onsdag 20. juli 2011

The Cheerleader Effect


Temaet er "The Cheerleader Effect", og det blir ganske så godt(og humoristisk!) beskrevt i en scene fra serien "How I Meet your Mother".
Så sent som i går ettermiddag var jeg på vei hjem fra kafé med en kamerat da 3 jenter gikk forbi oss på den andre siden av gata, en ikke så uvanlig hendelse nå som sommeren er her. Begge la såklart merke til dem, og snudde hodene synkront med hverandre og stirret, ubevisste om at den andre gjorde akkurat det samme før etter en kort stund.

Det er et fenomen som har truffet de fleste av oss, uansett om vi har vært bevisste på det eller ikke. Personlig klarer jeg ikke å la være å snu hodet etter en gruppe jenter på gjerne 3 eller flere som går forbi meg på gata eller kommer gående inn på et utested, og ser jeg dem i horisonten eller i sidesynet er det en bryter i hodet mitt som får meg til å rette all oppmerksomhet mot dem. Det er en autorespons jeg ikke klarer å kontrollere som sier "heite jenter", og jeg reagerer momentant. Om de i tillegg ler og smiler til hverandre mens de kommer gående blir jeg nesten så betatt som man kan bli på så kort tid, og det er snakk om veldig få sekunder her. Jeg må innrømme at det gir meg en liten glede av å bli plutselig avstandsbetatt av en gruppe fagre skapninger når jeg ser dem i nærmiljøet, men det artige er at jeg reagerer slik UANSETT om jentene er jenter jeg syntes er pene eller heite; dette skjer FØR jeg har rukket å kartlegge det individuelle utseendet deres.


Gutter: Hva er deres opplevelse av slike jentegrupper? Blir dere merkbart påvirket av dette, og endrer inntrykket seg når man ser på en og en jente av gangen isolert for seg selv?

Jenter: Er dere noe bevisste på dette selv, eller er det bare tull? Og hvis dere mener det ligger noe i det, er det noen av dere som benytter seg aktivt av dette for å få guttenes oppmerksomhet?

- Lars

7 kommentarer:

 1. Hvor spennende er det egentlig å få oppmerksomhet som én av en gruppe? Man vil da ha all oppmerksomheten selv! ;-)

  SvarSlett
 2. Jeg har lagt merke til dette, faktisk når du sier det er det noen ganger jeg kan bli litt bevisst på det, men det tror jeg har noe med at dere viser interesse og da blir vi nok ekstra sprudlende :)

  SvarSlett
 3. Yep, skjer hele tiden med meg meg.

  Litt som at øynene mine ikke helt vet hva de skal fokusere på, så det eneste hjernen min registreer er CHICKS! ;)

  SvarSlett
 4. Dette er et fenomen både for jenter og gutter!

  Jeg har snakket med mange jenter som sier akkurat det samme; "flere kjekke gutter sammen gjør at alle blir kjekkere" osv. (som vanlig bruker jenter ofte ordet "kjekk" når de egentlig mener tiltrekkende, siden klesstil, oppførsel osv. har like mye med "kjekkhet" å gjøre som det utseendet man har fra naturens side)

  Det er jo egentlig ganske logisk; det å være en del av en gruppe hvor alle virker å ha høy verdi gjør at hvert enkelt individ også får økt verdi. Det trykker liksom på noen knapper fra ungdomsskoletiden, dersom flere gutter/jenter som ser kule ut henger sammen og har det gøy blir de fort "den kule gjengen".

  Isis: Poenget er ikke at alle får oppmerksomheten, poenget er at hver enkelt jente kan utnytte denne effekten for at gutter skal bli mer interessert i henne. Og omvendt, det samme kan gutter; sørg for å gå ut med en gjeng kompiser som alle sammen ser kule ut og bare ha det gøy sammen i deres egen lille boble, i løpet av den første timen på utestedet har dere blitt lagt merke til som "en gjeng", hvilket ofte vil gjøre jenter mer interessert i å treffe dere enn dersom dere hadde vært alene.

  Den MOTSATTE effekten oppnår man selvfølgelig med å gå ut med en gjeng kompiser hvor alle ser nørd ut og sitter i et hjørne med hver sin øl (evt. står langs dansegulvet med øllen foran brystet!) mens de kikker rundt seg og ser ut som om de LETER etter moro fremfor å skape moro selv.

  SvarSlett
 5. Jeg håper ikke dere tenker akkurat som Barney Stinson, de fleste av oss har ikke bart, unibrows og tenna på tørk ;p

  SvarSlett
 6. De fleste kompiser jeg drar ut med har ikke spesielt god klesstil, og står gjerne inntil baren, mens jeg løper rundt og sosialiserer. Dette er noen av mine beste venner, jeg er bare over middels intressert i mote (får noen blikk fra damene) og de er langt under middels intresserte i mote (t-skjorter/hettegensere med store logoer, sneakers og "sæggete" bukser) De ser bra ut, men stilen er bare ikke der.

  Hvordan vil det påvirke min sosiale verdi? Har egentlig ikke noe å si for min del, jeg drar heller ut med dem enn noen jeg ikke har det gøy med, men hadde vært intressant å teste ut forskjellene det faktisk får for gamet mitt.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...