onsdag 27. juni 2018

Få deg nok søvn!

Jeg har slitt med å sove godt i det siste. Den fantastisk varme starten på sommeren vår har forvandlet meg til en zombie om dagen! Da er det ikke lett å være flink med jenter.
Mangelen på kjølig temperatur på natten og lyse netter gjør at når jeg først klarer å sovne langt ut på natten våkner jeg tidlig på morgenen i et opplyst rom.

Dette går fint en stund, som Mathew Walker (søvnekspert fra USA) forklarer i en podkast med Joe Rogan, men etterhvert blir det en kilde til en rekke negative effekter. 

Du blir apatisk, humørløs og føler deg kjip. Selv ikke kaffe klarer å fikse deg! Før jeg la meg i går tok jeg meg en lang og kald, kald dusj for å få ned kroppstemperaturen. Deretter utstyrte jeg meg med nyinnkjøpt sovemaske. Sov 11 timer i natt og føler meg som et nytt menneske! Har allerede fått gjort en haug av ting, blant annet skrevet dette blogginnlegget.


Du klarer ikke være flink med jenter uten nok søvn! En apatisk og humørløs Zombie på byen funker bare ikke. Ikke har du sterk intensjon om å få noe ut av kvelden. Spesielt ikke siden du bare gleder deg til å komme deg hjem. Ikke er du spesielt morsom å prate med, siden du fort vandrer inn i dine egne tanker og stirrer tomt ut i rommet. Ikke ser du muligheter som dukker opp heller. Både før og underveis når du prater med jenta.

Foran enhver bootcamp så prøver vi instruktørene å få oss en god og lang natts søvn torsdag til fredag, så vi er på vårt beste når vi instruerer deltakerne resten av helgen.

Anbefaler deg å gjøre det samme før du skal ut på byen :)

Sov godt!

-Endre (drømmer)

7 kommentarer:

 1. Har du link til sovemasken du bruker?

  SvarSlett
 2. Husker dessverre ikke hvor jeg kjøpte den. Den er ganske gammel. Det er en enkel sovemaske som det burde finnes lignende av på butikker som Nille og Clas Ohlson.
  En link jeg FAKTISK har er til noe jeg bestilte i dag. En Chilipad som jeg fikk anbefalt av en av våre bootcampdeltakere.

  https://www.chilitechnology.com/products/chilipad-cube-single-zone-single-split-queen

  SvarSlett
 3. "Du klarer ikke være flink med jenter uten nok søvn!"

  Dette er feil, Endre.

  Ja, man føler seg verre av lite søvn, som i utgangspunktet kan gjøre sjekking vanskeligere - men man kan allikevel sjekke jenter og tiltrekke de.

  Søvnmangelen gjør en apatisk og i utgangspunktet i dårlig humør - så HVIS man klarer å komme seg i godt humør (f.eks. av folkene man omgås), så ender man opp med en "carefree, joyful zombie-modus".
  Man er kort sagt for trøtt til å bry seg om utfallet av en situasjon, samtidig som man er i godt humør. Resultatet blir da en "leken, don't give a fuck"-mentalitet.

  Jeg har selv erfart dette flere ganger, og har mange ganger vært best til å flørte med jenter når jeg har hatt lite søvn og samtidig har vært nødt til å prestere sosialt.

  I tillegg har Alex Social (tidligere instruktør hos "Real Social Dynamics") fortalt at han også har opplevd samme effekt.

  I konteksten av sjekking er søvnmangel hovedsaklig bare et problem hvis man ikke har noe som gjør at man kommer i godt humør/noe som gir en energi - for da resulterer søvnmangelen i at man bare blir apatisk og negativ, slik du sier, istedenfor apatisk og positiv.

  Hilsen Knut fra forumet :)

  SvarSlett
 4. Så HVIS du klarer å komme i humør, skal du alltid være trøtt rundt jenter da?

  Du kan si nøyaktig det samme om det å være full, men er det en bra strategi i lengden? Det er en grunn for at vi anbefaler deltakerne våre å dra ut edru.

  Du bør heller øve på å bli genuint ureaktiv hele tiden isteden for å gjøre noe som kanskje kan fikse ett aspekt rundt sjekking én kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er selvfølgelig helt enig i at det ikke er den mest effektive eller smarteste strategien; det er ikke det jeg argumenterer for.

   Jeg argumenterer bare for at det ikke er UMULIG, slik du påstod her:
   "Du klarer ikke være flink med jenter uten nok søvn!"

   Jeg skrev jo som sagt:
   "Ja, man føler seg verre av lite søvn, som i utgangspunktet KAN gjøre sjekking VANSKELIGERE - men man KAN ALLIKEVEL sjekke jenter og tiltrekke de."

   _ _ _ _ _ _


   "Du bør heller øve på å bli genuint ureaktiv hele tiden isteden for å gjøre noe som kanskje kan fikse ett aspekt rundt sjekking én kveld."

   Kunne ikke vært mer enig i dette.


   Knut

   Slett


  2. Kan godt være jeg skulle forandret "Du klarer ikke være flink med jenter uten nok søvn!" til "Du klarer ikke å være på ditt beste rundt jenter uten nok søvn!"

   Slett
  3. "Du klarer ikke å være på ditt beste rundt jenter uten nok søvn!"

   Jepp, da er jeg enig :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...