onsdag 23. januar 2013

Sjekking handler mest om flaks?

"En ting jeg har funnet ut, det er at det der med sjekking, det handler mest om flaks!" sa Gøran i reality-serien "campingliv" som gikk på NRK for noen år tilbake. Gøran hadde hockeysveis, bart og altfor korte ola-shorts, og jenta jeg så serien med fniste som for å understreke at det kanskje ikke BARE var mangel på flaks som var problemet hans. Allikevel hadde Gøran litt rett. Flaks er en faktor.

Som mennesker inneholder livene våre ting vi kan kontrollere og ting vi ikke kan kontrollere. Den siste gruppen kaller vi gjerne for "tilfeldigheter", og når tilfeldighetene virker i vår favør sier vi at vi har hatt "flaks". Slik er verden, og noen ganger kan det være ganske vanskelig å takle... kanskje spesielt når det kommer til jenter og sjekking. Hvordan man innretter seg etter disse realitetene har imidlertid mye å si for resultatene man får.

Det er viktig å ha et godt system for å skille mellom hva som er tilfeldigheter og hva som ikke er det, hva som skyldes forhold man kan påvirke og hva som skyldes forhold man ikke kan gjøre noe med. Overdrivelser i begge retninger kan være skadelig:

Dersom man tror alt er tilfeldigheter vil man bli passiv og gå glipp av sjanser til å forbedre faktorer man faktisk kan ha påvirkning på, slik som Gøran. Man føler man bor i en urettferdig verden hvor man ikke har påvirkningskraft på noe som helst.

Dersom man tror at ingenting er tilfeldigheter vil man bli for streng mot seg selv og oppleve all motgang som et personlig nederlag... alt blir ens egen skyld, alt blir noe en burde ha gjort bedre, alt blir beviser på at man ikke er bra nok.

Den riktige balansen er altså alfa og omega her.

Det beste stedet å begynne er kanskje med en skikkelig "feilsøking". Man trenger en grunnleggende og praktisk orientert forståelse av hva jenter egentlig tiltrekkes av, for så å bruke denne til å  identifisere områder med forbedringspotensiale, påpeke feil man har gjort uten å vite om det. Det er litt som med skikurs, som har blitt så populært den siste tiden; mange nordmenn har gått på ski hele livet og tror de har rimelig kontroll, men når de møter opp på kurs oppdager de raskt at de har gjort en rekke feil uten å vite om det. Hvis du leser litt på denne bloggen tipper jeg du finner noen "blinde flekker" relativt raskt, sånn er det for oss alle. Vi trenger et utenfra-perspektiv for å se oss selv i et klarere lys.

Slik kunnskap er også nyttig fordi den kan kaste lys over tidligere opplevelser; både oppturer som har blitt forklart som "flaks" og nedturer som har havnet på "jeg er sikkert for stygg"-kvota. Det som virket tilfeldig kan fremstå logisk ettersom man får mer kunnskap og oppdager hull i "gamet" sitt, det som virket umulig å gjøre noe med har plutselig forbedringspotensiale.

Når man har gjort dette - hvilket forøvrig pleier å være en ganske omfattende jobb for de aller fleste - må man imidlertid huske på å etterlate litt rom for tilfeldighetene. For som vi nevnte innledningsvis, flaks ER en faktor. Du vil komme ut for tilfeldige omstendigheter som kan ødelegge sjansene dine uten at det betyr at du ikke er bra nok eller at du har gjort noe feil, så noen ganger vil det være både legitimt og nødvendig å føre en situasjon på tilfeldighets-kvota. Kanskje var det sånn at:

o Jenta har en personlighet, en livsanskuelse og et sett med interesser som ikke passer med dine. Dere har rett og slett dårlig kjemi. Tilfeldighet.

o Jenta har kjæreste eller er forelska i en annen. Tilfeldighet.

o Jenta har nettopp blitt dumpa og hater gutter akkurat nå. Tilfeldighet.

o Jenta likte deg, men du var for lik eksen hennes som det gikk skikkelig dritt med, og hun har lovet seg selv å finne en annen type fyr neste gang. Tilfeldighet.

Og så videre, og så vidre. Dersom du tar deg selv i å hoppe rett til "det må være fordi jeg er for stygg/høy/lav/intellektuell/dum" (stryk det som ikke passer) bør du ta en gjennomgang av andre mulige forklaringer for å få hodet på rett kjøl igjen. Sannheten er at du ikke kan vite, at det finnes mange mulige forklaringer... gjør deg selv en tjeneste, før det hele på kvota for tilfeldigheter. Det eneste du oppnår ved å dvele ved ting du ikke har kontroll over er å ødelegge for deg selv. Aksepter at denne gangen gikk det slik, og beveg deg videre. For det er nemlig gjennom det å bevege seg videre man finner nøkkelen til å seire over tilfeldighetene.

Jo flere jenter du prater med, jo større er sjansen for at tilfeldighetene er på din side. Jo flere jenter du tar initiativ til å kontakte, jo oftere vil du treffe en hvor alt klaffer. Tenk over det:

o For hvert årskull finnes det i Norge ca. 30 000 jenter. Det er et forsiktig anslag siden det er basert på dagens fødselstall, som er lavere enn for 18+ år siden.

o Hvis vi antar at din foretrukne aldersgruppe strekker seg over ti år blir det 300 000 jenter i denne gruppen.

o Hvis vi er strenge og antar at du bare synes 1 av 10 jenter er tiltrekkende basert på utseende og personlighet sitter vi igjen med 30 000 jenter som er aktuelle for deg på landsbasis. Hvis du lot dem fylle Ullevål stadion ville det fremdeles stå igjen 5000 jenter i kø utenfor etter at kapasiteten var sprengt.

o Hvert år kommer det 30 000 nye jenter nedenfra og opp i din foretrukne aldersgruppe; bruker vi samme utvelgningskriterier er 3000 av dem aktuelle for deg.

Der har du det; det er 30 000 jenter her i landet som kan være aktuelle for deg, og det kommer 3000 nye til hvert år. Hemmeligheten bak suksess er å gjøre det du kan for å optimalisere de faktorene du kan gjøre noe med samtidig som du innser at det resterende er tilfeldigheter som best håndteres ved at du gjør noe aktivt for å treffe nye jenter så ofte som mulig.

- Sondre (nord-Europas mest romantiske mann)

2 kommentarer:

  1. Dette stemmer veldig godt overens med det jeg selv har erfart.

    SvarSlett
  2. "gjør noe aktivt for å treffe nye jenter så ofte som mulig"

    Kanskje en av de beste tipsene.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...