søndag 26. oktober 2014

Kan jeg date bestekompisen til eksen?Spørsmål fra en leser:

Hei! Kom tilfeldigvis over bloggen deres etter ett ubetydelig Google-søk, og ble så begeistret at jeg leste meg i gjennom hvert eneste innlegg. Super blogg! Er så godt å lese dønn ærlige innlegg skrevet av menn selv, når vi kvinner ikke helt skjønner bæret. 

Vel, til poenget; Jeg er fanget i en litt (veldig) ubeleilig situasjon, og jeg trenger gode råd! For rett over et halvt år siden ble det slutt mellom meg og min ekskjæreste - vi hadde da holdt sammen i omtrent 3,5 år, men han valgte å avslutte det hele med utroskap og dårlig oppførsel. Jeg er ikke ei jente som bærer nag og ønsker dårlig stemning, så per dags dato er vi venner, og det trives jeg veldig godt med. Han er jo en god mann, men behandlet meg dessverre dårlig når det var oss - noe han angrer på i ettertid. 


Jeg har i ettertid falt litt ekstra for bestekompisen hans, og følelsene hans er gjensidige. Vi har (uansett hvor feil det måtte høres ut) alltid hatt en ekstra gnist oss i mellom, også når jeg og ekskjæresten var ett par, men selvsagt aldri gjort noe med det. For et par helger siden møttes vi på en fest, og der ble det prat etterfulgt av litt kyssing. Han er (forståelig nok) redd for å møte meg på privaten, da han har fått mye ironisk pes fra kompisene (deriblant min eks) ang. min og hans "greie". 

Han sier at vi bare må vente litt, da han ikke tror at eksen min er helt over meg enda, men at dette vil gå seg til etterhvert. Jeg ønsker på ingen måte å komme i mellom dem, og vet også at mannen det er snakk om er alt for real og god til å ville ødelegge et vennskap for ei jente. Men, vi vil jo så gjerne ha hverandre, så jeg lurte på om det kanskje finnes et par triks her? Hva kan man gjøre? Jeg er klar over at det er en veldig ubeleilig situasjon å havne i, men jeg kan jo ikke styre hva jeg føler, og har et veldig stort ønske om å bli ordentlig kjent med ham, da jeg er sikker på at det kunne blitt noe fint og seriøst. Finnes det noe JEG kan gjøre i denne situasjonen, eller skal jeg bare vente? La det ligge? Det er på en måte begrenset hvor lenge man kan flørte via meldinger og på fest før man faktisk møtes via en ordentlig date. Han er ganske beskjeden og som alle andre menn; vanskelig å forstå seg på til tider, så jeg sliter litt med å vite hvilken rolle jeg skal ta i denne situasjonen. For min del synes jeg ikke jeg skylder eksen noe som helst, men det ultimate hadde jo selvsagt vært dersom stemningen var god mellom oss alle. 

Håper på svar, selv om dette ble en liten roman! 

- Jente, 20


Hei jente som lurer på om det finnes noen triks for hva man kan gjøre når den man er keen på er bestekompisen til eksen og sier at han ønsker å vente til bestekompisen har kommet over deg!

Vel. En eller annen amerikansk standupkomiker sa en gang at en av forskjellene på menn og kvinner er at når menn blir introdusert for en dame de liker skikkelig godt, men som er "off limits" så tenker de "EI SÅNN DAME har jeg lyst på", men når damer blir introdusert for en mann de liker skikkelig godt, og som er off limits så tenker de "HAN har jeg lyst på". Jeg prøver ikke å være moralsk pekefinger eller noe sånt, jeg prøver bare å påpeke at det finnes andre menn med samme kvaliteter der ute, men som har mindre eim av minefelt og vepsebol.

Nå er jo ikke det svaret du ønsker å høre, så derfor legger jeg som premiss for videre svar at du likevel ønsker noe på gang med akkurat han.

Du bør etter min (subjektive) mening likevel tråkke litt på bremsen med å holde på med han, rett og slett fordi han selv har bedt om det. Hvis du likevel klarer å presse han til å ofre vennskapet med bestekompisen for deg så er det noe som kan backfire litt lenger ned i løypa. Han blir nemlig nødt til å bryte en av de eldste og høyst ærede kompiskodene som finnes, og når han først bryter den er det en lang og hard vei tilbake til det gode selskap i gutteklubben grei.

Selv om eksen din ikke har noe han skulle ha sagt overfor deg, med tanke på at han selv var utro mot deg, så har bestekompisen hans likevel ingen påskudd for å skulle date den ene dama i verden han ikke burde. Det er bare et halvt år siden det ble slutt mellom dere, så jeg forstår godt at han ønsker at dere venter med å date til kompisen garantert ikke har følelser for deg mer og det går an å ta det opp med han så det ikke kommer som en bombe og i verste fall føles som et svik.

Når han har bedt om å ta ting sakte for ikke å ødelegge vennskapet, er det dessverre ingenting annet du kan/bør gjøre enn å forsøke å nyte singellivet og ikke tenke så mye på han.

-Andreas

6 kommentarer:

 1. Å hurra, så glad når jeg så det hadde ramlet inn noe nytt på denne bloggen! Delte link til 0330 til alle mine tinder matcher for en tid tilbake, 32/40 takket med stor entusiasme over tipset, det hele resulterte i bedre samtaler og masse dater, poenget er, uansett, at da er det fint denne siden lever igjen, så vi kan plukke opp litt insider tips!

  SvarSlett
 2. Synes ikke man skal "splitte" kompiser, det vil man kunne angre senere. Lett å gripe det nærmeste som en rebound, men bedre å holde avstand enn å ødelegge for noen.

  Når det er sagt ønsker jeg meg et innlegg om hvordan jenter kan bidra til å holde spenningen oppe etter at man har datet en stund:)

  SvarSlett
 3. Heisann!
  Først vil jeg bare si at dere har en super blogg! Dere setter perspektiv på ting og gjør det slik at vi jenter kan forstå gutter bedre. Nå har jeg vist bloggen deres til hele jentegjengen min og alle syntes den er av kvalitet.

  Det eneste jeg savner er et blogginnlegg om hva man gjør hvis man skal se hvor ting går hen, med en gammel flamme. For da føler jeg at de "feilene" vi jenter gjør, mest sannsynligvis allerede har blitt gjort. Likevel ønsker gutten etter flere år med frem og tilbake,å prøve igjen. Hva gjør man da? Etter å ha lest bloggen deres ser jeg jo at jeg har "kvelt" han og kanskje krevd emosjonell tiltrekning før han var klar. Ikke da klart å beholde min indre ro også har hele greia gått rett vest. Men vi har veldig god kjemi. Samtidig blir det vanskelig å unngå sex med en man allerede har hatt sex med og det blir slitsomt å late som at man ikke er interessert i det. Alle disse dilemmaene er kompliserte. Man vet ikke selv om man ønsker det skal gå en viss vei, men man ønsker ikke å bli brukt eller være en friends with benefits. Har du noen tips? Eller kan du komme med et innlegg med denne problematikken?

  Hadde satt veldig pris på det og det er flere av oss som lurer.

  Mvh
  Anonym 89

  SvarSlett
 4. Hei, jeg lurer på en liten ting.. Kan man tolke en forskjell mellom fysisk og emosjonell tiltrekning i måten man sover sammen med den personen man dater?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, nei. Se heller på hvor ofte dere møtes og hva slags aktiviteter dere gjør sammen. Om han introduserer deg for kompisene sine osv.

   Slett
  2. Vi har møttes i 3 måneder, og møtes ca 2-4 ganger i uken. Når vi er sammen er vi mye hjemme å spiser mat sammen og ser film, men vi er også mye ute å spiser. Vi både kysser og leier hender offentlig. Jeg har kun møtt en av hans kompiser, men han har forsåvidt også kun møtt en av mine venninner (sett bortifra at vi møttes gjennom felles venninner av oss). Vi skal også på ferie sammen nå i slutten av måneden. Men likevel har jeg en følelse av at han er aktivt på flørtern (via sosiale medier som tinder og Facebook), og siden jeg investerer så mye tid i han ønsker jeg å vite hva han tenker i forhold til å kun ha sex/møte hverandre. Men jeg aner ikke hvordan jeg skal få frem dette uten å tråkke i salaten. Hjelp, jeg trenger råd!:)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...