søndag 11. mars 2012

Herremote: Bukser

Dagens tema er bukser. Bukser er i seg selv et veldig enkelt plagg, men som fortsatt kan gjøre en stor forskjell. Etter min mening er det egentlig bare to typer bukser det er noe vits å snakke om, jeans og penbukser.

Det aller, aller viktigste med bukser er PASSFORM. Dette kan ikke understrekes nok. Farge, mønster, designerslitasje og hva enn du kan finne på bukser, de kommer ikke i nærheten av viktighet en gang. FØRST må du finne en bukse som SITTER riktig etter din kroppsfasong, DERETTER kan du vurdere selve utseendet.

Regular fit er som regel alltid safe, men gjerne slimfit om du finner et par som sitter bra. En viktig erfaring jeg har gjort meg når jeg har hjulpet venner og kursdeltakere med å velge ut bukser er at man må alltid alltid alltid PRØVE buksene på seg for å se hvordan de er. Jeg har sett folk gå ned flere størrelser og begynt å bruke bukser de før mente var "for stramme", for så å skjønne at når vanen først er brutt og man ser med mer nøytrale øyne i speilet så ser de nye buksene så sykt mye fetere ut på en selv. Jeg sier ikke at alle skal bruke slimfitbukser som sitter klin inntil beina, men de fleste gutter kan glatt bruke litt strammere bukser. Prøv deg frem og finn modellene som passer for deg.

Zack Effron med nydelig passform på klæra

Som jeg skrev om innledningsvis for denne serien så er fokuset vårt på "en enkel, fleksibel og universiell klesstil som passer for ALLE hvor målet er å se kjekkest mulig ut, for de fleste typer jenter, i de fleste typer anledninger." Derfor anbefaler vi at enhver standardgarderobe burde inneholde bukser som har RIKTIG PASSFORM først og fremst. Deretter unngå mønster på buksene; sånne svære dragemønstre eller designer"flekker" og designerslitasje er bare harry og try-hard som kanskje noen få jenter liker, men en helt enkel bukse uten noen type mønstre og som har samme farge på hele buksa er ALDRI FEIL. Du frastøter ingen jenter med et clean og fresht utseende. Det er ingen som ser på deg og sier "Hvor i all verden er mønstrene på buksa di??? Hvorfor er det ingen hull i den?"
Det er også ett mål at buksene dine skal være fleksible, dvs passe til mest mulig sko og overdeler, og ikke minst mest mulig anledninger. Derfor tipsene:
- Samme farge på hele buksa
- Unngå mønster og motiver
- PASSFORM

Kanskje kult for noen, men langt i fra safe eller fleksibelt. Elendig passform også, buksa ser veldig "posete" ut, det er for mye overflødig stoff som bare henger der.

Heller ikke ha slitte tupper, da du ikke kommuniserer en kul "gi faen" holdning, men mer en "jeg er en slabbedask som ikke vet bedre". Hvis buksene dine får slitte tupper så er de rett og slett for lange. De fleste bukser er faktisk laget for lange, det er meningen at de skal legges opp hos en skredder for at de skal slutte perfekt rett over anklene.

Fin passform, buksene følger løst beinas figur og stopper der de skal.


Lyse bukser toner opp hele looken din, både på det positive og negative. Prøvd deg frem.


Når det gjelder penbukser har jeg noen enkle tips man kan forholde seg til:
- Grå er den mest nøytrale fargen og passer til det meste.
- Gjerne diskre mønster, f.eks tynne striper som går i ruter
- Slimfit
- Unngå brunt(gjelder egentlig de fleste klær.)
- For den litt mer elegante looken, bruk penbukser.

Diskret mønster er tillatt.


Penbukse

Jeg mener alle gutter burde ha minst:
1x sorte bukser
1x grå bukser (grå lyser opp litt, OG passer til det meste)
2x vanlige bluejeans
1x penbukser

MINST.

Kan ta litt kjapt om belter også. Her må man tenke "less is more". Belter er et enkelt tilleggs"plagg". En helt vanlig firkantet beltespenne kjøpt på H&M holder i massevis. Store beltespenner er bare harry. Unngå for lange belter, det skal optimalt sett kun gå igjennom en stropp når beltet er på, og da ikke stikke langt ut slik at den henger og slenger.
Helst sort belte, da det passer til alt.


- Lars

21 kommentarer:

 1. Personlig legger jeg merke til når noen matcher beltet med skoene. Bare nevner det. :)

  <3

  SvarSlett
 2. Hva tenker du om oss som ikke får lagt opp buksene våre hos en skredder, og som heller ikke går rundt og får slitte buksekanter, fordi vi bretter opp buksa? :)

  SvarSlett
 3. Hva hvis buksa er helfarget blå for eksempel, men sømmene er i en mørk gul farge? Har det noe å si? :)

  SvarSlett
 4. Det går nok bra, sømmene er lite synlige uansett. Har et slikt par selv på meg i skrivende stund faktisk.

  SvarSlett
 5. Kremt! Brune sko - brunt belte. Sorte sko - sort belte! Å blande brunt belte med sorte sko ser helt jævlig ut!

  SvarSlett
 6. Liker ikke gutter med for stramme bukser. Slik som zack affron på bilde over feks, ikkje bra. Han ser ut som han bruker tid på å style seg om morgenen. Kjipt m en kar som bruker lenger tid en meg. Ting som matcher veldig oxo forteller meg at dette er en overfladisk og detaljstyrt gutt - styr unna. just saying.
  Preferangsen er dressbukser med personlig band t-skjorte eller sitat/humor skjorte. og hvis bandet er en av mine favoritter oxo, eller min type humor - Da er jeg solgt (ville vært solgt, hvis jeg var singel)

  SvarSlett
 7. Tips til kjeder/butikker som selger pene jeans og slimfit?

  Tenker ikke på Jack and Jones...

  SvarSlett
  Svar
  1. Høyer, Follestad, Ferner Jacobsen og Aspeli er sikre valg av butikker. For netbutikker anbefales Miinto.no og Nelly.no. Ikke de billigste butikkene selvsagt, men forventes det kvalitet utover Jack and Jones og H&M må man litt opp i prisklasse.

   Selv anbefaler jeg jeans fra Acne, aldri kjøpt noe jeg har angret på der. Stort sett pene blå og grå jeans som sitter fint. Ellers er Tiger of Sweden og NN07 også bra.

   Slett
 8. Anonym 15 desember 2010: er såklart alt for sent å svare DEG nå, men hvis noen lurer så er det enkelt å legge opp bukser selv! Både med enkle sting eller symaskin.

  SvarSlett
 9. Ellers så vet jeg at de legger opp bukser på mange butikker også. Husker de gjorde det på JC før (eksisterer den butikken enda?) og selv fikk jeg lagt opp et par på Weekday nylig. Elsker Weekday <3

  Noen ganger kan det jo være ok å brette opp buksa, men er buksa mer enn ett nummer for stor så ser det sjeldent pent ut. Og så er det i tillegg alltid finest med plagg som sitter som de skal.

  SvarSlett
 10. God artikkel, men må si meg litt uenig med artikkelforfatter i en ting. I tillegg til jeans og penbukser vil jeg nevne chinos som et glimrende alternativ. Beige chinos er nesten et must i disse dager, og de fås også i de fleste andre farger - rødt, hvitt, blått, brunt osv. Fint å variere litt mellom jeans og chinos, så ser man ikke lik ut hele tiden :)

  SvarSlett
 11. Anonym 02:40: Veit du om noen bilder av den "dressbukse og t-skjorte" looken? Jeg klarer bare ikke forestille meg at det kan se bra ut. Band/statement t-skjorte kan jeg kanskje forstå skaper en felles "greie" mellom gutt og jente, men t-skjorte og dressbukse er vel totalt stilkræsj?

  SvarSlett
  Svar
  1. T-skjorte og dressbukse? Ikke tenk tanken engang :)

   Slett
  2. My thoughts exactly;)

   Slett
 12. Kan dere ikke skrive et innlegg om gaver? Hva skal man gi til en jente i fødselsdagsgave som både er morsom og ikke upassende????


  Desperat kar som skal i bursdag på lørdag....

  SvarSlett
 13. Jeg har personlig solgt sjela mi til acne ;)
  Jeg er en kar som bruker mye energi på å trene, og veier ca 80kg. Som du kan tenke har jeg litt problemer med å finne bukser med en fin passform, som får meg til å se bra ut.
  Heldigvis har Acne mye bra bukser til oss med litt "unormal" kroppsbygning ;)

  SvarSlett
 14. Stramme bukser på gutter er IKKE fint! Det samme gjelder "spisse"pensko,har sett dem her og der,og det ser ikke bra ut,men det er bare min mening:-)

  SvarSlett
 15. Personlig kjøper jeg nudie jeans på carlings. De har flere slimme og plaine modeller i blå og svart.

  Enig i at chinos burde stått på lista.
  Carlings har også et greit utvalg av chinos i alle mulige farger. Chinos kan se veldig bra ut og de er langt billigere enn jeans.

  SvarSlett
 16. Acne, Nudie og Cheap Monday er de beste buksene på markedet for tiden, satt i rekkefølge etter hva som er dyrest og med best kvalitet og nedover, personlig har jeg mest fra CM, litt fra Nudie og en fra Acne.

  Cheap Monday selger bukser til 300 som varer lenge og passer utmerket.

  Nudie sine bukser er hakket dyrere men med bedre kvalitet, cirka lik fit.

  Acne sine bukser er buksen jeg mener har best fit og aller best kvalitet av alt jeg har prøvd på markedet - er for deg som har litt mer penger og velger å legge det i kvalitet.

  SvarSlett
 17. Hei, jeg har lest de fleste herremote postene deres. Et problem jeg ser i forhold til at dette skal passe i flest mulig settinger er at dere ikke tar hensyn til at Norge er et land med bygde kultur ala gamle gubber og jantelov. Kanskje det der vil fly i Oslo, men i forelesningsalen min spør folk meg om jeg skal på fest om jeg går i så mye som blazer. Alt med dressbukse blir for formelt. Og de fleste gutter går i vellformede mørkeblå jeans.

  Om en vil bli lagt merke til gjelder det å ha en mere casual klesstil som fremdeles står litt ut. Da er hvite hi top sneakers med hvitt lærbelte med en firkantet metal dings som beltespenne bedre. Så en mørk jeans med litt bleking i fronten og bak på beina, det trenger ikke å se ut som du har sittet på en nymalt benk. Kanskje til og med litt fiksede hull på knær og lår. En v-neck hvit skjorte eller langermet hvit skjorte med tre knapper i halsen. En svart lærreim rundt ene armen. En lett og tynn skinnjakke fra carlings og en fin tan på huden. Så er det nesten obligatorisk med en fargerik boxerstrikk som stikker opp av buksa.

  Men seff, haters gonna hate.

  SvarSlett
 18. Hei! Jeg tenker at det kunne være lurt at jeg horer ut bloggen min nå :P Fordi jeg har faktisk et innlegg som har en video der jeg går gjennom hvordan å legge opp jeans steg for steg!

  http://svarfrarick.blogg.no/1349050148_lr__legg_opp_jeans_se.html

  Jeg gjør noen helt råe deals til tider fordi jeg ikke er like fastlåst til min størrelse når jeg handler klær som mange andre. Veldig ok kunnskap for dem som vil bygge seg en bra garderobe og har kunnskapen, men må investere ressursene sine smartere.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...