tirsdag 6. august 2013

Mannlig seksualitet er ekkelt!

Hvis du har hatt sex med flere jenter enn et visst antall er du ekkel. Du er en player. En rundbrenner. En fyr uten moralske skrupler. En skikkelig ekling.

Hvis du IKKE har hatt sex med et visst antall jenter er du OGSÅ ekkel. Du er et sosialt utskudd. En svett nerd. En ekling jenter ikke vil ta i med ildtang. Hva? Du har ikke hatt sex med mer enn 5 jenter i løpet av livet? Du debuterte som 23-åring sa du? Jøss, hva i all verden er galt med deg?

Hvis du FORSØKER å gjøre noe med det; hvis du er så KLIN GÆERN at du faktisk går ut på byen og "prøver deg"; er du ikke bare ekkel, du er i tillegg LATTERLIG. Det mest patetiske som finnes er menn som "prøver seg på alle" på byen. Du er kasteløs. Du er fritt villt.

På Dagbladet-nett er det reklame for rosa dildoer. Kvinnelig seksualitet er søtt og vakkert. Jenter som tør å kjøpe seg dildo er seksuelt frigjorte. Jenter som tør å ha mange sex-partnere er ikke lenger helter, de er normen. Det som eventuelt er heroisk nå, er å tørre å blogge om det.

Hva hadde skjedd hvis Dagbladet hadde begynt å reklamere for oppblåsbare dukker eller plastikk-vaginaer?

-Andreas (som setter ting på spissen, men synes folk bør bry seg mindre om andres seksualitet)

25 kommentarer:

 1. Godt poeng. Har ikke sett det helt fra den siden før. Er selv en av de jentene som har sex når jeg føler for det og med hvem jeg føler for.. antallet er under dusinet, men har allikevel fått kommentarer på at jeg er løs. Men gutten jeg har hatt sex med får ikke samme kommentaren etter samme "synd".

  SvarSlett
 2. Det du sier her er så utrolig sant Andreas! Det er en enorm dobbelt-standard på dette punktet. Du kan si at samfunnet har SYMPATI for jenters seksuelle behov, men IKKE SYMPATI for gutters seksuelle behov.

  Som menn må vi se igjennom dette, og leve etter våre egne regler. Det er INGENTING feil med å være en gutt og stikke ut døra for å prøve å få seg noe, uansett hvordan andre vil prøve å dømme det.

  //G

  SvarSlett
 3. Må innrømme at jeg er veldig enig, men at jeg ikke har noe imot det.

  * Jenta

  SvarSlett
 4. Enig med Hedda at gutter sjeldent blir kalt løse for å ha hatt sex med mange.

  "Man må jo kalle gutter for løse for ellers er ikke ting rettferdig."

  Det er nesten sånn at samfunnet har blitt enig om at istedetfor å ikke dømme andre for sin seksualitet, så skal alle ha det like jævlig.

  SvarSlett
 5. @ Ananas:

  Det er interessant hvordan gutter og jenter er redde for å bli dømt for sin seksualitet, men på forskjellig måte.

  Du peker på at det hadde vært rettferdig å kalle gutter "løse". Sant, men dette hadde gutter gikk fullstendig f*** i. Vi er ikke så redd for å bli dømt for det!

  Ting jeg tror jenter (flest) er livredd for å bli dømt som: Løs, hore, billig, give it away for nothing etc.

  Ting jeg derimot vet gutter er livredd for å bli dømt som: Desperat, needy, creepy, ekkel, gris etc. Dette kan ses i forhold til artikkelen over. Gutter er etter min mening redd for å bli dømt som den ulven på bildet! Derav problemet som Andreas påpeker: At mannens seksualitet ses på som SKITTEN, mens jenters seksualitet ses på som REN.

  SvarSlett
 6. god og viktig post.

  -Larsen

  SvarSlett
 7. Wow, den siden har jeg ikke sett før!

  SvarSlett
 8. @ Genuine:

  Jeg mener ikke at gutter burde bli dømt for sin seksualitet, på lik linje som jeg mener at jenter IKKE burde blitt det heller.
  Jeg skjønner at de to forskjellige kjønnene dømmes for forskjellige ting og på forskjellige måter.

  SvarSlett
 9. Godt sagt av deg, Genuine. Vi er jo ofte redd for å bli dømt på mange områder, men akkurat seksualitet og meninger rundt det er spesielt sårbart. Hvis jentenes seksualitet blir sett på som ren er vi vel redde for å skitne den til, mens det blir omvendt for guttene? Hm, nei. Det utsagnet ble riktig og feil på en gang.

  SvarSlett
 10. En fyr uten moralske skrupler, eller en svett nerd, er det alt jeg får?

  Hvor mange frosker må man kysse før drømmeprinsen kommer da?

  x

  SvarSlett
  Svar
  1. Det spørs hvor mye fett du klarer å brenne med å kysse frosker! :P

   Slett
 11. Mye sant i det du skriver :)

  SvarSlett
 12. Godt poeng, men mye har vel egentlig og si på fremgangsmåten til gutten også, er selv utrolig åpen om akkurat emnet sex og har enda ikke hørt at jeg er en skitten gris.

  But then again så var det før jeg begynte og få en genuin interesse for sosialdynamikk.

  Og de som "dømmer" er ofte/alltid personer som ikke selv er veldig seksuell aktive, poenget mitt er at hele greia egentlig er absurd. Normer og regler er til for å brytes/fornye, og dette temaet er virkelig et av de temaene!

  SvarSlett
 13. Hva faen skjedde med mennene? På tide å bli menn igjen, og la kvinnene kjenne sin rettmessige plass i verden; kjøkkenet og i senga. Kvinner er kun til for å oppdra barn og gi menn seksuell nytelse. Feminisismen har gått for langt.

  SvarSlett
 14. Dette er den beste artikkelen jeg noen sinne har lest på nettsiden deres, den treffer spikeren rett på hodet! Jeg reposter den på bloggen min! Og gir deres side en anbefaling.

  SvarSlett
 15. My two cents: Det motsatte kjønns seksualitet vil alltid ha potensiale til å vekke en masse usikkerhet, issues og negative følelser hos mennesker, det er like sant for gutter som for jenter. Når mennesker føler seg usikre, redde, trua eller tråkka på tyr vi til fordømmelse og nedsettende ord. Jmf. forøvrig enkelte av de foregående kommentarene;)

  SvarSlett
 16. Det er det vel strengt tatt ikke et like stort problem for gutter å bli regnet som en som ligger rundt enn det er for jenter. Men for gutter ligger det nok like mye stigma i å bli stemplet "uerfaren" som det gjør for jenter å bli stemplet "løs", og det er nok to sosiale motpoler.

  Når det er sagt er jeg enig med hovedbudskapet i blogg-innlegget! :)

  SvarSlett
 17. Ifølge mitt synspunkt så er det like (ikke) ekkelt.
  Jeg liker sex og jenter liker sex, så enkelt er det i mitt hode.

  SvarSlett
 18. Hva mener du egentlig med ekkel?
  Du kan ikke dømme en kvinne eller mans personlighet ut i fra hvor mange partnere vedkommende har hatt?

  Jomfruelige menn..

  SvarSlett
 19. Uansett hva man gjør så blir det feil: kanskje på tide å finne nye lekekamerater?

  SvarSlett
 20. Femininist (25)17.08.2013, 22:56

  Hei Andreas, Lenge siden sist. Helt enig i at man ikke bør bry seg om andres seksualitet, men dette går begge veier;

  - Hvis du har hatt sex med flere gutter enn et visst antall er du ekkel. Du er et ludder. Ei hore. Ei jente uten moralske skrupler. En skikkelig ekling.
  - Hvis du IKKE har hatt sex med et visst antall gutter er du OGSÅ ekkel. Du er et sosialt utskudd. En svett nerd. En ekling gutter ikke vil ta i med ildtang. Hva? Du har ikke hatt sex med mer enn 5 gutter i løpet av livet? Du debuterte som 23-åring sa du? Jøss, hva i all verden er galt med deg?
  - Hvis du FORSØKER å gjøre noe med det; hvis du er så KLIN GÆERN at du faktisk går ut på byen og "prøver deg"; er du ikke bare ekkel, du er i tillegg LATTERLIG. Det mest patetiske som finnes er kvinner som "prøver seg på alle" på byen. Du er kasteløs. Du er fritt villt.

  Jupp, det går begge veier, spesielt for den første og den siste. Få sexpartnere er kanskje et mindre problem for kvinner enn for menn, men det er fortsatt til stedet.

  Når det kommer til hvorfor rosa dildoer er legitimt antar jeg det er fordi samfunnet godtar at kvinner har seksualitet, og er trygg på seg selv, så lenge det ikke går på bekostning av at hun har (mange/tidligere) seksualpartnere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann Femininist!

   Jeg er ikke umiddelbart enig i at man bare kan snu det på hodet og si at det er helt likt begge veier. Joda, jenters seksualitet er også skambelagt, men poenget i artikkelen er at mens du (heldigvis) får stygge blikk hvis du høylytt kaller en jente hore for å ha sex med mange menn, så er det ingen som reagerer hvis noen kaller en gutt som har hatt sex med mange for ekkel.

   Hovedpoenget i artikkelen er at kvinners seksualliv (heldigvis) fremstilles i kulturen vår som vakkert og naturlig (kanskje mye på grunn av tredjebølgefeministene?), mens mye av menns seksualitet ses på som ekkelt og nesten kvinneundertrykkende i seg selv (kanskje blant annet på grunn av andrebølgefeministene?).

   Jeg er som du sikkert har fått med deg av andre artikler jeg har skrevet likestillingsfantast og ønsker at begge kjønn behandles likt, med like rettigheter og plikter. Artikkelen omhandler et kulturelt fenomen som går ut over mange menn, men det utelukker jo så klart ikke at det er masse ting i kulturen vår som går ut over kvinner. Tror bare det er sunt for likestillingen at også menn blir bevisste og engasjerte på at kjønnene behandles ulikt i kulturen vår. Så er jo neste spørsmål hva man eventuelt bør gjøre med det.

   Slett
 21. Til Femininist

  Jeg tror du kan ha rett i at jenter kan bli dømt av andre jevnaldrende jenter for å ha debutert sent og eventuelt kanskje også for å ha hatt få partnere. Selv om jeg synes det siste ville være rart siden det ofte er en så dømmende holdning fra andre jenter ovenfor de jentene som er seksuelt frie. Jeg tror for eksempel at hvis en søt jente hadde vært sammen med 4 kjekkaser som de andre venninnene hennes også synes var tiltrekkende må det jo være vanskelig å gi henne pes for at hun ikke har hatt nok ons ved siden av? Eller tar jeg feil her?

  Det som jeg tror er en stor feilslutning i det du hevder er at gutter tenker på samme måte som hennes venninner. Ingen i min kameratgjeng, meg selv inkludert ville for eksempel hatt noe mindre lyst på en søt og digg jente dersom hun fortalte at hun var jomfru til hun var 23 og særlig ikke fordi hun fortalte at hun bare hadde hatt 5 partnere.

  Et interessant spørsmål til deg for min egen del er hva jenter tenker om en fyr som har debutert sent og har lite forholds-erfaring, men mange partnere og treffer mange jenter nå. Blir du dømt for begge eller nøytraliserer de hverandre siden jenta både får sjarmen samtidig som hun vet det er en sjenert og koselig gutt innerst inne? :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...