lørdag 30. juni 2012

Jenter elsker deg når du er deg selv

Man hører det over alt, og vi har også nevnt det i bloggen tidligere angående sjekking og fremgangsmåter; vær deg selv.

Folk bruker bruker denne setningen litt forskjellig. For noen er det direkte kritikk mot det å lære seg å bli flinkere med jenter. Jeg har hørt kommentarer lignende: "Du trenger ikke å lære deg noen triks eller å lure jenter for å tiltrekke deg dem. Du trenger bare å være deg selv." Dette er gjerne folk som har ingen peiling overhodet på hva en prosess av å bli flinkere med jenter innebærer (hvertfall ikke peiling på VÅR fremgangsmåte) og som da (feilaktig) likestiller aktiv sjekking med "lureri" eller lignende.
Andre er positive til at man aktivt går inn for å bli flinkere med det andre kjønn og sier noe som kan ligne mer på: "Det er bra å lære seg hvordan man kan bli flinkere til å ta kontakt med det motsatte kjønn, bare man er seg selv når man gjør det." Også her er det en liten motvilje mot å dra den "helt ut", men dette ligner fortsatt veldig på mitt eget syn på saken. Og jeg kommer til å utbrodere om det nå.

Jeg mener personlig at det er helt grunnleggende at man er seg selv skal man bli konsistent flink med jenter, og ikke minst for å få en genuin god og varig lykkefølelse ut av det. Problemet med råd av denne typen er at de som oftest ikke kommer med en manual av typen "how-to" fra dem som gir rådene, og det er lite som er så provoserende som å få et råd du ikke kan gjøre noe aktivt med. Du blir stående der like klok (eventuelt uklok) som du var FØR du fikk tipset; nytten av det er ikke-eksisterende. Et annet aspekt av rådet "vær deg selv" er at enkelte stiller seg kritiske til om opplært "how-to" sjekking kan gå hånd i hånd med å være "seg selv". For en gutt som sliter med draget er det lett å begynne å tenke, "hvis det jeg har gjort til nå ikke funker så liker jo jenter ikke meg. Betyr ikke det at jeg må da endre meg eller bli en annen person?" Heldigvis er dette ikke sannheten, og jeg skal komme tilbake til det om veldig få strakser.

En av de store hemmelighetene bak sjekking (og selve grunnen til at "vær deg selv" er så viktig) handler om at man må være KOMFORTABEL i ens omgivelser. Det vil si at man må være komfortabel rundt jenter, og at jenter observerer at du ser komfortabel ut i settingen du er i. Sånn sett kan ikke rådet "vær deg selv" være noe man kan gjøre en aktiv forbedring med på sekundet. HVIS du ikke er komfortabel rundt jenter eller mennesker generelt trenger man trening og erfaring for å kunne bli det. Det behøves gjentatt og gradvis eksponering med positive erfaringer for å kunne bryte seg mer og mer ut av ens skall. Noen sitt skall er hardere enn andres, men når alternativet er å forbli i en ensom og/eller bitter tilværelse ser valget ganske enkelt ut. Jeg tok valget selv i min tid, og jeg har aldri sett meg tilbake siden.

NB: Jeg må for så vidt legge til at det ikke er noe mål å bli en som ALLTID er komfortabel og tåler "alt" heller; det viktigste er at du er like komfortabel eller mer enn jenta i settingen dere er i, f.eks flørting med hverandre.

Så, for å komme tilbake til det med at man ikke trenger å endre seg selv eller bli noen annen for å bli flinkere med jenter, la oss tenke litt på det følgende:
NÅR er man EGENTLIG seg selv i størst mulig grad? Hvis jeg er for nervøs eller usikker til å gå opp til de jentene jeg vil prate med, til å holde en samtale med dem, til å være lenge i deres nærvær, til å tørre å si hva jeg egentlig mener og føler, gir jeg da et korrekt inntrykk av hvem jeg faktisk er? Hvis jeg i en eller annen form er for passivisert til å gjøre eller si det jeg vil, hvis jeg ikke får uttrykt det jeg tenker og føler fordi det blir undertrykt av nervøsistet og frykt, får folk da et korrekt inntrykk av hvem jeg EGENTLIG er og hvordan min personlighet er? Min intuisjon sier hvertfall nei. Nervøsitet, angst og frykt er TILSTANDER man befinner seg i, ikke en del av hvem man ER. Det er ihvertfall standpunktet mitt. Mange gutter er nettopp ikke seg selv rundt jenter fordi de ikke er komfortable, og da blir de lett fjollete eller lirer av seg teite replikker i håp om at de kan få henne til å magisk like han.

Nå som det er sagt; klarer man å holde seg forholdsvis komfortabel rundt jenter slik at man faktisk tørr og klarer å være normal og være seg selv, er veien svææært kort til å være den naturlig flinke kjekkasen som jenter tiltrekkes av og eskalerer med. For de som ikke har dette på plass vet jeg nøyaktig hvordan det er, jeg har nemlig vært der selv og vet akkurat hvordan det kan føles. Heldigvis finnes det fremgangsmåter som får en til å føle seg tryggere til å ta de første stegene og for å få de første positive erfaringene som kan starte ens utvikling til å bli mer komfortabel rundt jenter.

- Lars (er seg selv og føler seg fortsatt usikker til tider)

9 kommentarer:

 1. Hei gutta! Jeg er en jente med et lite "problem".. Noen synes kanskje det er breialt av meg å kalle det for et problem, men selv velger jeg å se på det sånn. Av en eller annen grunn har gutter en tendens til å bli tiltrukket av meg. Får ofte høre at jeg smiler så pent, og at humøret og personligheten min lager god stemning! Blir selvfølgelig glad av å høre sånt... Det jeg blir mindre glad av å høre er når alle gutter sier jeg er flørtete...og vill? Trodde det var mulig å smile til en gutt og tulle med han uten at jeg skal mene det som flørting. Liker jo selvfølgelig oppmerkesomheten og alt det der, men føler jeg blir feiltolket hele tiden. Dere har vel ikke noen tips for hvordan dere gutter tenker om "slike" jenter??
  ;)

  SvarSlett
 2. @GAK:
  Dette er noe du kan diskutere på forumet vårt, det er fortsatt åpent for registrering i noen dager til: http://www.godevibber.no/forum/

  SvarSlett
 3. Morsomt blogg.
  Blogging om alt gutter tenekr på...
  Kan dere ikke blogge om ''hvordan være sosial''.
  En venn av meg er helt sånn computer nerd og trenger litt råd. Så skriv om det og p.s jeg trenger det også :D!
  Hehe!
  Vel snakkes da

  SvarSlett
 4. Har lyst å fortelle hva jeg opplevde igår: Sto utenfor en pub da en fyr jeg kjenner kommer forbi sammen med ei jente. Han stopper opp for å snakke med meg om noen kunstprosjekter han vil ha meg med på. Jenta stiller seg på andre siden av meg slik at jeg nå står mellom dem. Hun begynner å flørte med meg, leke med håret mitt etc. Jeg snakker litt med henne, men gir ikke så mye respons der og da. Jeg snakker med min kompis igjen og vi går alle inn på puben. Hun prøver seg igjen, først på han, så på meg og så på han igjen. 10 minutter senere ser jeg at hun kjører samme rutinen på enda en fyr jeg kjenner. Hun har nå prøvd seg på alle de voksne og selvsikre gutta i lokalet, men ingen ville være med på leken hennes. Hvorfor? Fordi det er ikke vår "greie" å være med på akkurat denne leken. Og det kommer aldri heller til å skje.

  Vi liker ikke jenter som manipulerer bare for å booste sitt ego. Og vi er bare oss selv når vi sier akkurat det. Får vi flere jenter av den grunn? Nei, tvert imot. Så teorien deres stemmer nok bare i de tilfellene det i utgangspunktet er en underbevisst konsensus mellom partene om hva man egentlig driver med.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sliter litt med å følge deg her. Kan du forsøke å skrive det samme med litt andre ord?

   Slett
  2. Mulig jeg har misforstått dere, men jeg opplever ihvertfall som oftest at jenter forventer at jeg skal gå inn i roller der jeg må være en annen person enn meg selv. (Unntak finnes, men det er få av dem.)

   Til og med hos Folkehelseinstituttet tar noen utgangspunkt i at sjekking følger gitte sosiale skript:
   http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=233&trg=MainLeft_5799&MainArea_5661=5799:0:15,3204:1:0:0:::0:0&MainLeft_5799=5544:50058::1:5800:4:::0:0

   Er man tro mot seg selv, og stiller spørsmål ved dette "rollespillet", er man plutselig ikke så populær lengre.

   Tilbake til historien: jeg syntes ikke tilnærmingen hennes var passende i den gitte settingen - og ga uttrykk for det ved å ignorere henne. Hun ble ikke mer interessert av den grunn.

   Slett
  3. @ anonym: Artikkelen handler om gutter som sjekker jenter, ikke omvendt.

   Slett
 5. Synes dette var en veldig bra artikkel! Nå er jo dette en artikkel rettet mot gutter som skal sjekke opp jenter, og ikke omvendt, men jeg må si at jeg synes egentlig dette gjelder for både gutter og jenter. Synes egentlig hovedprinsippet om å være seg selv, trygg og komfortabel gjelder generelt i livet. Synes denne setningen er veldig fin: "Nervøsitet, angst og frykt er TILSTANDER man befinner seg i, ikke en del av hvem man ER. Det er ihvertfall standpunktet mitt". Det er nettopp det, at mange gutter har en tendens til å komme med slike kommentarer som virker sleskete og påtatt, som slår veldig feil. Da tenker jeg jo ofte at han var jo bare skikkelig nervøs eller usikker, men tingen jeg også tenker, er jo at det er jo tross alt en TILSTAND. Jeg mener at du kan gjøre noe med denne tilstanden. Selv blir jeg i noen settinger litt flau eller usikker, men da prøver jeg å gå inn i meg selv, anerkjenner følelsen, aksepterer den, men for å så ikke bruke mer energi eller fokus på den. Det pleier som regel å fungere. Men en liten oppsummering her nå på min lange tankestrømning rundt temaet=P: synes dette var en veldig bra artikkel med et veldig godt hovedpoeng! Fortsett slik!

  SvarSlett
 6. Med å være seg selv må man også tenke over "HVEM er jeg?"Tenk over hvem du er idag, hva du liker å gjøre og hva du vil lære. At du blir satt ut i visse situasjoner, det er som nevnt i artikkelen, tilstander, altså ikke en del av deg selv.

  Da må man bygge trygghet, og bli mer selvsikker, men ikke forandre seg og bli en "uekte" person.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...