mandag 8. oktober 2012

La henne få imponere degIngen liker mennesker som "tror de er deilige", men hva vi faktisk liker er mennesker som er tilfreds og komfortable med seg selv og sin egen attraktivitet. Vi liker også når mennesker som er fornøyde med seg selv setter pris på oss.

Det er viktig å kunne se på seg selv som en catch. For det er du absolutt. Uheldigvis har folk flest en tendens til å la selvtilliten havne i skyggen når man møter en man liker veldig godt. Man setter seg selv i en posisjon hvor man håper på å vise seg god nok og å bli valgt, og glemmer selv å tørre å sette litt krav og lete etter noe mer å interessere seg i hos den andre.

Man må tørre å sette både krav og forventninger. Eller, en bedre måte å si det på; man må tørre å ha noen preferanser og å lete aktivt etter dem. Både fordi man skylder seg selv å være litt kritisk og kresen, men også fordi mennesker LIKER å bli kvalifisert. Da mener jeg ikke at vi vil ha en kjeks for å ha gjort et trylletriks, men det føles godt å bli satt pris på og annerkjent for noe man er flink i, noe man har kunnskap om, et prosjekt eller en ambisjon man har investert mye tid og krefter på, eller for å drive med en interesse som andre også deler eller finner spennende og interessant.

Hemmeligheten bak komplimenter som et tiltrekningselement er at vi liker å få bekreftelse på det vi føler vi fortjener annerkjennelse for (dvs mer eller mindre alt vi gjør og er interesserte i som vi investerer tid og arbeid i) fra mennesker vi liker og som vi føler at ikke gir oss anerkjennelse uansett hva vi gjør. Et kompliment fra en kjendis føles som regel bedre enn et kompliment fra en gateselger.

Å gi et kompliment er å vise interesse, men hvis man generelt sett er litt tilbakeholden på hvor mye interesse man viser så vil de komplimentene eller uttrykkene for interesse man gir være tiltrekkende. Hvis man derimot har blikket limt til personen, nikker og smiler og er enig i alt hun sier og gjør, vil magien forsvinne og hun vil føle at du er alt for lett å kunne få. Eller, jeg tar det tilbake; hun føler at hun har deg allerede og at spenningen er over.

Tillat deg selv luksusen og kvalitetssikringen av jentene du møter ved å være nysgjerrig. Tillat deg selv å bruke tid på å finne ut at "ja, hun her virker som en ganske bra og kul jente egentlig." Bruk tid på å finne ut det som er spennende med hun, ikke vær redd for å ikke like alt hun sier, og heller ikke være redd for å ikke gi henne noe særlig reaksjon overhodet der hvor det ikke er nødvendig: Det trenger ikke å være "kult!" eller "så spennende!" at hun har tre søsken, eller at hun har bodd flere steder i landet. Spar entusiasmen til der det er fortjent; både fordi du selv faktisk finner det genuint spennende, men også fordi hun underbevisst ønsker å savne din begeistring for så å endelig få den.

Husk: Du er den viktigste personen i ditt eget liv. Så klart du er i en posisjon til å velge.

 - Lars

4 kommentarer:

 1. Dette var virkelig en øyeåpner. Tusen takk!

  SvarSlett
 2. Jaja, da vet jeg ihvertfall at jeg gjør EN ting riktig :)

  SvarSlett
 3. Gutter - takk for gode sjekketips!
  Men et scenario savner jeg på den respektive bloggen, nemlig hvordan man skal sjekke opp den intellektuelle gutten/jenta.
  Jeg snakker om de høyst dannede menneskene som skriver lange filosofiske essays for Minerva, typen som tvinger en til å friske opp sin Dostojevski før date, og typen som jeg finner fantastisk tiltrekkende og sexy.
  Her kan man ikke bare flyte på med de universelle sjekkeferdighetene. Her kreves det unike ferdigheter.
  Det hele ender opp med passiviserende prestasjonsangst for min del.
  Hvordan tar man denne tyren ved hornene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Intellektuelle kvinner har også en hjerne som er opptatt av seksualitet, men er ofte mer i kontroll av sine lyster(ego). Dette gjør det kanskje mer utfordrende, men trenger ikke være en "show-stopper" så lenge du kan være komfortabel med deg selv og situasjonen du ønsker å oppnå. Du må være komfortabel for å få henne til å føle det samme.

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...