lørdag 16. juni 2012

Hvorfor får han seg dame når vi hadde noe på gang?!


Vi får mange mail om dagen, både med spørsmål om jentekurset vi skal holde 28-29. juli, og spørsmål om gutter og menn generelt. Her er en mail fra en forvirret jente:
Hei !
For et flott initiativ dette er, jeg og venninnene mine er faste følgere! Dere er utrolig flinke :)

Det virker som om dere er veldig ærlige i det dere skriver.
Saken er at jeg er desperat etter å vite en ting om.. gutter :P

Jeg har hatt to seriøse "romanser". Jeg har alltid visst at man som jente skal holde litt avstand og la gutter jakte.
Men slik klarte jeg da ikke ...
Begge de romansene har fortalt til guttekompisene våre at de visste at jeg likte dem og ville være i et forhold med dem.

Under begge disse romansene, fikk de PLUTSELIG ut av det blå en dame. 
Under romanse 1 hadde vi en liten krangel, dagen etter fikk han seg dame.
Under romanse 2 kalte jeg han for noe stygt, dagen etter fikk han seg dame.
Jeg skjønner ingen ting ?!?!
Og det som er utrolig rart, synes nå jeg, er at dama til romanse 2 la til meg på msn.. Dagen etter de ble sammen..

Dette ble et utrolig langt innlegg, men jeg blir utrolig takknemlig om dere gidder å oppklare det for meg! Og kanskje komme med noen forslag til hva jeg
skal/ ikke skal gjøre neste gang jeg får meg en ny flamme..

Ha en fortsatt fin dag ! :)
Heisann forvirret jente!

Jeg merker at jeg har litt lite å gå på her. Jeg kan en del om hvilke mekanismer som gjør at gutter gjør som de gjør, men jeg er ikke tankeleser eller allvitende. Det blir derfor litt vel vanskelig å konkludere veldig bombastisk om hva motivet til disse gutta du har holdt på med er. Det jeg kan si noe om er de "indisiene" som kommer frem her og hvordan jeg INTUITIVT tolker de. Altså ikke solid vitenskap, men en slags analyse av det lille jeg har å jobbe med i teksten din.

Det første jeg legger merke til er at begge guttene sier de visste at du var keen på dem og ville være i forhold med dem. En ting er at gutter generelt har en litt overfølsom radar for alle signaler som kan tolkes som at jenta vil ha et forhold (mange gutter tror at alle jenter vil ha forhold med alle gutter de er keen på), men når begge gutta sier det såpass eksplisitt tipper jeg at det er et tegn på at du kanskje (ubevisst?) sender ut litt for mange "Jeg vil ha forhold. Nå!"-vibber til gutter du er keen på.

Det kan være ting du som jente ikke synes hinter om forhold i det hele tatt, men som gutter legger mye mer mening i. Noen eksempler kan være håndholding, møte vennene hans, finne på noe sammen på en fredag eller lørdag, kysse offentlig, avtale reiser sammen, dra ut på byen sammen, osv. HELT UFARLIGE ting fra jenteperspektiv, men som fra gutteperspektiv er tegn på at du allerede har begynt å sammenligne skoler for deres fremtidige felles barn (nesten).

Hva? Er gutter virkelig så redde for forhold? tenker du sikkert nå. Og er det ikke bevis på at de nettopp var kjempeklare for forhold når de plutselig går RETT INN I FORHOLD med en annen dame rett etterpå? Svaret på det er Nei (til begge deler). Gutter er ikke redd for forhold. De er bare redd for å gå inn i forhold UTEN at de SELV har tatt stegene mot forhold. De har ikke noe problem med å kysse offentlig, la deg hilse på kompisene eller finne på noe på en lørdag så lenge det er DERES IDÉ. For gutter er nemlig sånne ting en litt større greie.

Så tilbake til historien din. Disse gutta kan godt ha likt deg kjempegodt, og de kan godt ha vært superklare for å finne ei jente å gå inn i forhold med (noe det faktum at de gikk inn i forhold med andre jenter er bevis for), men at de med deg følte at det var DU som ville inn i forhold og at det var DE som var usikre og måtte holde igjen.

-Andreas


2 kommentarer:

  1. kan dere ikke skrive litt om hva slags klesstil guttene liker best da? :)

    SvarSlett
  2. Det er egentlig ganske vanskelig å skrive om tror jeg, siden det kommer ann på hva gutten kler seg i. Du bør heller se på hva slags stil han har, å kjøpe ting som tilsvarer han, for vi mennesker er forskjellig og derfor er det så vanskelig å skrive om det, det er ihvertfall min mening :) og hvis det er vanskelig bør du heller snakke med han om klesstil, slik at du kan komme med tanker om hva gutten du liker selv. :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...