mandag 30. januar 2012

Kan jenter aktivt sjekke?

Er det én ting jenter klager på, og da spesielt single jenter, så er det at gutter ikke kan sjekke. Jentene har gått lei av å møte håpløse menn på byen som drikker seg drita fulle slik at de endelig tør å ta litt initiativ, og når de først gjør det så kommer det veldig lite vettugt ut av munnen deres.

But lets face it: MANGE jenter er også ganske dårlige til å flørte og sjekke. Mange ganger har jeg møtt jenter som viser tilsynelatende INGEN interesse overhodet bortsett fra at hun forblir stående der vi er og er med på praten (noen ganger bidrar de også lite i samtalen). Likevel er de mer enn gjerne med på å la ting eskalere fysisk og virker mer enn klare nok når man går for kysset. Altså er de helt klart tiltrukket.


Gang på gang har jeg opplevd dette. De andre instruktørene i Gode Vibber har opplevd det og gutter vi har hatt på Bootcamp har også fått oppleve det. Bare vi gjør det som vi "vet er riktig" og har i bakhodet at mange jenter kan være for sjenerte eller nervøse til å vise interesse så holder vi det gående, og man får til kyss og telefonnummer. Og jentene dukker opp på date senere.

Men det er ikke alle menn som vet dette, og heller ikke alle menn tør eller rett og slett gidder å snakke videre med en jente som ikke virker interessert. Det kan oppleves som et NEDERLAG for menn å bli avvist (eller TRO at man blir avvist), og da er det lett å forlate jenta før en skikkelig avvisning kommer.
Jeg tror det kan være flere grunner til dette, men jeg tror en av HOVEDGRUNNENE er at mange jenter har  liten erfaring med å flørte. Ofte fungerer sjekking ved at jenta er i en passiv rolle hvor det er mannen som sjekker, mens det er hun som "blir sjekket opp". Mannen skal kurtisere jenta, mens hun skal bli kurtisert og til slutt vise sin interesse tilbake.

ULEMPEN med dette er at du som jente får mye mindre kontroll til å selv øke den tiltrekningen mannen føler for deg, og mindre kontroll til å få den tiltrekningen til å slå dypere rot som går på mer enn bare utseendet ditt.

Burde jenter da begynne å gå aktivt på sjekkern? Jeg mener ja. ... Men med måte! Hvis ei jente viser FOR MYE interesse for tidlig, for eksempel ved å gå opp til en mann med et stort smil og gi han et kompliment kan han fort tenke at dette er en "lett" jente å få til noe med, og allerede der kan han fort begynne å ta henne for gitt og utelukke henne for noe mer seriøst i fremtiden. Men hvis hun ikke viser interesse i det hele tatt (virker avvisende), eller gjemmer seg bak et bord hele kvelden omringet av venner slik at ingen kan komme frem til henne selv om de har LYST så kommer man heller ingen vei.

Hvis du derimot klarer å sende de riktige signalene til mennene slik at du oppfordrer DEM til å ta kontakt og posisjonerer deg selv slik at det føles minst mulig skummelt for mannen å gå opp til deg så øker du mulighetene dine betraktelig. Hvis du i tillegg vet hvilke instinker hos mannen du kan spille på og hvilke egenskaper det menn kaller "kule jenter" har begynner du å få virkelig superkrefter.

Og hvis du videre gjør dating til en casual, sosial greie i hverdagen din, kanskje en i uka for å ta et tilfeldig tall (og man trenger ikke å ta ting videre med alle man dater, det er å lov å se an ting med en person før man skjønner at her er det ikke noe mer å bygge videre på), vil du kunne få den MENGDETRENINGEN som trengs for å bli virkelig flink til å flørte. Sjekking og flørting er nemlig en SOSIAL FERDIGHET, og det kreves trening for å kunne mestre det.

- Lars

4 kommentarer:

 1. Bra innlegg! Tror mange jenter hadde vært tjent med å vise litt mer interesse!

  SvarSlett
 2. jepp, ihvertfall mye letter for uerfarne sjekkere hvis vi ser at jenten viser litt interesse tilbake.

  SvarSlett
 3. Synes det er hot med jenter som sjekker,det liker vi! Mer av det:)

  SvarSlett
 4. Det er faktisk noe jeg har tenkt veldig lite på, at jenta du snakker med kan være UTROLIG sjenert/nervøs.
  Og jeg har merket en stor forskjell mellom jenter som er 20+ og -20. Husker jeg traff ei som var idealmessig pen(i mine øyne), men hun var skikkelig sjenert, og nervøs.
  Dette gjorde "jobben", min kjempevanskelig følte jeg, jeg følte meg jo nesten som en overgriper, siden det nesten kun var jeg som signaliserte interesse.
  Enden på visa var at vi hadde sex, men jeg hadde jo null tiltrekning for personligheten hennes.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...