torsdag 6. januar 2011

Hysj! Samfunnet prater.


Hun smiler og er tydelig sjarmert i senk. Ser ned i bakken. Puster sakte. Så kommer ordene jeg har hørt så mange ganger før. Ordene det ikke engang virker som jentene mener å si, men som de bare må få pressa ut. Ordene som alle egentlig vet er en ren løgn. ”Det blir ikke noe på deg.”. Jeg hadde ikke engang nevnt sex, men fortsatt måtte hun bare kaste det ut der. Jeg smiler og erter henne for å tenke så mye på sex.


Tingen er at hver gang ei jente sier dette, uten at jeg i det hele tatt har prata noe om sex, ender vi opp hos meg. Jeg vet ikke helt hva det er, men det virker som jenter bare må si det riktige samfunnsmessig verbalt, når de oppfatter at de er i ferd med å stride imot det selv.

”Dette gjør jeg ikke ofte” er en annen klassiker, i det vi rusler oppover gatene mot St. Hanshaugen.

Etter hvert som man begynner å få noen hakk i sengestolpen, begynner man å legge merke til at de aller fleste jentene sier mye av de samme tingene, gjerne litt forskjellig. Da vet man at det ikke er jentene som snakker, men venninnene, mamma, ukebladene og samfunnet.

Det som også er interessant, er at jentene som ikke sier det samme som alle andre, jentene som tør å stå for egne meninger, jentene som har et ekstra hardt bein i nesen, oftest er de kuleste å henge med.

De er ikke så sjeldne, men de er i såpass fåtall at man trygt kan stille spørsmål ved om folk gjør det de har lyst til, eller om de gjør det samfunnet vil de skal gjøre.


Noen gang hørt/sagt dette selv?

- Andy

13 kommentarer:

 1. At jenter sier "Det blir ikke sex i kveld" er en indikator på at du ikke er god nok til å sette rammer og/eller lede. Det er altså jentenes måte å prøve å sette rammer på framfor "samfunnets røst". De føler seg usikre, og vil ta kontrollen, men det at de stort sett er elendige til å gjøre dette fører til at det bare blir med det verbale.

  Personlig har jeg hatt alle mulige varianter av det der, men heldigvis har frekvensen blitt lavere og lavere mellom gangene. Det beste var da jenta presterte å si "Jeg knuller aldri på den første kvelden!" mens hun runket meg og hadde mine to fingre i seg.

  SvarSlett
 2. Det er et spesialtilfelle, men ja. Det har definitivt noe med rammesetting å gjøre også.

  SvarSlett
 3. Elsker jenter som faktisk står for egne meninger =)

  SvarSlett
 4. Hmm.. sier virkelig damer dette enda(?) Jeg er glad jeg for det meste omgår enkle, moderne, selvstendige og tøffe jenter som tar ansvar for seg selv og sitt eget liv. Damer som ikke sitter å venter på at ting skal falle ned i fanget på dem og som tørr å ta i et tak selv og ikke ro rundt grøten - men som likevel har masse jentete-kvaliteter.. Man lurer ikke andre enn seg selv ved å ytre det man tror andre vil høre....

  SvarSlett
 5. Jeg har sagt sånt opp til flere ganger, og det har aldri blitt noe på fyren. Om han likevel fortsetter og tydelignfokuserer på å få med meg hjem, mister jeg respekten for han.

  Jeg har hatt noen ons, men har sjelden fått noe annet enn ekstrem fylleeangst etterpå, og har derfor holdt meg langt unna det i det siste. Likevel liker jeg godt å gå ut og flørte, møte andre mennesker og kose meg, uten å ha store baktanker utover å ha det gøy. Om jeg sier disse frasene du nevner er det altså ikke for å være korrekt, men heller for å slippe stempelet luremus, om noen har brukt en hel kveld på meg ikke kommer noe lenger, når han lett kunne plukket opp noen andre. Det gir mening der og da. Altså, har jeg misforstått, og i stedet for en snill avvisning så skaper jeg en slags konkurranse om å omvende meg, slæsj sier noe alle sier men ikke mener, slik at det er faktisk liten grunn til at en gutt eller mann skal tro det jeg sier, ikke fordi de er hankjønn, men fordi vi jenter er så himla flinke til å ikke si det vi mener? Så jeg havner i en kategori av kjipe politisk korrekte jenter som ikke mener det som blir sagt, når jeg egentlig mener det jeg sier. Nytt spørsmål, er det egentlig bedre å avvise gutten når det er på tide å gå? Har opplevd en del sutring og masing når jeg annonserer at jeg tenker å gå hjem fra byen.

  SvarSlett
 6. Dette har jeg aldri hørt eller sagt selv. Ser ærlig talt ikke poenget med å si til en gutt "Det blir ikke sex i kveld" med mindre du vet at det ikke blir det og vil gi han sjansen til å finne en annen dame før klokka blir stengetid.

  Ser absolutt den med at det er "Samfunnet som snakker", selv om det er kjipt hvis det er sånn det skal være.

  SvarSlett
 7. Jeg har en tendens til å si " jeg kan ikke love at det blir noe." Syns egentlig det er greit å si, fordi da er det verken nei, eller full fres.Blir det ikke noe av, så har jeg sagt ifra. Blir det, så er det greit.

  SvarSlett
 8. Jeg har opplevd både "det blir ikke noe på deg" og "dette pleier jeg aldri å gjøre" fra samme jenta. Hun snakket ikke sant :D

  SvarSlett
 9. Zuzanna: Vil ikke det kommunisere det samme som å ikke si noe i det hele tatt?

  Hatt mange erfaringer med gutter som ble sure fordi de følte seg "lurt", uten at du hadde lurt dem?

  SvarSlett
 10. haha det der er faktisk utrolig sant, hver gang jeg har sagt det så har det motsatte skjedd. at jeg har hatt sex. tror du har rett :)

  SvarSlett
 11. Jeg har sagt "dette gjør jeg ikke så ofte", og det har jo i og for seg vært sant, men når jeg tenker meg om er det nok ikke derfor jeg har sagt det.. takk for en fantastisk blogg :-)

  SvarSlett
 12. Eg har sagt "du kan bli med heim, men meir enn det blir det ikkje". Gutten trodde selvfølgelig dette va ein hemmelig invitasjon til å ha sex og blei kjempe skuffa kl 1300 dagen etter då han innsåg at han faktisk ikkje klarte å komme i buksa på meg. Tydeligvis var han vant til jenter som lever i bakvendtlandt. Han sa det var eit stort nederlag. Som om eg brydde meg om det.. Sjøl er eg stor fan av å si det som det er. Min livsfilosofi. Har eg lyst på deg, så har eg lyst på deg. Ser ikkje noko poeng i å gå rundt grøten.

  Vi hadde ei hyggelig natt og pratet til kl var 6. Og dette til tross for at fyren sa han kunne gi meg orgasmegaranti!?! Hallo..?

  SvarSlett
 13. Han hørtes jo bare douch ut. Bra valg! :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...