torsdag 8. mars 2012

Er sjekkemarkedet rettferdig?


Om rollene var snudd, og jentene var på sjekkern:Hmm.. Kanskje greit at det ikke er helt omvendt på sjekkemarkedet. Men det er i hvert fall to ting jeg synes er urettferdig når jeg er ute på byen.

For en stund tilbake kom jeg til å tenke på hvor takknemlig jeg er for å være mann når jeg er ute på byen. Hvis jeg ser en jente jeg synes er søt, så kan jeg gå rett bort og hilse for å se om jeg liker henne eller ikke. Liker jeg henne ikke kan jeg gå videre og eventuelt snakke med en ny jente.Men jenter forholder seg i all hovedsak mye mer passivt. Satt på spissen så kan en si at de står og venter, og håper på at en kjekk mann skal komme bort til dem. Kanskje kommer det en kjekk og hyggelig fyr bort og innleder en samtale og kanskje kommer det en overberuset gutt som har drukket seg til mot. Mens jeg, jeg kan velge helt selv jeg. Og det er vel kanskje ikke helt rettferdig når jeg tenker meg om.

En ting jeg har merket meg med gutter som er ganske ferske i å være på sjekkern er at de ofte går raskt tilbake til kompisene sine etter å ha snakket med en jente. De har selv avsluttet samtalen de startet. Ofte sier de at det ble pinlig stillhet, det var ikke noen kjemi eller at jenta ikke likte dem. Men det var de som gikk; altså valgte å avslutte samtalen. Jeg tipper at jentene ofte føler seg minst like avvist eller frustrert som gutten, det var jo tross alt han som gikk fra henne. Hadde en av dem eller begge vært flinkere til å holde interessen oppe og/eller samtalen i gang hadde han mest sannsynligvis blitt. Dette er jo også urettferdig. Siden det er forventet at det er gutten som skal drive det hele fremover begrenser det jo jentas muligheter til å påvirke utfallet.

Lars og Andreas har i det siste året brukt mye tid på å finne ut hvordan jenter aktivt kan ta kontroll over sjekkearenaen. Jeg er i hvert fall veldig spent på hva de har funnet ut. På mange måter handler det jo faktisk om likestilling.

Uansett: Gratulerer med dagen alle jenter. <3

-Tom

4 kommentarer:

 1. Jeg er selv jente og har en god del kontroll over hvem jeg prater med på byen. Det er som regel jeg som går bort og prater med gutten, om det så bare er for en hyggelig prat eller om det blir noe mer finner jeg ut av mens jeg prater med han. Jeg har gjerne med meg et par venninner som kan prate med kompisene hans hvis han er med dem. Jeg tenker egentlig ikke på det som sjekking, men som en måte å bli kjent med nye folk på, og litt flørting er bare med på å gjøre samtalen mer hyggelig. Oppfordrer generelt alle til å bare ta kontakt med folk og slå av en prat. Blir det ikke noe mer har man i det minste hatt en fin samtale (eller om du er uheldig en veldig dårlig en), men man kan gå videre til noen andre.

  Jente 21 år.

  SvarSlett
 2. Digger videoen Tom! ;)

  Tror de fleste av oss, kan ta mye lærdom av å skifte holdning til å"bare være sosial og hyggelig + litt snert" istedenfor å tenkte at du må "skru på" sjarmen når du ser ei jente du liker på byen. Slik Anonym 11:23 sier :)

  Vi er jo tross alt i en "maktposisjon" etter samfunnets normer per say, hvorfor ikke ta utnyttelse stillingen? :)

  SvarSlett
 3. Så kult å høre :)

  SvarSlett
 4. Hvordan snakke med en jente for å vise at du er interresert i/ser på henne på en seksuell måte? Enkle ting man kan si?

  Vil nødig ende opp i friendzone. Har hørt man ikke bør kommentere verken øynene eller utseende hennes selv om det er fristende.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...