onsdag 13. juli 2011

Min bedre halvdel

Jeg kommer GARANTERT til å tråkke mange på foten nå, men jeg må bare få det ut da det er en litt artig greie å tenke på, og mange har sikkert forskjellige tolkninger og bruk av uttrykket på både det positive og det negative.


Jeg ser absolutt poenget i å være glad i sin kjæreste(hvorfor skal man ellers være sammen?) og å sette pris på vedkommende, men i lys av begreper som "needy/trengende", "mindreverdighetskomplekser" og "selvbilde", hva sier man EGENTLIG om en selv ved å kalle sin partner ens BEDRE halvdel? Og hvem er det som har gjort en "bra" deal og hvem er det som har gjort en "dårlig" deal nå den ene halvdelen er bedre enn den andre i ett par som skal fungere som en helhet?

Hva er deres meninger om dette? Hvordan bruker og tolker dere uttrykket?

- Lars

8 kommentarer:

 1. Jeg bruker ikke uttrykket og synes det er like flåsete som du synes. Dessuten er det veldig få som virkelig mener det. Tror de fleste føler seg minst like bra eller bedre enn kjæresten sin. Man blir jo kjent med hverandres værste sider og ser hverandre i de mset usexy situasjoner. Dessuten ryker uttrykket ved første krangel. -men det er litt morsomt om man bruker det i en ironisk setting. :-)

  Det er vel opprinnelig ment som en æres-bevisning. Men det blir bare falsk ydmykhet. -Som så mye annet i Norge. ;-)

  SvarSlett
 2. Enig i at dette kan brukes på flere måter og at det i noen tilfeller egentlig bare er søtt.

  Men det er ofte litt annerledes for gutter og jenter; se på filmer, TV-serier osv, hvor ofte er det ikke slik at en kar er sammen med en dame som egentlig er mye mer attraktiv enn han, men som er sammen med ham fordi han er så snill og elsker henne så høyt? Fenomenet opptrer i stort sett hver eneste sitcom som finnes, og underbevisst tror jeg det gir enkelte gutter følelsen av at jenter LIKER å høre at de er altfor bra for ham osv, at det er romantisk og sånn det skal være. For all del; det kan være romantisk når en fyr jenta egentlig føler er altfor bra for henne sier at hun er altfor bra for ham... men dersom det faktisk er en reell forskjell i f.eks. attraktivitet med jenta som den ledende part er det vel ikke generelt noen genial slagplan å stadig påpeke det ovenfor henne. Som alltid er regelen vær gjerne ydmyk og selvironisk der du er sterk, men ikke der du er svak.

  Men enda morsommere enn utrykket Lars tar opp her synes jeg det å omtale kjæresten/kona som "sjefen" er... jeg har hittil aldri møtt en jente/dame som ikke hater når menn kaller dem det!:D

  SvarSlett
 3. Syns hele uttrykket (og mange andre i samme gate) er latterlig, bruker det aldri...

  SvarSlett
 4. Jeg hadde fått angst om en jeg var sammen med hadde kalt meg det! Jeg hadde tenkt hva i all verden hva det jeg glemte å sjekke i bagasjerommet før jeg slo til!?

  SvarSlett
 5. Ahh.. jeg elsker å tulle med det uttrykket :)
  Bruke det seriøst ville jeg aldri i verden gjort.

  SvarSlett
 6. Jeg synes det er situasjons avhengig, hvis man sier det hele tida er det bare rart. Men det er situasjoner hvor det passer, eks hvis man er dritings og dama/typen kommer å henter deg.

  Det samme gjelder uttrykk som "ball and chain" som jeg av og til bruker hvis en kar ikke kan bli med ut fordi dama hans vil at han skal være hjemme.

  Men når jeg bruker disse uttrykkene er det ment som humoristiske utspill, ikke noe seriøst.

  SvarSlett
 7. Hvis jeg noensinne igjen havner i et forhold, skal jeg referere til henne som "min dårligere halvdel". Da lurer jeg på hva folk vil si om MEG;)

  SvarSlett
 8. Jeg sier "Min andre halvdel" =)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...