tirsdag 6. august 2013

Hvorfor møter jeg bare kleine gutter?

Leserbrev: 

Hei!

Jeg har sett litt på både 0330.no og usminket.no, og begge bloggene faller virkelig i smak! Tar stadig meg selv i å smile av gjenkjennelse, samtidig som det også er lærerik lesning. Prøver meg på å stille et spørsmål, så får du se om du gidder å svare (null stress).

Det er sikkert ganske klassisk, jeg er ei 22 år gammel jente som bare møter "feil" gutter. Eksempel: Forrige uke, på juleballl i forbindelse med studiene pratet jeg en del med en som går en klasse over meg. Han la meg til på Facebook, og spurte om vi skulle møtes en dag snart. Da vi møttes var det ganske hyggelig, mindre kleint enn jeg var forberedt på, og vi hadde masse å snakke om. Men så gikk det plutselig veldig fort fram. En liten liste over noen av tingene jeg reagerte på (det finnes mer):

- Utenfor døra mi konstanterte han at han kunne være med meg opp (jeg ville ikke være uhøflig, så selv om jeg bor i kollektiv, og ikke følte for å presentere ham for de jeg bor med, sa jeg at ja, han kunne vel det).

- Gav ubehagelig mange komplimenter (ææ. liker ikke! Takket pent.)

- Snakket til puppene mine (latet som jeg ikke så det)

- Henvisninger til gamle bilder av meg på facebook ("der hadde du den samme jakka på deg, men jeg tror du hadde et annet skjerf?") og meldinger på wallen min (latet som ingenting, bare pratet hyggelig "du har kanskje rett i det, jeg husker virkelig ikke hvilket skjerf jeg hadde da ..." osv. - Litt creepy?)

- Samtaleemnene "oss som kjærestepar" og barn (svarte med "hehe. Det hadde sikkert vært sjokkerende for felles kjente, ja" på det første og prat om barn på et generelt nivå på det andre. - Litt vel tidlig for min del ...)

- Spørsmål: "Kan jeg kysse deg?" (hva er greia med dét?? Sa nei med et lurt smil, for å ikke være for hard. Ble kysset. Kysset tilbake. For tidlig når jeg ikke føler noen form for tiltrekning)

- Han vil møte meg igjen. Kan når som helst ("så hyggelig" "nei, da er jeg opptatt". "Da kan jeg heller ikke". "Okei, den dagen kan jeg" ...)

Det føles veldig overfladisk å ikke være interessert i noen fordi de ikke er veldig gode på sjekking. Det at han var litt klumsete, litt for romantisk, litt for ærlig angående facebookstalking og generelt snakket for mye om ting man bør unngå å snakke om på første date må jo ikke bety at han er en dårlig person (eller altså, en jeg ikke passer sammen med). Og noen ganger får man jo sånn stirregreie, at man ikke får styrt blikket riktig. Derfor skal jeg møte ham en gang til, bare for å se om det kan være noe der (han var faktisk morsom å prate med ellers, og fysisk tiltrekning kan kanskje komme etter hvert?). Erfaringene (og vennene mine) sier det ikke er noe håp, men jeg liker virkelig ikke å dømme eller avvise folk.

Problemet er imidlertid ikke denne situasjonen, men at den ikke er unik. Det kan jeg ikke forstå. Jeg er ikke noe spesiell på noen måte. Kanskje vennene mine har rett når de sier at jeg ikke skjønner det når gutter er interessert i meg (annet enn de som er så frampå at det er umulig å ikke skjønne det)? Det virker usannsynlig, det får være grenser til innbilskhet. Det er som sagt ikke noe spesielt ved meg som gjør meg særlig interessant. Eller kanskje jeg sender ut helt feil signaler, når jeg bare prøver å være hyggelig. Jeg vet ikke. Det jeg vet er at jeg ikke misliker tanken på å ha kjæreste. Jeg får bare helt klaus av de som virker interesserte i meg. Hvordan kan jeg endre dette?

Hilsen ei som virkelig trenger hjelp (ser for meg at jeg som 30-åring blir så lei av dette at jeg av høflighet gifter meg og får fire barn med en facebookstalker).


Heisann!

Dette er du absolutt ikke alene om å oppleve. For å sitere en god venninne av meg: "De seriøse gutta er nesten alltid kleine, og de kjekke gutta er nesten alltid useriøse".

For all del, gi fyren flere sjanser, men ved mindre de rare tingene han gjør kommer av nervøsitet og han endrer seg etterhvert som han blir tryggere på deg, så tror jeg ikke at å bli sammen med noen av ren høflighet er veien å gå. En variant er selvfølgelig å tilfeldigvis gi han linken til 0330.no og håpe at han blir interessert i å forbedre sjekkeferdighetene sine, samtidig tror jeg det er viktig at du innser at du må ta saken litt mer i egne hender når det kommer til å møte menn: Mange jenter er alt for passive i forhold til hvem de faktisk kommer i kontakt med. Hvis du kun overlater ting til skjebnen vil du, som du er inne på selv, ofte møte de mest ivrige gutta og gå glipp av mange kjekkaser. I lydboken "Fra flørt til fantastisk forhold" snakket vi en del om hvordan du som jente kan gå frem for å ta kontakt med menn på en måte som gjør at han føler at det er han som sjekker opp deg. Som jente trenger du ikke (og bør ikke) være kjempedirekte, men du kan vise interesse for menn du liker ved å gi blikk, initiere til samtale, og ved berøring. Jo flere menn du møter, jo større er sjansen også for at en av de er en du matcher skikkelig med. Og som ikke er klein.

-Andreas 

7 kommentarer:

 1. syns det ofte virker som de som har en opplevelse av andre som kleine egentlig ikke bare takler datingsituasjonen noe særlig

  SvarSlett
 2. Hei, jeg lurer på om dere kan skrive et innlegg om det å være såkalla "rebound girl". Jeg mistenker at jeg kanksje er i ferd med å bli det nå. Fyren jeg dater har vært i et langt forhold og kom ut av det for ikke mange måneder siden. Vi har datet/hatt kontakt i ca 1 mnd. I begynnelsen lot jeg han ta intiativ til dater osv. Han sender aldri meldinger utenom når han har spurt meg ut osv. Blir stressa av at jeg aldri får meldinger av han utenom. Er dette en del av hans personlighet, eller kan det være fordi jeg er hans rebound girl og at han derfor går svær svært sakte fremover.
  Hvor tolmodig skal man egentlig være? Jeg sender heller ingen meldinger til han. MEn har av og til foreslått å finne på noe. Jeg ikke vil virke masete, eller stresse han. Føler jeg går på glassskår, man må trå svært svært varsomt for å ikke skremme fyren unna. HAr bestemt meg nå for å la han initere all kontakt fremover, men viss jeg ikke hører fra han på over en uke, bør jeg da ta et hint, selv om vi hadde det fint på siste date?. Er de vits? skal jeg snu meg og springe i motsatt retning? eller skal jeg gi han tid, men samtidig prøve å holde kontakten med han. Synes vi hadde passet så bra i lag, så det er så synd .. Blir veldig glad for svar.

  SvarSlett
 3. Hei, jeg lurte på om dere kunne gi meg en generelt svar på dette!?
  jeg har hatt en flørt med en gutt i 2-3 måneder nå! han bor i sverige og jeg i Norge. det er ca 1 times kjøring for å komme til han! vi har møtt hverandre 3 ganger, føler det er jeg som har tatt insjativet til det hele tiden!
  Etter at jeg fikk følesen av at det ikke kom til å bli noe mer konfronterte jeg han og sa at jeg ikke gadd mer om han skulle holde seg så på avstand hele tiden! da fikk jeg bare beskjed om at jeg måtte roe meg ned! vi skulle ta ting litt som de kommer. greit nok tenkte jeg! fikk natta meldinger hver kveld, fint det men litt kjedelig med bare natta! så jeg ba han stoppe for at jeg skulle komme over følesene mine for han! her om dagen spurte jeg han om han syntes vi passer best som venner! fikk et klart nei og han lurte på hvorfor jeg funderte så masse på dette!

  han er en veldig sjenert type og venner av han sier at man ikke får han til å gå inn på en bensinstasjon! fryktelig folkesky og veldig negativ til livet! han har hatt en litt dramatisk oppvekst! dette har hans sjæl fortalt meg! jeg har fått beskjed om at jeg fortjener bedre av vennene hans!

  men jeg lurer litt på hva som er greia hans jeg? kan han ikke bare vise litt interesse eller la det være og si at vi er venner!?

  bra blogg foresten!

  SvarSlett
 4. Hei gutta!
  Jeg lurte på en ting. Jeg har blitt keen på en fyr iløpet av sommern. MEN; den første kvelden vi møttes ute, hadde vi faktisk one night stand. Jeg angrer veldig på det nå, for jeg vet at dere menn er jegere, og jeg er kanskje ikke så interessant som en evnt. kjæreste.... Vi har hatt sex et par ganger etter det, men jeg er ganske tilbakeholden akkurat nå - fordi jeg tror nok jeg er mer interessert i noe mer, enn det han er... Vi har kontakt, men det er ganske tydelig hva han vil gjøre.
  Har jeg ødelagt alt, av og hoppe til sengs med han første kvelden?
  Hilsen Bente

  SvarSlett
 5. Dårlig med innlegg på dere, har dere sluttet helt med denne bloggen?

  SvarSlett
 6. Ja takk for flere saker her. Blir så glad når legger ut flere saker.

  SvarSlett
 7. kan dere komme med flere innlegg? vi jenter hadde nok satt pris på det :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...