søndag 23. januar 2011

Hemmeligheten(e) bak date


Jeg husker mine første "dates", eller såkalte stevnemøter på norsk(er det noen som bruker den norske oversettelsen egentlig?) med jenter. Jeg var sykt nervøs for å gjøre noe feil og fryktet at hun ikke skulle like meg godt nok. Nå som jeg endelig har henne alene, nå gjelder det!
I dag har jeg en helt annen erfaring og oppfatning om dates. Hemmeligheten(e) er ganske enkle, men fortsatt sykt viktige.

Så, aller aller først er det viktig at du forstår at jenta vil at det skal gå bra; hun er alt keen på deg!
Smak litt på denne tankerekken: Hva er det jenta har både fysisk og psykisk investert for å møte deg? Hun setter av tid(som hun kunne brukt til skolearbeid, jobb, venninner, sine hobbier, eventuelt andre gutter!), hun velger ut klær, sminker seg, kanskje hun bruker tid og penger for å ta buss, tog eller trikk for å møte opp, kjøper noe å drikke under daten, er mentalt forberedt og "tar sjangsen" på å treffe en relativt fremmed gutt osv.

Du skal IKKE prøve å sjekke henne opp på nytt på date; den jobben er alt gjort. Date er bare "papirarbeid", litt tid for å bli bedre kjent, øke tilliten hun føler til deg og ta ting skrittet videre fra der dere slapp sist, altså eskalere til noe mer.


Resten av tipsene spiller bare videre på det første egentlig.
Hun VIL at det skal gå bra, hun møter deg ikke i håp om at du skal drite deg ut foran henne eller gjøre det kjipt og kleint. Dette betyr at nøkkelen her er å slappe av og ta deg tid til å bli kjent med henne. La spenningen av at dere er alene sammen i en edru og privat setting gjøre all jobben, det er faktisk nok i seg selv.
Date er ikke et intervju eller noe annet formelt, tenk på det som at du henger med en venn: slapp av og kos deg, ta praten i ditt eget tempo, nyt stillheten når den oppstår(jeg opplever aldri "pinlig stillhet" siden jeg selv ikke syntes stillhet er pinlig; da kalles det spenning istedenfor) og flørt heller litt ved å holde øyekontakten og ha en lett, munter stemning.

Jenter største frustrasjon på date er at gutten ikke eskalerer! Tre dates uten kyss og du er så å si ute. Jenta vil begynne å tro at du enten 1) ikke er interessert lenger, eller at du 2) ikke tørr, noe som vil ødelegge den tiltrekningen hun følte. Jeg pleier å kysse på første, senest andre selv hvis jeg av en eller annen grunn vurderte at det ikke passet på første. Jeg møter jenta siden jeg vil noe sted med møtet, og det vil hun også.


Gjør første treff enkelt. Selv om jenta er interesert så kan hun fortsatt si nei om det virker for skummelt eller for mye å investere på kort tid. Anders pleier å bruke eksemplet om en venninne av han som skulle treffe en gutt hun likte veldig godt. Hun gledet seg til å treffe han, men avlyste da hun fant ut at på deres første treff hadde han bestilt bord på Grand Café for å så dra på kino etterpå. For mange kan det ikke bare være skummelt, men MYE ansvar og investering helt i startfasen. Det du må gjøre er å legge opp til at HVIS dere ikke passer så godt sammen som dere håpet og trudde, og HVIS det faktisk KAN bli kleint, så er det lett å komme seg ut. På en kaffedate kan man lett si "det var koselig å treffe deg, men jeg må gå nå." Det er litt vanskeligere under en tre retters middag på Grand Café.

Andy har alt skrevet et godt innlegg om kaffedates. Hvis du ikke har lest det enda så anbefaler jeg deg å gjøre det.

Happy dating!

- Lars

14 kommentarer:

 1. Fantastisk innlegg! Mange som sliter med nervøsitet og/eller ikke å ta det videre.

  -Complex

  SvarSlett
 2. Det er ingen som sier stevnemøte:p

  SvarSlett
 3. Jeg pleier å si stevnemøte. Syns det høres mye hyggeligere ut. Innså etter å ha lest dette innlegget, at jeg har begynt å nærmest tenke som en gutt etter at jeg begynte å lese bloggen. Vet ikke om det er bra eller dårlig..

  SvarSlett
 4. Nyttig lesing. Nå gleder jeg meg til nestegang jeg skal på date: )

  SvarSlett
 5. Lars er en godgutt. Me like <3

  SvarSlett
 6. Første gang jeg kommenterer, men ikke første gang jeg leser.. Supert innlegg! Pep-talken funker jo for både jenter og gutter, og du har i tillegg så veldig rett når du sier at jenters største frustrasjon på date er at gutten ikke eskalerer ;)

  SvarSlett
 7. Lærerrikt og supert innlegg, Lars! Stå på videre! Sjekk også ut bloggen til noen ferskinger i gamet: www.kad-drag.blogspot.com

  SvarSlett
 8. Lurer på en liten ting?

  Hva er motivene deres for å drive med skjekking på "professjonelt" nivå?
  Er det for å få jenter i senga, gir det dere et kick eller leter dere etter drømmejenta? I would like to know! :)

  Maren

  SvarSlett
 9. For min del kan jeg hvertfall si at det er i all hovedsak for å ha valgfrihet. Vi vil velge hvilke jenter vi vil være med istedenfor å måtte "nøye oss" med å bli valgt.

  Sex-og kjærlighetlivet er et av de viktigste, om ikke det aller viktigste området i livet til mennesker. Det blir for dumt å overlate det til tilfeldigheter.

  I forhold til å holde på som instruktører er det ikke minst også veldig givende å se andre gutter nå sine mål og få bedre livskvalitet av å få den sårt etterlengtede oppmerksomheten de har ønsket seg fra jenter.

  I det store og det hele bildet handler det om å mestre et området av livet som har drastisk påvirkning på livskvaliteten(så lenge man har et sunt syn på det så klart). Tall og statestikk er ikke av viktighet sånn sett, men å vite at man KAN. Jeg vil ha en følelse av tilfredshet på grunn av valgfrihet og muligheter, ikke et jag etter tall som en konstant sulten ulv. Jeg syntes synd på de guttene som er sånn.

  Også, ved å møte mange typer jenter får man et større bilde av hva som er der ute og lærer da mer om seg selv og om hva man liker, og kan da lettere finne det. Kjæreste? Ja takk, men jeg vil ikke være i et forhold bare for å være i et forhold, det skal være en jente jeg er villig til å satse på siden jeg VET at hun her er noe for meg.
  Når jeg møter en jente som er "spesiell" skal ikke "spesiell" være "den eneste jeg har sjangs på".

  SvarSlett
 10. Kong Salomon25.01.2011, 13:00

  Lars. Du har et poeng mht det at sannsynligheten for å treffe en som er rett for deg er større jo fler du treffer. Og det er også lurt å ha truffet en del jenter for å lære om hva som finnes på markedet. Men blir du egentlig ordentlig kjent med de jentene du dater, og lærer du noe om hvordan du fungerer med ulike jenter i et forhold? Et forhold er noe ganske annet enn en date. Et samboerskap er igjen noe mer enn et forhold. Jeg vil påstå at du ikke kjenner en person ordetlig før dere har bodd sammen en stund. Og når man får barn med noen (jeg vet det kanskje kan virke litt langt frem, men det er det som mest sannsynlig skjer en dag), med de utfordringene som følger av det, så stiller det enda høyere krav til at man har valgt en man fungerer ordentlig bra med. Det å velge den rette er så viktig for livskvaliteten, at det burde vært skrevet en, eller ti, E-bøker om dette også.

  SvarSlett
 11. Er det feil å invitere henne med på kino?
  Jeg er veldig sjenert og rødmer fort, så det å site i mørket sammen føles mye tryggere enn å dra på kafe.

  SvarSlett
 12. Gode poenger, og hadde jeg enda hatt tid til å være i lange forhold med alle jentene jeg traff skulle jeg gjerne ha gjort det=)
  Desverre så har jeg ikke den luksusen, derfor må jeg "grovsile" først for å deretter investere mer tid per jente over tid for å se om det er noen jeg vil satse enda mer på videre.
  Skal jeg gå inn i et kjæresteforhold så gjør jeg ikke med en tanke ulmende i bakhodet om at dette kan fort ta slutt om noen måneder.
  Det er dette som er utfordringene med å finne noe man vil tilbringe så mye tid med(og jeg er pro-forhold, bare under de riktige omstendighetene).

  SvarSlett
 13. Men hva skal du gjøre etter kinoen, når "mørket" er borte?

  Det at du er sjenert og rødmer trenger ikke å være noe negativt, det er egentlig bare søtt og sjarmerende så lenge du klarer å eskalere videre og er komfortabel NOK med spenning(vet at det er lett å skrive "vær komfortabel", og å være det er noe helt annet. Det er derfor trening er essensielt for å bli fink med jenter, man må øke sin komfortsone. Å kunne holde på spenning er alfa omega).

  Du må uansett ut av kinoen en eller annen gang, for å ikke si at dere må komme dere ditt først, så da er det like greit å heller gjøre noe annet sammen.
  Syntes du kaffe blir for mye på en gang så ta heller å gå en tur sammen eller spill ett brettspill/biljard etc slik at dere er litt okkupert og har noe annet som krever oppmerksomhet enn bare hverandre.
  "Problemet" med kino er at etter en film på 2 timer er dere ikke noe mer kjent med hverandre, det går ingen vei; hvertfall som et første treff(og jeg har gått ut i fra at det er første daten du mente i hele svaret mitt).

  SvarSlett
 14. Man kan fortsatt være samboer og få barn sammen uten å passe bra sammen, noe jeg desverre tror er majoriteten i samfunnet. Iløpet av min tid i gamet har jeg truffet 1 jente som har skikkelig trollbundet meg. Og mtp at de fleste gutter treffer på kanskje 10 jenter iløpet av livet sitt før de slår seg til ro vil jeg kalle snevert...

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...