasserer deg selv i det usynlige sosiale hierarkiet, hvor trygg du er på deg selv; det er en grunn til at vi bruker timesvis på å terpe på det på bootcamp.

I tillegg til disse faktorene er klesstil en utrolig viktig del av "figuren" du presenterer; mye viktigere enn f.eks. hvor godt trent du er (forutsatt at du er "normalt slank"). La oss se på noen eksempler:
Dette bildet er hentet fra en artikkel som handler om at sivilingeniører ofte velger prestisjebiler som Audi og BMW. Jeg viste det til tre jenter jeg kjenner og spurte om de kunne tippe hva denne fyren jobbet med; samtlige svarte artig nok "ingeniør". "Vanlig", "sikkert snill", "litt kjedelig", "fra bygda" og "kanskje litt nerd" var noen flere antagelser som fulgte da jeg ba dem om å beskrive inntrykket de fikk ytterligere. Ingen av jentene nevnte bilen med et ord, men de hadde masse å si om klærne hans; litt morsomt, ettersom gutter har en tendens til å tro at det å ha fet bil drar damer. I virkeligheten er det du har på deg sånn ca. hundre ganger viktigere.

Hva var bakgrunnen for jentene sine antagelser om denne karen? Først og fremst baserer de seg på at de har sett denne "typen" før; de har lagt merke til at gutter som har de overnevnte egenskapene ofte kler seg slik som personen på dette bildet. Og de har langt merke til at "den kjekke gutten" i jentefilmer og jenteserier aldri kler seg sånn. Det lyder kankje teit og overfladisk, på vei til å bli noe som Tina og Bettina kunne lirt av seg, men sånn er det nå engang.

Hva er problemene til fyren på bildet, rent konkret? Legg merke til klassiske håpløsheter som mørkebrunt belte til svart bukse og sko, for vide bukser, skitne og ukule sko (ofte Ecco-sko eller en type sportssko), allværsjakke, bare en og ikke to knapper oppe på skjorta (ofte også t-skjorte under) og "alt skal stappes ned i olabuksa"-syndromet. Det eneste som mangler er mobilholderen i beltet. Kontrasten mellom jakke, bukse og sko er dårlig, de har nesten lik farge men ikke helt. Når det gjelder kroppsspråket står vår venn rett opp og ned, symmetrisk og med omtrent lik vekt på begge bena; det er noe som får deg til å føle at han er lett ukomfortabel (hvilket han sikkert også var med å bli avfotografert). Utover det er han en kjekk kar fra naturens side, og både sveis og tredagersskjegg funker fint.

La oss ta en titt på et annet bilde.


Daniel Craig er et kroneksempel på en kar som nailer tiltrekkende stil på en maskulin og effortless måte.
På mange måter kjører han den samme stilen som karen på bildet over forsøkte seg på; halvveis pent, halvveis casual, type jobbantrekk basert på jeans og skjorte. Allikevel er forskjellene astronomiske.

Skoene er klassiske men moteriktige boots med en litt kraftig såle som gir et par cm på høyden. De ser eksklusive ut uten å være for pene, og brunfargen er såpass lys at den funker sammen med svart. Skoene er såpass iøyenfallende at de gir gjør at folk legger merke til ham; til alle som har lest "The Game", det er SÅNN peacocking skal gjøres, ikke med flosshatt eller fjærboa! Craig er 1.78, altså ikke veldig høy; jeg vil anslå at det er i samme størrelsesorden som fyren på bildet over, men allikevel ser Craig høyere og "større" ut. At klærne hans er litt trangere har nok også en del av æren for det.

Buksene er i en ganske vanlig jeans-farge (eller vask som motefolka sier) som plasserer seg mellom den lysegrå genseren og den svarte frakken og dermed danner en naturlig overgang, en slags fade, mellom disse; innsiden av jeansene, som kommer frem når han bretter dem opp, speiler fargen i den lysegrå genseren. Det å brette opp jeansene nederst er forøvrig et "motefenomen" for tiden, og sender derfor et signal om at "jeg følger med" i tillegg til å ha den overnevnte visuelle effekten. Grå v-halsgenser i tynn ull, hvit skjorte og svart slips trekker mer mot klassisk og maskulint, mindre i retning av "fashion". Det samme gjør synet av en klokke som såvidt stikker frem under skjorteermet over en bred mannehånd; et syn som har samme effekt på en del jenter som synet av cleavage har på deg.

For å oppsummere: Craig er klassisk og maskulint kledd med en touch av fashion som skinner igjennom i form av bootsene, oppbrettet bukse og klærnes generelle passform. Craig er også mye bedre med kontraster enn fyren vi så på bildet over; det er tydelig forskjell på fargen på frakken, genseren, buksene, skjorta og skoene. De forskjellige fargene har samme metning eller "intensitet" (hvilket er viktig når farger skal kombineres), og han har ikke for mange og ikke for få farger/nyanser på seg samtidig. Det er også et eksempel på bruk av komplementærfarger i antrekket hans, nemlig mellom skoene (i nærheten av oransje) og buksa (i nærheten av blå). Komplementærfarger går ofte veldig bra sammen, det kan være nyttig å ha i hodet når man skal tenke seg frem til hvilke plagg som funker sammen i et antrekk (herregud, jeg er jo Jan Thomas).

Også har du selvsagt kroppsspråket; Craig er usymmetrisk i måten han står på, han hviler vekten på det ene benet. Han holder skuldrene litt lenger tilbake enn ingeniøren, og han bruker ofte det klassiske "myseblikket".***

For all del; det er ikke alle som er så sykelig opptatt av hva jenter tiltrekkes av som gærningene på 0330. Noen har kone og barn og gidder rett og slett ikke å bry seg, og det er de i sin fulle rett til å gjøre. De jeg vil nå med dette innlegget er single gutter som gjerne vil ha en kjæreste, men som ikke har tenkt så mye over betydningen av klær og stil; jeg håper det har blitt litt tydeligere hvor stor forskjell disse tingene faktisk kan gjøre. Klær og stil er VIKTIG, og enten du liker det eller ikke kommer jenter til å basere en viktig del av førsteinntrykket de får av deg på denslags! Jeg tipper du har lagt merke til det; jenter bryr seg om mote, og tendensen er at jo penere jentene er, jo mer opptatt av mote er de. Du kommer til å få dårligere resultater med jenter enn det du ellers ville ha fått dersom du velger å ikke bry deg eller insisterer på å ha en stil som du synes er kul men som jentene du helst vil ha synes er harry, nerdete eller femi (ja, jeg snakker til dere også, meteroseksuelle Oslo-gutter som bruker foundation og mascara; dere har tatt det for langt!)

Det betyr ikke at du trenger å kle deg akkurat som Daniel Craig, men du bør sørge for å ta utgangspunkt i en type stil som er assosiert med "kjekkas" og som harmonerer sånn nogenlunde med den typen jenter du gjerne vil møte. Det kommer til å gi deg mye gratis tiltrekning. Det er mange å ta av; "rocker", "intellektuell", "kunstner", "hihhoper" eller "skater" (disse to er bare for de yngste, samfunnet bør spares for 30 år gamle menn med hiphop-stil:), "businessmann" eller rett og slett "generell kjekkas" (type Daniel Craig). Velg en som passer for deg, studer bilder av folk som nailer stilen og stjel skamløst. Kombinasjonen av klassisk og mandig med et touch av trend eller "gruppetilhørighet" er grei å bruke som ledestjerne, uansett hvilken stil man velger. Målet er IKKE at du skal bli en feminin "motefyr" slik en del av karene som ofte avbildes på motesidenes "Slik bør menn kle seg"-artikler! Du skal være mann, men bare tilfeldigvis naile en fet stil. Ikke skryt, ikke prat om det til andre, bare gjør det.

Og til slutt, til eventuelle ingeniører som føler seg forulempet: det er ikke noe galt i å være ingeniør, det er snarere en utdannelse forbundet med høy status! Dersom du vil hente ut det potensialet som ligger i å ha en slik høystatusutdannelse trenger du imidlertid å ha en "figur" som også utstråler noe positivt og tiltrekkende, som trekker i samme retning!

For å si det på en annen måte: dersom den nyansatte ingeniøren hadde kledd seg som fyren på det siste bildet istedenfor som fyren på det første hadde de kvinnelige kollegene hans hatt langt mer å snakke om i lunsjpausen;)

- Sondre

12 kommentarer:

 1. Jeg føler for å sette peacockingen til Mystery litt i perspektiv her :P

  Mystery henger mye rundt i Las Vegas og California. Der er det ikke så uvanelig å treffe rockestjerner og folk fra den bransjen og de har en sånn rar klesstil, bare se på vår egen Aune Sand med skinnbukser som henger i det miljøet.

  Kjendisene som går ut i Norge har en mye mere jordnær stil og mindre accessories. Jeg har blandt annet møt Chand Torsvik i skinnjakke, Petter Pilgård i blazer og Stian fra paradise hotell i dongerijakke.

  Folk generaliserer og det er derfor å endre klesstil gir en så god virkning på førsteinntrykket. Folk tror også at de er immune fra å gjøre denne overfladiske handlingen, derfor vil de forsvare sine handlinger ovenfor seg selv med å gjøre personen verdig.

  En annen viktig ting med peacocking om du refererer til the game er at det skal være enkelt for en jente å starte en samtale med å kommentere på noe du går i. Men om en er tiltrekkende nok trenger en ikke måtte ha så mye, fordi hun vil lete etter det. Om jeg hadde gått ut med stilen til Daniel Craig ville de kommentert "Oi, har du tatt på deg slips i dag, så fint slips".

  Kjendiser er også veldig intressant, fordi de er globale symboler vi kan etterligne. Men i middelspopulære utested med afterparty hos gamle menn i "the hills" ser jentene etter særinger. Feite gamle folk med hocketsveis, masse smykker og armbånd med innflytelse til å starte karrieren deres.

  Viktig å få frem den nyansen der for folk som leser the game, så de slipper å tro at det er enten det ene eller det andre. Det er en tid og sted for den stilen, men det er sjeldent i fjellbyen Norge.

  SvarSlett
 2. Utrolig bra innlegg Sondre! Fikk meg en påminnelse nå for jobbantrekket min, takk! Er Sivilingeniør selv og går ofte i standard fella på jobb med standard mørkeblå jeans og lyseblå finshjorte under en svart v-genser. Men alt jeg går i er slimfitt, så skiller meg ut i forhold til de som går med for store genser og jeans.

  SvarSlett
 3. Sykt bra innlegg! Føler at det innlegget fortalte mer en en bokserie innen samme tema.

  SvarSlett
 4. Rick: Helt enig med deg, bra utdypning:)

  Bjørkis: Sweet:) V-hals med skjorte under kan fort ble veldig kjedelig og plaint hvis man ikke, som Craig her, spriter det opp litt (han gjør det bla.a. med skoene og oppbretta bukse som nevnt). Jeg tipper du rett og slett kunne kopiert antrekker hans her hvis du f.eks. skulle på en kongress eller et stort møte eller en annen jobb-sammenheng hvor det var muligheter for å møte jenter... tipper du ville skilt deg litt ut i forhold til flertallet av gutta der:)

  Anonym: Takk, bra å høre:)

  SvarSlett
 5. Kjører Craigstilen ofte selv. Bra å vite at jeg har gjort noe rett. Men hadde det ikke sett bedre ut om den genseren var ett par hakk mørkere? Det blir liksom litt 'hard' overgang til den svarte frakken.

  SvarSlett
 6. Konge innlegg!

  Ser ut som vi gutta lærer litt av jentene når det kommer til tiltrekning. Jentene har jo brukt klær til å tiltrekke hele tiden.

  Kan dere ikke skrive et innlegg om hvordan jenter passivt tiltrekker oss menn med klær og sminke? Eller bruker de korte skjørt, kløft og løsvipper for hverandres skyld? ;)

  SvarSlett
 7. Klær bør sitte bra på kroppen, og holdning/kroppsspråk er kjempeviktig! Ellers syns jeg dere overdriver litt...

  SvarSlett
 8. Helt sikkert, vi er gærne:)

  SvarSlett
 9. Jeg har mye av den samme stilen som daniel craig. jeg går ofte i finskjorte og bleser med en tettsittende jeans til. av og til har jeg også finskjorte og vest. er det for mye å gå i til vannlig? :)

  SvarSlett
 10. Kan dere skrive et "Den raskeste måten å bli mer tiltrekkende på" for jenter? Både når det gjelder klær, oppførsel osv.? DET hadde vært fantastisk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sjekk ut jente-bloggen vår, www.usminket.no for tips til jenter :)

   Slett
 11. Har lest det meste der, men savner likevel tips for hvordan å tiltrekke seg gutter!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...